eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín doma vyválčil jedenáctou výhru v sezoně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín doma vyválčil jedenáctou výhru v sezoně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.12.2016
Děčín doma vyválčil jedenáctou výhru v sezoně

Please enter banners and links.

Závěr utkání nebyl rozhodně vhodný pro kardiaky, nevídané drama se Svitavami rozhodli v poslední minutě domácí křídelníci Pomikálek s Palyzou.

Vyrovnané utkání, v němž sice po větší čas vedli Válečníci, mohlo mít nečekané rozuzlení. Hosté ze Svitav sice na začátku poslední periody prohrávali už o 14 bodů, ale šňůrou 2-16 zcela smazali svůj rozdíl a srovnali na 60-60. Tou dobou se Severočechům vůbec nevedlo v útoku a v obraně trestali jejich chyby většinou Vučica s Jelínkem. V posledních dvou minutách oba týmy odšpuntovaly trojkopalbu, v níž nejprve dominoval domácí Vyoral, následovaný Pavlem Houškou. Tuři ztráceli už šest bodů (69-63), avšak jejich nejlepší střelec Vučica spolu s kapitánem Teplým dokázali minutu před koncem znovu vyrovnat na 69-69. K radosti děčínského publika přispěl záhy Pomikálek, který zasmečoval odražený míč do koše a poslal Děčín do dvoubodového vedení. Z následného útoku Turů nezapršelo, byť hosté reklamovali faul na najíždějícího Bannistera, a domácí triumf jistil z čáry trestného hodu hráč utkání Lukáš Palyza.

„Je těžké pro mě hodnotit zápas, když jsem plný emocí pozitivních i negativních. Pozitivní je to, že jsme se dokázali vrátit do utkání a moji hráči předvedli veliký charakter a ukázali, že se nevzdávají. Za to jim patří dík. Negativní ale bylo například to, že jsme ve třetí čtvrtině špatně pohybovali míčem, hráli jsme individualisticky a vrátili jsme se ke hře, kterou nechceme produkovat. Mám takové rozpolcené pocity, protože už mě nebaví slýchat komplimenty, že se naše hra zlepšila, raději bych si už připisoval vítězství. Je to další koncovka, kterou jsme ztratili. Děčínu gratuluji, byla tady super atmosféra, dobře se tu hraje,“ sdělil novinářům svitavský kouč Lubomír Růžička.

„Utkání mělo zajímavý vývoj. Svitavy jsou složeny tak, že mají kvalitu nejen na podkošových pozicích, ale i venkovních pozicích. Po vyrovnaném poločasu jsme odvedli dobrou práci v obraně ve třetí čtvrtině, kdy jsme rozbili systém hry Svitav. Pak jsme se dostali do dvouciferného náskoku, jenže v tu chvíli se ukázala naše vzácná vlastnost, kdy začneme vymýšlet věci, které k nám vůbec nepatří. Dnes na tom mají veliký podíl naši rozehrávači, kteří nebyli schopni organizovat hru. Také jsme přecházeli střelecké pozice, místo toho, abychom navyšovali naše vedení. Vučica dal dvě trojky, Teplý jednu a Svitavy vycítily, že ještě není konec. Byla to zkrátka komplikovaná, ale dobrá výhra. Dnešní výkon je však důvodem k tomu, abychom se podívali na video a řekli si, že musíme hrát stejně,“ vypočítával chyby svého týmu i přes vítězství lodivod Děčína Pavel Budínský.

BK ARMEX Děčín – Dekstone Tuři Svitavy 75:71 (21:23, 16:13, 18:8, 20:27)

Body: P. Houška 19, Palyza 17, Pomikálek 13, Vyoral 11, Landa 4, Šiška 4, J. Houška 3, Kroutil 2, Bažant 2 – Vučica 19, Mickelson 15 (6 doskoků), Jelínek 9, Teplý 9, Bannister 6 (5 asistencí), Roseboro 4, Vaňák 3, Špaček 3, Bašta 3

Doskoky: 24 – 32

Trojky: 11/25 – 8/24

TH: 18/23 – 17/24

Asistence: 14 – 11

Ztráty: 13 – 18

Fauly: 21 – 26

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace