eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hvězda USK Vaughnová bude oblékat český dres | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Hvězda USK Vaughnová bude oblékat český dres

📁 Články, Domácí soutěže, Reprezentace, Topstory, ŽBL 🕔20.2.2017
Hvězda USK Vaughnová bude oblékat český dres

Please enter banners and links.

Americká pivotka ZVVZ USK Praha Kia Vaughnová bude na nadcházejícím evropském šampionátu oblékat český dres. 193 centimetrů vysoká hráčka získala české občanství a dostala i výjimku od mezinárodní organizace FIBA, aby za český národní tým mohla hrát.

Třicetiletá Vaughnová hraje již pátým rokem v kádru českého mistra. Letos získala české občanství, takže jí nic nebrání nastoupit v reprezentaci České republiky již na letošním domácím mistrovství Evropy. Aby však mohla reprezentovat, musela Česká basketbalová federace vyjednat výjimku pro Vaughnovou. Před jedenácti lety totiž hrála s americkým výběrem do 20 let šampionát FIBA Americas, který USA vyhrály. FIBA tak musela udělit potvrzení o možném působení Vaughnové v českém národním týmu.

„Kia je špičkový evropský hráč. Určitě družstvo posílí,“ řekl reprezentační trenér Ivan Beneš pro web ČBF. Vaughnové usnadní situaci dlouholeté působení v USK Praha. V českém týmu se potká nejméně s čtyřmi klubovými spoluhráčkami. „Je to pro mě jako rodina, protože už jsem tu pátým rokem,“ vyjádřila se Vaughnová pro ČBF.

Americká pivotka je s 11 body druhou nejlepší střelkyní USK v ženské Eurolize. Na úrovni české ligy sbírá v průměru necelých 11 bodů a pět doskoků za 17 minut na zápas. S USK je několikanásobnou mistryní ŽBL a euroligovou šampionkou z roku 2015. Kromě pražského klubu působí rovněž v zámořské WNBA, kde po loňské sezóně přestoupila z Washingtonu do New Yorku. Za washingtonské Mystics nastoupila ve všech 34 utkáních a připisovala si přes šest bodů a čtyři doskoky na zápas.

Zdroj foto: ZVVZ USK Praha; uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace