eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kolín pět minut od senzace, Marko setnul Beksu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kolín pět minut od senzace, Marko setnul Beksu

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔27.11.2016
Kolín pět minut od senzace, Marko setnul Beksu

Please enter banners and links.

Basketbalisté Kolína se v derby s Nymburkem dlouho drželi, pak je ale odrovnal do té doby nenápadný rozehrávač mistra Lawrence. Opava zničila Novou Huť o 41 bodů, podobně jednoznačně si poradily i Svitavy se Slunetou.

Nebývale vyrovnané bylo druhé polabské derby této sezony. První poločas se nesl v duchu častého střídání vedení a také nepříliš přesné střelby hostujícího favorita. Divákům v hale, tedy alespoň těm kolínským, se však musely líbit poslední tři minuty druhé čtvrtiny: Hostující střelec Allen sice vyrovnal na 34-34, avšak domácí šňůrou 9-1 odskočili do poločasového vedení 43-35. V nymburské kabině byla o přestávce bouřka a po změně stran nastoupil lepší Nymburk, především na obranné polovině. Hruban s Allenem nejprve zredukovali ztrátu, aby Sant-Roos poslal hosty smečí do vedení 49-52. Kdo čekal, že Nymburk půjde do trháku, přepočítal se.

Začátek poslední periody totiž znovu patřil Kolínu, který se po koších dua Skinner – Kerr opájel vedením 64-59. Nymburk začal lépe doskakovat a ještě více utáhl šrouby v obraně a jako bonus – probudil se Eugene Lawrence, který do té doby paběrkoval. Dvě skvělé přihrávky na Bendu a Sant-Roose a sedm bodů a rázem bylo všechno jinak. Na sérii 0-11 a vedení 68-79 už Kolín nenašel sílu reagovat. Domácí guard Dixon ještě kosmeticky upravil skóre, ale v samotném závěru za stavu 79-83 nejlepší hráč utkání Kerr (15 bodů a 17 doskoků) ztratil míč a skóre se už nezměnilo.

„Především bych rád poděkoval divákům za parádní atmosféru. Už potřetí za sebou byla hala vyprodaná. Diváci nás opět velmi podpořili a vytáhli z hráčů poslední síly. Zahráli skvělé utkání s týmem, který průměrně vyhrává o 36 bodů. Odehráli jsme dobré utkání, ale udělali jsme pár chyb, hlavně v obraně v poslední čtvrtině a soupeř to uměl potrestat. Nemám klukům co vyčítat, opravdu bojovali. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli a myslím, že jsme byli velmi blízko k vítězství. Síla Nymburka v závěru a větší počet hráčů, kteří to byli schopni odehrát, nakonec rozhodly toto dramatické utkání,“ chválil své svěřence navzdory porážce kouč Kolína Predrag Benáček.

„Byl to velice dobrý zápas se skvělou atmosférou. Kolín je velmi dobrý tým s dobrým koučem. Hrál dobře a my jsme byli v prvním poločase velice ospalí. Kolín toho dokázal využít a potrestat nás. V takovýchto zápasech rozhodují maličkosti, což jsme si museli říci během přestávky,“ řekl po utkání trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace