eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pavel Novák: Hraju na sílu, body uhrávám na kila | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pavel Novák: Hraju na sílu, body uhrávám na kila

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Rozhovory, Topstory 🕔22.11.2016
Pavel Novák: Hraju na sílu, body uhrávám na kila

Please enter banners and links.

Po šestém vítězném duelu jeho SK UP Olomouc proti Startu Havířov (106-83) jsme požádali o krátký rozhovor pivota Hanáků Pavla Nováka.

Pavle, gratuluji k vítězství a výbornému výkonu z Vaší strany – 34 bodů a 8 doskoků. Navázal jste na skvělé představení z Pardubic. Jak byste zhodnotil dnešní zápas?

Viděl jste to dnes sám, ten Havířov přijel v sedmi lidech, jsou poslední a my hrajeme dobře. Tedy dneska jsme nehráli dobře v obraně, ale přestříleli jsme je. Náš tým je mladý, já, kapitán Čenda (Roman Černošek), Sedlo (Marek Sedláček) a Zlámoš (Jan Zlámal) jsme zkušení, takže máme takový dobrý mix. Jsme prostě v laufu, hrajeme dobrý basket a daří se nám.

Přece jen šest výher a jen dvě porážky – takový start první ligy jste si jakožto nováček nepředstavovali ani v těch nejrůžovějších snech, mám pravdu?

To asi nečekal nikdo. Před sezonou všichni chtěli hlavně ať se zachráníme a teď máme šest výher a jsme překvapení všichni. První soupeř byl Zlín, což bylo pro nás dobře. Mladí kluci, co loni hráli druhou ligu, si osahali, jak to bude vypadat. Sice jsme jednoznačně prohráli, ale od té doby šlapeme a všichni jsme spokojení.

Co stálo za Vaším osobním rozhodnutím vrátit se domů do Olomouce? Neměl jste nabídky z KNBL, nebo ze zahraničí?

Vrátil jsem se domů hlavně kvůli rodičům. Můžu tady pracovat u našich ve firmě a basket hrát pro radost a přitom pomoci mateřskému klubu.

Ještě k vašim osobním výkonům a statistikám. Jste na špici žebříčku střelců (26,7 bodů na zápas) i doskakovačů (11,4) a taky získáváte hodně faulů (8,6), jak se na to díváte?

Můj výkon bych moc nehodnotil, to je ta zkušenost, teď jsem v laufu a daří se mi. Když jsem byl v NBL, tak jsem hrál křídlo, tady hraji pivota. Trochu jsem taky přibral, tak na ta kila to teď z pod koše uhrávám (úsměv). V létě jsme hrávali turnaje 3×3, což mi strašně pomohlo, hraji to letos v 1. lize na sílu a padá mi to, za což jsem strašně rád.

Na druhou stranu často se Vám nedaří proměnit některé jednoduché „šoupáky“ a trestné hody (pouze 59 %). Co s tím?

Nic (smích). To mám celý život, že nedávám „šoupáky“ a šestky. To bych nebyl asi já.

Díky za rozhovor a ať se daří!

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace