eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Brněnský Handicap senzačně vyhrál Český pohár, ve finále porazil městského rivala

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔27.2.2017
Brněnský Handicap senzačně vyhrál Český pohár, ve finále porazil městského rivala

Please enter banners and links.

Hráčky Handicapu Brno ovládly Nilfisk Český pohár. Pořádající tým závěrečného turnaje ve finále překvapivě porazil svého rivala KP Brno 88:81 a získal svůj 16. pohár v historii. Družstvo, které v letošním ročníku ŽBL bojuje ve středu tabulky, dokázalo využít domácí prostředí i díky 26 bodům Jany Hausknechtové. Domácí křídelnice byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje.

Už složení finálového utkání bylo pikantní pro mnohé z aktérů. V brněnské Rosničce nastoupily dva místní kluby, navíc některé hráčky oblékaly během své kariéry dresy obou klubů. Ozvláštněný zápas tak hrály například Kateřina Sedláková, Gabriela Giacintová a Pavla Švrdlíková z Handicapu nebo Sarah Beránková a Tereza Pecková z královopolského celku.

Oba týmy předváděly velký boj o pohár už od prvních minut. Hra měla poměrně divoký průběh, což se odráželo v mnoha nepřesnostech. Diváci však viděli ofenzivní hody. Ti domácí sledovali výborný výkon Handicapu ve druhé čtvrtině. Rozstřílela se Jana Hausknechtová a ani dva timeouty Mariana Svobody nepomohly změnit obraz hry. KP Brno snížilo až před přestávkou na rozdíl osmi bodů.

Hausknechtová zářila, trojkami rozhodla o vítězi

Svobodovi svěřenkyně se s výsledkem nehodlaly smířit. Po přestávce na své soupeřky hodně zatlačily, měly několik zisků a nadále snižovaly manko. Královopolský klub využíval zónovou obranu, ale úspěch defenzivy mírnily úspěšné střely z dálky v podání hráček Handicapu.

Obrat nastal ve 33. minutě, když silovou hrou dělala velký vítr v obraně Stephanie Maddenová. Utkání se dramatizovalo, oba celky se střídaly ve vedení. Klíčové a rozhodující trojky proměnila opět Jana Hausknechtová. Pět minut před koncem zvýšila na 77:73, v dalším útoku se prosadila Švrdlíková a na to Hausknechtová opět trestala z dálky. KP už bylo pod velkým tlakem a na obrat nemělo dost sil.

Odchovankyně olomouckého basketbalu Hausknechtová zažila nejlepší večer kariéry. Za 36 minut na hřišti trefila čtyři trojky, celkem 26 bodů a dotáhla svůj tým k vytouženému zlatu. „Nejsou to jen moje body, ale celého týmu,“ řekla po utkání pro Českou televizi. Společně s 19 body v semifinále proti Trutnovu se stala nejlepší střelkyní Handicapu a zaslouženě získala trofej pro nejužitečnější hráčku turnaje. Střelecký prapor Králova Pole držela Tereza Pecková se 17 body.

KP Brno – BK Handicap Brno 81:88 (21:21, 43:51, 64:67)

Pecková 17, Remenárová 14, Sládková, Solopovová a Maddenová po 12, Kopecká 8, Moussaová 6 – Hausknechtová 26, Adamcová 16, Švrdlíková 14, Sedláková 10, Palušná 7, Kašpárková 6, Giacintová 5, Křivánková 4

Trestné hody: 20/24 – 17/21

Trojky: 3/11 – 7/16

Doskoky: 30 – 35

Ztráty: 16 – 16

Fauly: 20 – 20

Zdroj foto: BK Handicap Brno; bkzabiny.cz

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace