eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Strakonice padly v prodloužení, lvice zastavily Ostravu

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔23.2.2017
Extraliga juniorek: Strakonice padly v prodloužení, lvice zastavily Ostravu

Please enter banners and links.

Hradec Králové si jasně poradil s Prostějovem. Hostující moravský tým dokázal udržet s domácími hráčkami krok během první čtvrtiny, ve druhém dějství ale začaly dominovat lvice. Ty již v poločase vedly o třicet bodů a o vítězi tak bylo předem rozhodnuto. Hradec ve svém středu našel hned pět dvouciferných střelkyň, Isnelle Natabou získala double – double za dvacet tři bodů a dvanáct doskoků. Domácí tým lépe střílel, dominoval na doskoku a zapsal méně ztrát. Prostějov se musel obejít bez opory Michaely Krátké. Nejvíce bodů v dresu hostí nastřílela Růžena Slivečková (12).

Ostrava vyhrála po vyrovnaném průběhu v Trutnově. Hostující hráčky si sice celý zápas držely mírné vedení, Východočešky jim ale nikdy nedovolily výrazněji odskočit. Ostrava vedla po třech čtvrtinách o jedenáct bodů, domácí však zabojovali a dvě a půl minuty před koncem snížili na 51:56. Na bližší rozdíl se už ale Trutnov nedostal a Ostrava závěr takticky zvládla. Trutnov byl lepší ve střelbě z pole, nedařily se mu ale trestné hody. Také ho trápil vysoký počet ztrát. Domácí vedla se třinácti body Anna Rylichová s Anetou Váchovou, stejný počet bodů nastřílela i ostravská Adéla Smutná s Anežkou Kopeckou. Trutnov získal jistotu sedmého místa po základní části.

Slovanka na domácí půdě porazila Strakonice. V první půli to vypadalo na převahu Jihočešek, které prvních dvacet minut dobře bránily a dařilo se jim i v útoku. Ve druhém poločase se ale role obrátily a domácí hráčky začaly strakonický náskok postupně snižovat. Po třetí čtvrtině už to byly Strakonice, kdo ztrácel čtyři body. Hostující hráčky během závěrečné desetiminutovky nastřílely pouze čtyři body a Slovanka si tak připsala cenné vítězství. Pražský tým se opíral o velmi dobré procento trestných hodů a nízký počet ztrát. Patricia Gallasová vedla svůj tým k úspěchu sedmadvaceti body, dvaadvacet jich přidala Hana Krajáková. Za Strakonice se prosadila Ludmila Dudáčková, která zatížila konto soupeřek dvaceti body.

BA Sparta zvítězila v Jablonci. Domácí hráčky sice dlouho držely s pražským týmem krok, hostující tým si ale výhru vzít nenechal a ve čtvrté čtvrtině definitivně rozhodl o svém úspěchu. Sparta vytěžila více střel díky útočným doskokům, zapsala méně ztrát. Jablonec byl lepší v trojkách, mrzet ho může nízké procento trestných hodů. Julia Reisingerová nasměrovala pražský tým k vítězství dvaceti devíti body (z pole 22/13, TH 4/3) a čtrnácti doskoky. Za Jablonec double – double získala Kristýna Ješkeová (12+14). Velmi dobrý výkon předvedla její sestra Tereza, která do statistik zapsala osm bodů, deset doskoků, osm asistencí a pět zisků.

KP Brno doma nestačilo na pražský USK, který se nachází na druhém místě v tabulce. Hostující tým nepodcenil začátek utkání a v první čtvrtině si vytvořil náskok deseti bodů. Pražský tým pokračoval v dobrém výkonu i ve druhém dějství a nedovolil Brnu přiblížit se zpět. Dobrou práci předváděly hráčky USK hlavně v obraně, když povolily domácím hráčkám pouze třináct bodů během prvního poločasu. USK nemuselo trápit nízké procento střelby za tři body, jelikož z pole střílel s úspěšností 51,6%. Navíc výrazně ovládl doskok. Nejvíce byla na hřišti vidět křídelnice Veronika Voráčková, která nastřílela dvacet pět bodů (z pole 13/11, trojky 3/1) a přidala dvanáct doskoků, čtyři asistence a stejný počet zisků. Andrea Ulrichová přidala šestnáct bodů, Žaneta Míšková dvanáct.

V tomto utkání se střetly dva týmy z opačných konců tabulky. Brno si drží první pozici, Žďár se s jednou výhrou nachází na dvanácté příčce. První čtvrtina byla vcelku vyrovnaná, hostující hráčky nenechaly Brno příliš odskočit. Ve druhé části se už ale začala projevovat převaha domácího týmu. Žabiny měly velkou převahu na doskoku a trefovaly dvoubodové střely. Nemuselo je tak mrzet nízké procento střelby za tři body. Všechny domácí hráčky se zapsaly do střelecké listiny, nejvíce bodů nastřílela Barbora Tomancová (15), která díky třinácti doskokům dosáhla na double – double. Jedinou dvojcifernou střelkyní na straně hostí byla se třinácti body Zuzana Holéczyová.

Sobotní výsledky: 

Sokol Hradec Králové – OP Prostějov 89:40

Loko Trutnov – SBŠ Ostrava 51:59

Basket Slovanka – BK Strakonice 70:51

TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou – BA Sparta Praha 55:68

KP Brno – USK Praha 48:74

SŠMH Handicap Brno – BK Žďár nad Sázavou 77:37

Trutnov zvládl utkání proti Prostějovu. Domácí hráčky si již na začátku vybudovaly devítibodové vedení, v poločase si do šaten odnášely devatenáct bodů k dobru. Prostějov sice ve druhém poločase svůj výkon zlepšil a druhý poločas vyhrál, na otočení výsledku či výrazné snížení to ale nestačilo. Moravský tým se i tentokrát musel obejít bez Michaely Krátké. Oba dva týmy vystřelily stejný počet střel, Trutnov byl ale v jejich proměňování úspěšnější, navíc střílel více trestných hodů. Kristýna Lačná vedla Východočešky šestnácti body, dvanáct jich přidala Zuzana Šimková. Prostějovská Terezie Frgalová zapsala double – double za patnáct bodů a deset doskoků. Celkově se jedná již o její osmý double – double a za zmínku stojí i průměr 9.1 doskočených míčů na zápas, přičemž tato rozehrávačka měří 169 centimetrů.

Rozjetou Ostravu dokázaly zastavit až hradecké lvice. Moravský celek sice po první čtvrtině vedl o tři body, Hradec však ve druhé čtvrtině dokázal ubránit Ostravu na čtyřech bodech a v poločase vedl o osm bodů. Hostující hráčky sice dokázaly během třetí čtvrtiny snížit, lvice je ale do vedení nepustily. Hradec se opíral o výkon Simony Růžkové, která zatížila konto soupeřek dvaceti body (z pole 11/4, trojky 5/1, TH 10/9). Lvice byly lepší na doskoku a zapsaly méně ztrát. Ostrava lépe střílela za tři body a z čáry trestného hodu, Hradec měl ale díky osmnácti útočným doskokům více střel.

Strakonice zavítaly do Jablonce, o vítězi tohoto zápasu ale muselo rozhodnout až prodloužení. Hostujícímu celku se povedla úvodní čtvrtina, po které vedl o devět bodů. Druhá desetiminutovka ale byla naopak úspěšnější pro domácí tým, který nastřílel téměř třicet bodů a v poločase se ujal vedení. Strakonice po změně stran manko smazaly a závěrečná čtvrtina přinesla drama, které nakonec dospělo až do již zmíněného prodloužení. V nastavených pěti minutách si lépe počínaly domácí hráčky, které si tak připsaly čtvrté vítězství v základní části. Famózní výkon předvedly pivotky obou týmů. Jablonecká Tereza Ješkeová nastřílela dvacet devět bodů (z pole 18/10, TH 10/9) a doskočila dvaadvacet míčů, zatímco strakonická Ludmila Dudáčková nasázela bodů dvaatřicet (z pole 17/9, TH 16/14) a přidala šestnáct doskoků.

V pražském derby byla úspěšnější BA Sparta, která porazila Slovanku na jejím hřišti. Hostující hráčky byly favoritem utkání a o svém vítězství rozhodly během první čtvrtiny, ve které si vypracovaly dvacetibodové vedení. Náskok si udržely až do konce zápasu, tři zbývající části tak skončily vyrovnaně. Slovanka sice lépe střílela za dva body, Sparta byla ale lepší v trojkách a šestkách, navíc si vypracovala větší počet střel díky menšímu počtu ztrát a většímu počtu doskoků. Anna Rosecká vsítila dvaadvacet bodů, Rebeka Slanařová s Terezou Halátkovou zapsaly double – double. Slovanka se opět mohla spolehnout na bodový přísun od Patricie Gallasové, která nastřílela dvacet osm bodů (z pole 17/10, TH 9/8).

Neporažené Brno se na domácím hřišti postavilo druhému týmu z tabulky, pražskému USK. Lepší vstup do zápasu měly domácí hráčky, které po první čtvrtině vedly o pět bodů. Pražský tým začal ve druhé čtvrtině výrazněji ztrácet, když si Brno vytvořilo dvouciferný náskok. Změna nepřišla ani po změně stran, Brno i nadále pokračovalo v dobrém výkonu a nedovolilo pražskému týmu vrátit se zpět do zápasu. Žabiny k vítězství dovedlo dobré procento střelby za dva body, větší počet doskoků a menší počet ztrát. Domácí tým se také mohl spolehnout hned na pět dvouciferných střelkyň, zatímco USK ve svém středu našel pouze dvě. Nejlepší střelkyní zápasu byla Barbora Tomancová hájící barvy Brna, která opět zaznamenala double – double za osmnáct bodů a deset doskoků.

Úspěšný byl i druhý brněnský tým, který doma přehrál Žďár nad Sázavou. Hráčky v domácích dresech dobře doskakovaly a proměňovaly trestné hody. Žďáru se nepovedlo vsítit ani jednu trojku, střílel s horším procentem. Brno rozložilo síly rovnoměrně na všech osm hráček a všem se podařilo skórovat. Terezie Příhodová vyčnívala s šestnácti body, Hana Kučerová zapsala třináct doskoků a Tereza Zítková se blýskla šesti asistencemi. KP Brno se aktuálně nachází na páté pozici a má jistotu play-off, Žďár čeká boj v play-out.

Nedělní výsledky: 

Loko Trutnov – OP Prostějov 64:51

Sokol Hradec Králové – SBŠ Ostrava 65:53

TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou – BK Strakonice 85:79

Basket Slovanka – BA Sparta Praha 63:82

SŠMH Handicap Brno – USK Praha 87:64

KP Brno – BK Žďár nad Sázavou 64:36

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace