eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Základní část Euroligy ovládl Real Madrid | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Základní část Euroligy ovládl Real Madrid

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔31.3.2017
Základní část Euroligy ovládl Real Madrid

Please enter banners and links.

Španělský mistr doma porazil Fenerbahce a poněvadž hráči CSKA Moskva prohráli s Panathinaikosem, nemůže již být Real z prvního místa sesazen.

S tureckým gigantem se přitom dlouho trápil a citelně mu scházely body tahouna Sergia Llulle. Hvězda Realu se ovšem včas probudila a šesti body v řadě na konci třetí čtvrtiny navázala na zdárně započaté dílo Rudyho Fernándeze a dlouhána Ayóna, kteří z 32:39 snížili na 40:41. Hosté v závěrečné čtvrtině ještě zabojovali, necelé dvě minuty před koncem snížil Bogdanovič na rozdíl jediného koše, do konce zápasu už ovšem bodovali pouze domácí, kteří si tak zajistili první místo po základní části a nejlepším výchozí pozici do play off.

V týmu Fenerbahce odehrál výborný zápas Jan Veselý, který vyběhl na palubovku v Madridu v základní sestavě. Odehrál téměř 30 minut, během nichž 11 bodů, 7 doskoků, 2 asistence a 1 blok.

Real Madrid – Fenerbahce Istanbul  61:56
Llull 16, Fernández 11, Mačiulis 7 – Bogdanovič 15, Dixon a Veselý 11

Vyprodaná O.A.K.A. Arena v Aténách aplaudovala Panathinaikosu, který v prodloužení udolal obhájce titulu CSKA Moskva. Ve vyrovnaném zápase měli v koncovce vítězství na dosah hosté, v posledních sekundách normální hrací doby ale hvězdné duo De Colo s Teodosičem dvakrát trestuhodně chybovalo. V prodloužení se klíčovou akcí ukázala trojka domácího ostrostřelce K.C. Riverse, resp. šest bodů PAO během jediné minuty, díky nimž vedli 85:78. Koš dlouhána Augustina pár sekund před koncem už nic neřešil a CSKA se tak připravil o poslední možnost sesadit Real z prvního místa.

Panathinaikos Superfoods Atény – CSKA Moskva  85:80 po prodl.
Rivers 17, James a Singleton 13 – De Colo a Teodosič 15, Augustine a Voroncevič 14

Crvena Zvezda se proti Kazani dlouho trápila, na přelomu třetí a závěrečné čtvrtiny ovšem vytáhla králíka z klobouku v podobně šňůry 17 bodů v řadě. Z nerozhodného výsledku 49:49 bylo rázem 66:49 a sedm minut před koncem byl soupeř na lopatkách, jelikož v tomtéž časovém úseku nedali jeho hráči ani bod. A zatímco domácí měli hned pět dvouciferných střelců, v dresu Kazaně se přes deset bodů dostal kromě ostrostřelce Langforda pouze Španěl Colom.

Crvena Zvezda mts Bělehrad – Unics Kazaň  83:65
Bjelica 19, Gudurič 18, Simonovič 13 – Langford 16, Colom 11, Clarke 7

Souboj Galatasaraye s Baskonií se od začátku vyznačoval snahou hodně útočit a málo bránit. Zvolená taktika vycházela o poznání lépe hostům, jejichž dlouháni si pod košem domácích otevřeli střelnici. Trio Diop, Tillie a Voigtmann zaznamenalo celkem 53 bodů, včetně pěti trojek, a to s celkovou úspěšností 73% z pole. První z nich si navíc vytvořil nové bodové maximum v Eurolize. Domácí se ve druhém poločasu přiblížili maximálně na rozdíl devíti bodů a když v úvodu závěrečné části dali během čtyř minut jediný koš, skončil pro ně zápas fiaskem.

Český reprezentant Blake Schilb zaznamenal v dresu Gala 6 bodů, 2 doskoky a 1 asistenci.

Galatasaray Odeabank Istanbul – Baskonia Vitoria  80:103
Diebler a Tyus 14, Güler 12, Daye 11 – Tillie 20, Diop 18, Voigtmann 15

Jak litevský Žalgiris doma před vyprodanou halou dobře začal, tak v závěru špatně skončil. V závěrečné čtvrtině začala přetahovaná o vítězství, která vyvrcholila v posledních dvou minutách, kdy se hosté ujali vedení, které už nepustili. Hrdinou koncovky byl rozehrávač Cinciarini, který dvěma trestnými hody otočil na 78:77, následně trefil trojku a po snížení Jankunase na rozdíl jediného bodu znovu proměnil oba trestné hody. Po oddechovém čase navíc domácí Pangos ztratil míč, čímž Žalgiris definitivně připravil o šanci na zvrat.

Žalgiris Kaunas – EA7 Emporio Armani Milán  84:88   
Pangos 16, Lekavičius 15, Jankunas 12 – Cinciarini a McNeal 17, Hickman 16

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace