eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Šlágr kola vyhrála UP Olomouc, nymburský Svoboda za 40!

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔13.12.2016
Šlágr kola vyhrála UP Olomouc, nymburský Svoboda za 40!

Please enter banners and links.

O zajímavé momenty nebyla nouze ani v 11. kole 1. ligy mužů. Přinášíme vám nejkomplexnější report z této soutěže!

Slavoj Litoměřice představil novou posilu – ligového matadora Admira Aliče, jenž skončil v NH Ostrava. A veterán Alič hned přispěl 14 body k triumfu Litoměřic nad Sokolem Pražským. Nutno dodat, že Severočeši mohli vyhrát i vyšším rozdílem, kdyby neminuli hned 12 šestek z nabízených 21! Ve špatné střelecké formě se i nadále nachází křídelník Martin Bašta, jenž opět minul všechny čtyři trojky, a tak klid Slavoji dala až trojka Filipa Kroutila, kterou mladý křídelník dodal 40 sekund před koncem domácím klid.

Béčko Nymburka bez Martina Peterky v sestavě vyhrálo těsně na Vysočině, přičemž v hlavní roli byl vidět opět ostrostřelec Matěj Svoboda: Nejlepší šutér první ligy nastřílel Jihlavě 40 bodů a 6 trojek. Domácím nebylo nic platné ani dvacetibodové trio hráčů NovákMaňákBubák. Prakticky tito tři hráči sami smazali místy až třináctibodové manko domácích, aby Nymburk v poslední periodě díky Svobodovi a Ivanovi bral těsnou výhru.

Košíře ve fomě

Ani sedm trojek a 31 bodů rozehrávače Plzně Kamila Říhy nestačilo Lokomotivě ke třetí výhře za sebou. Západočeši ale měli hodně těžkého soupeře v podobě Královských Sokolů, kteří znovu skvěle bránili a potvrdili (po tomto kole) druhou nejlepší obranu v celé první lize. Hradec Králové se o výhru zasadil už v prvním poločase, jejž vyhrál 29-45. O triumf hostů se postarala hned pětice dvouciferných střelců v čele s křídelníkem Davidem Šírkem, jehož 15 bodů bylo jeho druhým nejlepším střeleckým počinem v této sezoně.

Výsledkový propad zastavili, zdá se, na Folimance. Béčko USK přetlačilo Sokol Písek, jakkoli si tentokrát vybral střelecké volno Jan Štěrba. Zastoupili jej však jiní v čele s Jakubem Tůmou, pro něhož je 25 bodů pro změnu nejlepším počinem v dosavadní prvoligové kariéře. Domácí zaznamenali celkem 16 útočných doskoků a předčili Písek zejména v bodech z pod koše.

Tabulkou pomalu stoupají pražské Košíře, které vyhrály potřetí z posledních čtyř duelů. V pražském derby celkem bez problémů zdolaly GBA, která měl velmi vychýlenou mušku a zaostávala v zápase od prvních minut a rychle nabyté dvouciferné manko už nedohnala. Domácí trojice Zavadil (21) – Kratochvíl (16) – Burian (16) dala více bodů, než všichni hosté bez svého nejlepšího střelce Marka Welsche (12).

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace