eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Republikové finále SŠ a SOU pro Pardubice a Brno | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Republikové finále SŠ a SOU pro Pardubice a Brno

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔3.2.2017
Republikové finále SŠ a SOU pro Pardubice a Brno

Please enter banners and links.

Dvoudenní republikové finále středních škol a středních odborných učilišť se hrálo v Jindřichově Hradci. Vítězi se stala družstva Sportovního gymnázia Pardubice a Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka Brno.

Přes síta kvalifikací se do závěrečného turnaje kvalifikovalo po šesti týmech chlapců a děvčat. V obou kategoriích se představily basketbalové naděje ročníků 1999 – 2002 a řadu z nich už známe z působení v ligových soutěžích mužů a žen, ale především v mládežnických extraligových soutěžích. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po třech a hrálo se 4×6 minut.

V kategorii chlapců se ve skupině A s jasnou převahou prosadili studenti Gymnázia Nymburk, které tvořili hráči BA Nymburk. Postupně přehráli SOŠ a SOU Nymburk 63:33 a Gymnázium Jindřichův Hradec 90:20. SOŠ a SOU Nymburk vyhrál nad domácími studenty 35:20. Podstatně vyrovnanější byla skupina B. Už v prvním utkání, ve kterém SG Pardubice porazilo SG Ostrava, se rozhodovalo o vítězi skupiny. Pardubice vyhrály 42:34 a pak si poradily i s gymnazisty z Ústí nad Labem 36:34. Postup do semifinále si vybojovala Ostrava po výhře nad Ústím nad Labem 42:37.

V semifinálových zápasech Gymnázium Nymburk vyhrálo nad SG Ostrava 50:40 a SG Pardubice nad SOŠ a SOU Nymburk 80:11. Finále přineslo kvalitní basketbal s dramatickou koncovkou a vítězství Pardubic 48:46. Vítězný tým vedli trenéři Jan Procházka s Dušanem Bohunickým. Třetí místo vybojovalo SG Ostrava po výhře nad SOŠ a SOU Nymburk 60:17. Na pátém místě skončilo Gymnazium Ústí nad Labem, které zdolalo domácí tým 42:23.

Nejlepšími střelci týmů byli: Lukáš Vrťátko (SG Pardubice), Filip Novotný (Gymnazium B. Hrabala Nymburk), Jakub Slavík (SG Dana a Emila Zátopkových Ostrava), Miloslav Kulich (SOŠ a SOU Nymburk), Jan Maděra (Gymnázium Ústí nad Labem), Jakub Škarda (Gymnázium V. Nováka Jindř. Hradec).

Také turnaj děvčat nabídl kvalitní basketbal a po zásluze putovalo prvenství do Brna. I zde se, z pohledu konečného umístění, jevila B skupina vyrovnanější. Ve skupině A se rozhodovalo o prvenství mezi východočeskými družstvy. Gymnázium Trutnov zdolalo SG Pardubice po velkém boji 36:34. Ve druhém utkání deklasovalo Gymnázium Mladá Boleslav 76:7. Pardubice pak vyhrály nad Středočeškami také výrazně 86:22. Skupinou B hladce prošlo SG Brno, které vyhrálo nad Gymnáziem Havířov 50:35 a Gymnáziem Litoměřice 69:33. Postup do semifinále si vybojovaly také dívky z Havířova po výhře nad Litoměřicemi 69:37.

V prvním semifinále Trutnov porazil Havířov 37:30 a Brno Pardubice 48:28. Ve finále pak brněnské studentky poměrně hladce přehrály Trutnov 41:28. Třetí místo si vybojovala děvčata z Havířova po výhře nad Pardubicemi 51:35. Páté místo patří Litoměřicím, které vyhrály nad Mladou Boleslaví 42:34.

Nejlepšími střelkyněmi družstev byly: Tereza Vitulová (SG Ludvíka Daňka Brno), Adéla Vymazalová (Gymnázium Trutnov), Anežka Kopecká (Gymnázium Havířov – Podlesí), Karolína Šotolová (SG Pardubice), Pavla Kocmanová (Gymnázium J. Jungmanna Litoměřice), Kateřina Kronská (Gymnázium dr. J. Pekaře Mladá Boleslav). Vítězná družstva, SG Pardubce a SG Ludvíka Daňka Brno, si vybojovala právo postupu na světové finále ISF v Poreči (Chorvatsko) 29.4. – 7.5.2017.

 

Foto: Facebook BK Pardubice

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace