eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Olympiakos vyprovodil Baskonii domů s ostudou | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Olympiakos vyprovodil Baskonii domů s ostudou

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔21.1.2017
Olympiakos vyprovodil Baskonii domů s ostudou

Please enter banners and links.

Řecký mistr si v Eurolize proti španělskému klubu s chutí zastřílel.

Zápas byl v podstatě hotov po prvním poločase, který domácí vyhráli 50:28. V polovině úvodní části se domácí reds ujali trojkou Mantzarise vedení a toto s přibývajícím časem jen a jen navyšovali. Hosté jim práci usnadnili, to když v úvodu druhé čtvrtiny nedali pět minut koš a postupně se propadali do stále větší ztráty. Před vstupem do závěrečné části vedl Olympiakos rozdílem 33 bodů a nebylo co řešit.

Zásadní rozdíl mezi oběma soupeři byl v úspěšnosti střelby a zatímco v domácím dresu hned osm hráčů zaznamenalo 7 a více bodů, v dresu Baskonie se výrazněji prosadili pouze Hanga s Larkinem a např. Ital Bargnani proměnil jediný z šesti pokusů ze hry.

Olympiakos Pireus – Baskonia Vitoria  92:62
Papanikolau, Printezis a Spanoulis 12 – Larkin 12, Hanga 11, Beaubois 9

Poprvé v sezóně Kazani nezahrál Keith Langford. Vedoucí střelec Euroligy byl sice s 16 body v jejím dresu znovu nejlepší, ovšem proměnil pouze 4 z 18 pokusů ze hry a jeho body v závěrečné čtvrtině hostům v Istanbulu hodně scházely. Hosté vedli devět minut před koncem 54:51, pak se ale na čtyři minuty bodově takřka nehnuli z místa a domácí Wanamaker s Žižičem vývoj zápasu otočili. Mladý Chorvat byl pod košem k nezastavení a byl to on, kdo zařídil Darussaface rozhodující dvouciferný náskok, zatímco zmiňovaný Langford v závěru minul všech šest střel.

Darussafaka Dogus Istanbul – Unics Kazaň  71:64
Moerman 17, Wanamaker 16, Žižič 13 – Langford 16, Antipov a Parachovski 13

Real v Kaunasu trpělivě čekal na svou šanci a když domácím začaly docházet síly, udeřil se vší rozhodností. Stačily mu na to tři minuty v úvodu závěrečné čtvrtiny, kdy nejprve Američan Thompkins dal tři trojky v řadě za sebou a po něm jeho krajan Hunter zařídil poprvé v utkání Realu dvouciferný náskok. Obrana hostů fungovala na jedničku a domácí byli místy zcela bezradní, o čemž svědčí pouhých šest bodů v celé čtvrtině.

Žalgiris Kaunas – Real Madrid  59:74
Lima 13, Jankunas a Lekavičius 11 – Hunter 14, Thompkins 12, Ayón a Carroll 11

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace