eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Maccabi šokovalo výhrou v Istanbulu v poslední sekundě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Maccabi šokovalo výhrou v Istanbulu v poslední sekundě

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔22.3.2017
Maccabi šokovalo výhrou v Istanbulu v poslední sekundě

Please enter banners and links.

Izraelský celek dokonal proti Fenerbahce zásluhou přesné trefy Sylvena Landesberga parádní obrat.

V úvodu zápasu přitom domácí zasypali soupeře sérií přesných zásahů z dálky a vedli už o 13 bodů. V posledních pěti minutách první půle ale dali jediný koš, čehož hosté využili a vrátili se do zápasu. Ve třetí části se dokonce dostali do vedení, přesto se půldruhé minuty před koncem zdálo, že Fene urve vítězství pro sebe, to když Jan Veselý upravil košem na 79:75. Pak ale minuli Udoh i Dixon a dlouhán Alexander půl minuty před koncem vyrovnal. Senzační výhru Maccabi zařídil nejlepší střelec zápasu Sylven Landesberg, jehož po chybě domácího Dixona v poslední akci dlouhou přihrávkou skvěle našel Američan Rudd. Jeho střela v poslední sekundě zatančila na obroučce, aby vzápětí propadla košem a domácím zbyly jen oči pro pláč.

Český reprezentant Jan Veselý odehrál jako hráč základní sestavy téměř 35 minut a zaznamenal 10 bodů, 3 doskoky a 2 asistence.

V dresu Maccabi zazářil v Nymburku nechtěný dlouhán Diamon Simpson, který zaznamenal 14 bodů, 12 doskoků a 5 zisků.

Fenerbahce Istanbul – Maccabi Fox Tel Aviv  79:81
Mahmutoglu 15, Udoh 13, Dixon 11 – Landesberg 22, Simpson 14, Alexander 13

Žalgiris doma před vyprodanou halou propásl ideální možnost posílit své šance na postup do play off. Rybník mu vypálili hráči tureckého Efesu, kteří zcela ovládli dění v posledních pěti minutách zápasu. V tu chvíli prohrávali 68:65, jenže zakrátko po dvou útočných doskocích zaznamenali čtyři body a šli do vedení. Domácí Lekavičius pak v poslední minutě minul oba trestné hody a vítězství Efesu pojistil v následujícím útoku Derrick Brown. Hosté vyhráli posledních pět minut 11:0, jelikož domácí minuli posledních osm pokusů ze hry.

Žalgiris Kaunas – Anadolu Efes Istanbul  68:76
Lekavičius 11, Ulanovas 10, Jankunas a Milaknis 9 – Granger 25, Brown 13, Paul 12

Bamberg doma nečekaně nekladl odpor španělské Baskonii a nakonec utrpěl vysokou porážku. Hosté rozhodli už v úvodní čtvrtině, kterou vyhráli o 17 bodů. Během jediné minuty zaznamenali osm bodů, zatímco bývalá opora Basků ve službách Brose Causeur míjela jednu střelu za druhou. Hráči hostů ani jednou neprohrávali a zásluhou přesné střelby ze všech vzdáleností si postupně vypracovali téměř 30bodový náskok. Trio Budinger, Larkin a Šengeljia se postaralo o rovných 50 bodů, zatímco domácí opory Melli a Miller daly dohromady jen 9 bodů.

Brose Bamberg – Baskonia Vitoria  71:96
McNeal 17, Staiger 12, Theis 11 – Budinger a Larkin 17, Šengelija 16

Panathinakos neměl před zraky poloprázdné O.A.K.A. Areny příliš práce s italským Milánem, byť se tentokrát vůbec nedařilo Američanu Singletonovi, který proměnil jen dvě střely a zaznamenal 5 bodů. Dobře jej však zastoupili rozehrávači Kalatis s Jamesem, který byl u zrodu rozhodujícího náskoku ve druhé čtvrtině. V hostujícím dresu skóroval v posledních šesti minutách první půle jen Cinciarini a domácí se 13 body v řadě dostali do dvouciferného vedení. V polovině třetí čtvrtiny už domácí vedli 45:27 a o jejich vítězství už nebylo pochyb.

Panathinaikos Superfoods Atény – EA7 Emporio Armani Milán  74:61
James a Kalatis 13, Pappas a Rivers 10 – Abass 15, Mačvan 12, Cinciarini 11

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace