eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Válečníci ubojovali se štěstím pátou výhru | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Válečníci ubojovali se štěstím pátou výhru

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔17.10.2016
Válečníci ubojovali se štěstím pátou výhru

Please enter banners and links.

V televizní dohrávce ve Svitavách vyhrál šťastnější tým, jejž bodově táhl Tomáš Pomikálek se 17 body. Děčín je aktuálně v tabulce KNBL čtvrtý.

Děčín přitom nezačal dobře a na první koš se načekal více, než pět minut. To Ondřej Šiška snižoval na 9-2. Svitavy byly na koni, ale ani ony se neubránily několika ztrátám a nepřesným střelám a Šiška s Pomikálkem otočili na 11-12. Poslední slovo úvodního dějství měl však domácí rozehrávač T.J. Bannister a jeho koš s faulem (16-14).

Tuři si poté drželi vedení téměř po celý zbytek prvního poločasu. Několikrát vedli i o devět bodů, opírajíc se v útoku především o trio VučicaMaysBannister. Poločas 36-29 dával tušit zajímavou bitvu i po přestávce. Válečníci však zavřeli cestu ke svému koši a po šňůře 2-12 už vedli 38-41. První svitavské body ze hry navíc zaznamenal až v polovině sedmé minuty třetí čtvrtiny znovu Bannister.

Oba celky se poté až do závěru utkání střídaly ve vedení: Když už se zdálo, že Vyoralova trojka z rohu na 55-58 bude dvě minuty před koncem duelu rozhodující, přihlásil se o slovo dosud nenápadný pivot Roseboro, jenž nejprve snížil a vzápětí Vučica střelou přes hlavu poslal Východočechy do vedení 59-58. Hala bouřila, jenže ani to ještě nebyl konec.

Půl minuty před koncem normální hrací doby se stal smutným hrdinou domácí křídelník Jere Vučica, když po souboji o míč mířící do autu nechtě přihrál pod košem osamocenému Pavlu Houškovi a ten vrátil Válečníkům jednobodový náskok (59-60). Houška jej ještě o 20 sekund později pojistil trestnými hody, jenže zápas nabídl ještě jednu zápletku. Po faulu Vyorala na Bannistera šel domácí guard házet šestky a navíc, protože sudí zákrok posoudili jako nesportovní, Tuři vyhazovali z boku. Teplého potencionální vítězná trojka však skončila pouze na zadní obroučce a Děčín se mohl po výsledku 61-62 radovat z páté výhry v sezoně.

„Gratuluji Děčínu k vítězství. Já si myslím, že jsme zahráli dobře první poločas. To, co jsme potřebovali, určitý náskok jsme si vybudovali, ale o poločase jsem říkal, že jednoznačně nástup do třetí čtvrtiny může rozhodnout. Že my musíme být tvrdší v obraně než soupeř. Tam se opravdu hráči Děčína trefili za tři, a okamžitě se to stáhlo na remízu. Ten závěr je jaký je. Nešťastná chvilka, kde jsme vybojovali míč, který jsme chtěli vrátit do hry, tak na pravém místě stál Pavel Houška, který lehce zakončil. Tam se ta koncovka zrodila lépe pro Děčín,“ poznamenal kouč Svitav Stanislav Petr.

„Pro nás je to díky průběhu velmi cenná výhra. Že se Svitavy budou zlepšovat, tak to se dalo predikovat. My jsme do utkání nevstoupili dobře, prohrávali jsme 0-9. Nedařilo se nám střelecky. Každopádně my jsme na to rychle zareagovali a vrátili se do hry. Zase jsme ve druhé čtvrtině polevili v koncentraci a dostali jsme i některé těžší střely. Ztráceli jsme v poločase. Z toho jsme se oklepali. Dostali jsme se zase do hry tím, že jsme líp četli hru. Čím se krátí čas, tak oba týmy chtějí prostě za každou cenu vyhrát. To si myslím, že bylo koření toho utkání. Nakonec bych řekl, že vyhrál šťastnější tým. Jak říkám, v celkovém globálu ten výkon nebyl nijak oslnivý. Bylo tam spousta technických nedostatků a takových slabších produktivních chvil, a v tom také dobrá hra domácích. Fyzická, tvrdá. Pro nás cenná výhra. Každé utkání venku bude letos opravdu cenné v tomhle duchu dvoukolovém,“ zhodnotil zápas trenér Děčína Pavel Budínský.

 

Dekstone Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 61:62 (16:14, 20:15, 10:19, 15:14)

Body: Mays 15, Vučica 14 (6 doskoků), Bannister 13, Roseboro 7 (7 doskoků), Mickelson 3 (7 doskoků), Teplý 3, Bašta 3, Andres 2, Jacobs 1 – Pomikálek 17 (6 doskoků), P. Houška 12 (7 doskoků), Šiška 10 (5 asistencí), J. Houška 9 (6 doskoků), Bažant 7, Vyoral 5, Krakovič 2

Doskoky: 39 – 37

Trojky: 3/16 – 7/24

TH: 14/20 – 3/7

Asistence: 8 – 16

Ztráty: 15 – 17

Fauly: 14 – 20

 

Foto: sport.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace