eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real Madrid veze důležité vítězství z horké půdy v Pireu

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔24.3.2017
Real Madrid veze důležité vítězství z horké půdy v Pireu

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO! Španělský mistr zůstává v boji o první místo po základní části s moskevským CSKA stále o krok napřed.  

Domácím hráčům Olympiakosu patřil úvodní poločas, kdy nečekaně úřadovali dlouhán Milutinov a hrdina předchozího zápasu v Bělehradu Agravanis, po změně stran se ale karta začala obracet a reds vedli naposledy tři minuty před koncem třetí části, kdy právě Milutinov upravil na 52:49. Real kontroval na přelomu třetí a závěrečné části šňůrou 13:4 a důležité vítězství mu v posledních sedmi minutách pojistili Američané Randolph s Hunterem, kteří společnými silami zařídili 12 z posledních 17 bodů svého týmu. V poslední minutě zvýšil Sergio Llull na 75:70 a bylo rozhodnuto.

Hvězda Realu byla v minisouboji lepší veterána Spanoulise, který proměnil jen 3 z 12 pokusů ze hry.

Olympiakos Pireus – Real Madrid  73:79
Milutinov 18, Papanikolau 11, Agravanis 10 – Llull a Randolph 21, Hunter 10

Úřadující šampion CSKA Moskva měl v Kazani snadnou úlohu. Od začátku do konce vedl a domácí se přiblížili maximálně na rozdíl tří bodů a to ještě v první půli. Postupně se ale propadli do dvouciferné ztráty a hosté zcela ovládli dění na palubovce. Ve třetí čtvrtině hráči CSKA zaznamenali plných 30 bodů a po trestných hodech rozehrávače Jacksona vedli už 72:52. Domácí eso Langford naposledy skórovalo na začátku závěrečného dějství a po technické chybě dvě minuty před koncem pro něj zápas předčasně skončil.

Kazaň prohrála jedenáctý zápas v řadě; naposledy se její hráči radovali z vítězství 12. ledna, kdy porazili Bamberg.

Unics Kazaň – CSKA Moskva  74:85
Langford 17, Ponkrašov 16, Parachovski 14 – De Colo 22, Teodosič 12, Kurbanov a Voroncevič 9

Dvě derby ve dvou dnech byla k vidění v Istanbulu. Včera si Efes výhrou nad Fenerbahce zajistil postup do play off, dnes si vítězstvím nad Galatasarayem udržela, byť už spíše teoretickou, postupovou naději Darüssafaka. Hráči Gala vyhráli těsně první poločas, po změně stran ale Dacka přitáhla šrouby a během pěti minut si zajistila rozhodující náskok, to když se po šňůře devíti bodů v řadě ujala vedení 59:47. Gala ještě následně dokázalo snížit na 61:59, pak mu ale zlomila vaz střelecká nemohoucnost jeho hráčů, kteří během šesti minut dali pouhé dva body a v poslední minutě už ztrátu nedohnali.     .

Darüssafaka Dogus Istanbul – Galatasaray Odeabank Istanbul  73:67
Wanamaker 22, Clyburn 15, Wilbekin 13 – Micov 17, Daye 11, Korkmaz 9

V posledním utkání 28. kola si doma Barcelona poradila s Crvenou Zvezdou, byť se musela obejít bez dlouhána Tomiče, jehož vedení Euroligy potrestalo pokutou 20 000 eur a stopkou na jeden zápas za úmyslný úder loktem na Jayceeho Carrolla v předchozím zápase s Realem. Kouč Bartzokas tak naordinoval svým svěřencům střelbu z dálky a ta se ukázala trefou do černého. Po trojkách Perperoglou a Clavera v úvodu třetí čtvrtiny už Barca vedla dvouciferným rozdílem a postupně vedla až o 14 bodů. Hosté se ještě pokusili zápas zdramatizovat, když snížili na 60:54, to ještě ovšem netušili, že to byly jejich poslední body v utkání.

Hostům scházel rozehrávač Stefan Jovič, jehož novým zaměstnavatelem bude dle sdělení srbského deníku Kurir od příští sezóny právě Barcelona.

FC Barcelona Lassa – Crvena Zvezda mts Bělehrad  67:54
Perperoglou 17, Koponen 13, Vezenkov 8 – Jenkins, Mitrovič a Wolters 8, Lazič a Simonovič 7

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace