eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Neděle ve znamení těsných výsledků

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔1.3.2017
Extraliga kadetek: Neděle ve znamení těsných výsledků

Please enter banners and links.

Důležité vítězství získal Trutnov na půdě KP Brno. V první čtvrtině šlo o vyrovnané utkání, ve druhé části už začaly hostující hráčky domácí tým přehrávat. Východočešky využívaly útočný doskok, který jim zajistil větší počet střel. Navíc donutily soupeřky k většímu počtu ztrát. Trutnov pokračoval v dobrém výkonu i po změně stran, ve čtvrté čtvrtině se ale více dařilo domácím hráčkám, které konečný výsledek korigovaly. KP Brno mělo k dispozici pouze sedm hráček, Trutnov se mohl spolehnout na širokou lavičku. Tereza Králová se blýskla jednadvaceti body, Štěpánka Ježková se na vítězství podílela šesti body, deseti doskoky, čtyřmi asistencemi a třemi zisky.

SŠMH Brno přivítala USK Praha. Brno si na začátku vypracovalo mírný náskok, který se později ukázal být jako klíčový. Pražský tým se i přes veškerou jeho snahu nedokázal přiblížit zpátky a překlopit vedení na svou stranu. Hráčky z brněnské Rosničky dokázaly odolat ataku soupeřek a utkání dovedly do vítězného konce. Domácí hráčky se opíraly o střelbu za dva body, byly lepší i z čáry trestného hodu. Sice se dopustily více ztrát, ale byly lepší na doskoku. Kateřina Galíčková vedla Brno s patnácti body, devíti doskoky a třemi asistencemi. Na straně USK předvedla komplexní výkon Eliška Žílová, která zapsala patnáct bodů, pět doskoků, tři asistence, pět zisků a dva bloky.

Pátá Slovanka překvapila vysokým vítězstvím nad třetími Pardubicemi. Pražský tým měl velmi dobrý vstup do zápasu a ujal se vedení. Studánka dokázala se soupeřkami držet krok během úvodní desetiminutovky, poté však začala ztrácet. Slovanka vedla v poločase o patnáct bodů a v nasazení nepolevila ani ve druhém poločase. Slovanka měla velmi dobrou úspěšnost střelby (60,8% za dva body, 57,1% za tři body), pardubická Studánka byla lepší pouze v trestných hodech. Slovanku nezastavil ani větší počet ztrát. Hned čtyři hráčky na straně domácích nastřílely dvojciferný počet bodů, nejlepší střelkyní utkání byla se sedmnácti body Sarah Gallasová. V dresu Pardubic se výrazněji prosadila Pavlína Tabačková, autorka dvanácti bodů.

BA Sparta potvrdila roli favorita a porazila Hradec Králové. Lvice utkání nezačaly špatně a po první čtvrtině ztrácely pouze čtyři body, druhá čtvrtina ale patřila Spartě, která dominovala na obou koncích palubovky a po dvaceti minutách hry již vedla o dvacet pět bodů. O vítězi tak bylo předem rozhodnuto a domácí tým svůj náskok navyšoval až do konce zápasu. Sparta velmi dobře střílela, což se ukázalo jako klíčový faktor, jelikož doskoky a ztráty skončily vyrovnaně. Hned čtyři hráčky na straně Sparty nastřílely třináct bodů a více. Rebeka Slanařová nastřílela sedmnáct bodů a přidala osm doskoků.

Ostrava hrála doma proti HB Basket a k vidění bylo vyrovnané utkání. Velmi důležité a těsné vítězství si nakonec připsaly domácí hráčky. Jejich úspěch se ale nerodil lehce, HB Basket byl drtivou většinu zápasu ve vedení. Po třetí čtvrtině vedl o sedm bodů, domácí však zápas nevzdali a famózní závěrečnou částí výsledek otočili. Klíčovým faktorem byl útočný doskok, který ovládla Ostrava poměrem 19:11. Také zapsala méně ztracených míčů. X-faktorem domácího týmu byla guardka Natálie Miklíková, která zatížila konto pražského týmu šestadvaceti body (z pole 13/7, trojky 10/3, TH 5/3) a přidala devět doskoků a šest získaných faulů. Charlotte Semgady na straně HB Basket zapsala double – double za patnáct bodů a třináct doskoků.

Vyrovnané bylo i utkání na půdě Havířova, kam přijely Strakonice. Skóre se od samého začátku přelévalo ze strany na stranu a ani jeden tým se neujal výraznějšího vedení. Závěrečná čtvrtina vyšla lépe domácím hráčkám, které nakonec zvítězily o čtyři body. Oba týmy střílely s téměř totožnou úspěšností střelby, Havířov byl ale lepší v trestných hodech. Strakonice zapsaly méně ztrát, ale domácí hráčky byly lepší na doskoku. Domácí tým k vítězství heroickým výkonem dovedla Anežka Kopecká, která nastřílela třicet sedm bodů (z pole 24/13, trojky 3/1, TH 10/8) a přidala třináct doskoků. Na straně Jihočešek na double – double dosáhla Ludmila Dudáčková (16+11).

Sobotní výsledky: 

KP Brno – Loko Trutnov 51:69

SŠMH Brno – USK Praha 62:56

Basket Slovanka – Studánka Pardubice 81:52

BA Sparta Praha – Sokol Hradec Králové 93:48

SBŠ Ostrava – HB Basket 55:52

BK Havířov – BK Strakonice 63:59

SŠMH Brno se v neděli utkala s Trutnovem. Hostující hráčky rozhodně nechtěly dát svou kůži zadarmo a proti vedoucímu celku tabulky bojovaly celý zápas. Brno sice vítězství od druhé čtvrtiny kontrolovalo, Trutnov mu ale nedovolil vedení výrazně navýšit. Východočešky může těšit vyrovnaná závěrečná čtvrtina a lepší procento trestných hodů. Třináct bodů domácím nastřílela Kristýna Lačná, Brno s patnácti body vedla Kristýna Navrátilová.

KP Brno je stále bez vítězství a proti USK ho čekal náročný úkol. Favorit zápasu byl jasný a pražský tým tuto roli potvrdil hned v prvních minutách. Po úvodní čtvrtině vedl dvouciferným rozdílem a své vedení navyšoval po zbytek zápasu. KP Brno mělo opět k dispozici pouze sedm hráček. Ačkoliv nestřílelo se špatnou úspěšností, USK byl ve výborné formě (z pole 57,8%, trojky 62,5%). Pražský tým byl lepší i na doskoku a velký rozdíl panoval ve ztrátách (20:6). Magdalena Bubeníková, hájící barvy USK Praha, získala double – double za deset bodů a deset doskoků.

Studánka chtěla napravit sobotní zaváhání a utkání na hřišti Sparty rozehrála výborně. Po první čtvrtině vedla o čtyři body a dobře si počínala především na obranné polovině. Sparta, která se aktuálně nachází na druhé příčce, ale nenechala své soupeřky rozehrát až příliš a již během druhé desetiminutovky si vzala vedení zpět. Druhý poločas opět začala lépe Studánka, která po třech čtvrtinách vedla o dva body. Toto vedení si nakonec byla schopná udržet a z Prahy si odvezla velmi cenné vítězství. Pardubice držela střelba a úspěšnost na doskoku, na kolena je nesrazilo ani větší množství ztrát. Spartu střelecky vedla Anna Rosecká, autorka dvaadvaceti bodů. Studánka se mohla spolehnout na Pavlínu Tabačkovou (19), Natálii Černohorskou (13) a Pavlu Hamaričovou (12).

Zápas Slovanky a Hradce znamenal souboj o lepší postavení v tabulce. Po vyrovnané první čtvrtině měl navrch pražský tým, který v poločase vedl o třináct bodů. Ještě po třiceti minutách to nevypadalo na žádný zvrat, lvice se ale nevzdaly a utkání ještě zkoušely otočit. Ani výborná obrana během závěrečné části však na výhře Slovanky nic nezměnila. Domácí tým si díky útočnému doskoku a menšímu počtu ztrát vypracoval více střel, lvice se trápily zpoza tříbodového oblouku. Andrea Ondroušková vedla Slovanku k vítězství patnácti body.

Další vyrovnaný duel se hrál na půdě Havířova, kam zavítal HB Basket. Nováček extraligy dokázal moravský tým přehrát i podruhé, tentokrát rozdílem jediného koše. Pražský tým vedl po třetí čtvrtině o sedm bodů, Havířov se ale dotáhl. V dramatické koncovce byl nakonec lepší HB Basket, který si připsal sedmé vítězství v sezóně a nachází se na osmé, tedy postupové, příčce. Statistiky jsou velmi podobné na obou stranách, oba týmy dobře doskakovaly, téměř vyrovnané byly i ztráty. Havířov byl lepší v trojkách, HB Basket zase ve střelách za dva body. Charlotte Semgady se opět blýskla ziskem double – double za šestnáct bodů a jedenáct doskoků. Anežka Kopecká byla tradiční oporou Havířova, když nastřílela pětadvacet bodů a doskočila dvanáct míčů.

Strakonice nestačily na Ostravu na její palubovce. Moravský tým ještě po třiceti minutách hry prohrával o tři body, závěrečná čtvrtina však byla v jeho režii. Ostrava během čtvrtého dějství povolila Strakonicím pouze šest bodů, čímž rozhodla o svém úspěchu. Ostrava střílela s nízkým procentem z dvoubodové vzdálenosti, mohla se ale spolehnout na body z druhých šancí, když ovládla útočný doskok poměrem 20:6. Jihočešky trápil vysoký počet ztrát. Domácí hráčky vedla s devatenácti body Natálie Miklíková, Strakonice opět našly oporu v pivotce Ludmile Dudáčkové, která zatížila konto soupeřek čtyřiadvaceti body. Navíc přidala čtrnáct doskoků a zapsala již devátý double – double z celkem deseti zápasů.

Nedělní výsledky: 

SŠMH Brno – Loko Trutnov 62:48

KP Brno – USK Praha 33:76

BA Sparta Praha – Studánka Pardubice 62:64

Basket Slovanka – Sokol Hradec Králové 55:48

BK Havířov – HB Basket 70:72

SBŠ Ostrava – BK Strakonice 49:41

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace