eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Flopující Jan Veselý přivodil pád Fenerbahce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Flopující Jan Veselý přivodil pád Fenerbahce

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔22.12.2016
Flopující Jan Veselý přivodil pád Fenerbahce

Please enter banners and links.

Český reprezentant oslabil vlastní hloupostí řady tureckého mistra, který v derby ve 13. kole Euroligy podlehl Darussaface.

Pro hvězdu Fene skončil zápas už v úvodu druhého poločasu, kdy po kontaktu se soupeřem velmi nepovedeným způsobem nafilmoval pád a rozhodčí jej ocenili již podruhé technickou chybou, která znamenala vyloučení. Po Bobbym Dixonovi, který nedohrál po „hlavičce“ krajanu Wilbekinovi ani první poločas, byl druhým vyloučeným domácích, kteří bez dvou klíčových hráčů neměli nárok. Zmiňovaný Wilbekin zaznamenal v dresu Dacky 22 bodů, včetně klíčových trojek v závěrečné čtvrtině, díky nimž hosté pokaždé odskočili na bezpečný rozdíl.

Jan Veselý odehrál do vyloučení téměř 16 minut a zaznamenal 7 bodů, 2 doskoky, 2 zisky a 1 blok.

Fenerbahce Istanbul – Darussafaka Dogus Istanbul  64:71
Sloukas 16, Udoh 15, Dixon 10 – Wilbekin 22, Clyburn 20, Wanamaker 12

Maccabi Tel Aviv je v krizi a nového kouče Ainarse Bagatkise čeká náročný úkol. Proti CSKA Moskva domácím nepomohla ani absence obou klíčových rozehrávačů hostů De Cola a Teodosiče, ani vedení o 18 bodů v polovině druhé čtvrtiny. Hosté se ve zbývajícím čase první půle vrátili šňůrou 22:8 zpátky do hry a v závěrečných dvou minutách zápasu dokonali obrat znamenající vítězství. Kyle Hines nejprve vyrovnal na 74:74 a nejlepší střelec hostů Cory Higgins pak dvěma koši v rozpětí třiceti sekund rozhodl. Oba Američané se postarali o posledních dvanáct bodů CSKA.

Maccabi Fox Tel Aviv – CSKA Moskva  76:80
Goudelock 19, Rudd 16, Seeley 14 – Higgins 16, Fridzon 13, Jackson 12

Téměř patnáct tisíc diváků ve Fernando Buesa Areně ve Vitorii aplaudovalo nejen vítězství domácích nad Barcelonou, ale též legendárnímu Pablo Prigionimu, který po pěti letech znovu oblékl dres Baskonie a při obnovené premiéře odehrál téměř pět minut. Hosté rychle vedli dvouciferným rozdílem, ve třetí části ale dali během šesti minut pouze dva koše a domácí se šňůrou patnácti bodů dostali z deficitu do vedení. V dramatickém závěru hostující Tyrese Rice ještě vyrovnal trojkou na 60:60, jenže minutu před koncem jej na druhé straně napodobil jeden z hrdinů zápasu Shane Larkin a Rodrigue Beaubois stvrdil cennou výhru Baskonie z trestných hodů.

Baskonia Vitoria – FC Barcelona Lassa  65:62
Beaubois 19, Larkin 14, Hanga 9 – Tomič 18, Rice 15, Koponen 13

Klub z Milána zabředl do krize a porážka s Panathinaikosem byla už šestou v pořadí. Tentokrát hráče italského mistra připravil o úspěch bídný výkon ve druhé a třetí čtvrtině, kdy zaznamenali dohromady jen 21 bodů, zatímco hosté bez dvou rovných 50 a náskok více než dvaceti bodů si nenechali sebrat. Zásadní rozdíl mezi oběma soupeři byl v úspěšnosti střelby. Zatímco domácí zaznamenali pouze čtyři trojky, hosté jich proměnili hned třináct.

EA7 Emporio Armani Milán – Panathinaikos Superfoods Atény  72:86
McLean 16, Sanders 10, Dragič 9 – James 19, N. Kalatis 16, Rivers 12

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace