eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sinadinovič: Pár svých bodů bych vyměnil za více výher Brna

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔22.10.2016
Sinadinovič: Pár svých bodů bych vyměnil za více výher Brna

Please enter banners and links.

O rozhovor jsme požádali rozehrávače a tahouna brněnského MMCITÉ Ediho Sinadinoviče.

Odlehčená otázka na začátek: Jak se Vám líbí v České Republice a stihl jste si už prohlédnout některé pamětihodnosti naší země?

Česká Republika je nádherná země a hodně se mi líbí Brno. Navštívil jsem tu některá místa a jsou opravdu krásná.

Pojďme ale k basketbalu. Vy jste velkým cestovatelem, zahrál jste si prakticky ve všech ligách na Balkáně, ale také třeba v Estonsku, nebo v Řecku. Jak hodnotíte úroveň české Kooperativa NBL?

Česká liga má velmi slušnou úroveň, zejména první čtyři – pět týmů jsou dost silné. Řecko a Rumunsko, kde jsem také působil, jsou na vyšším levelu, ale ostatní soutěže jsou na tom podobně, jako Kooperativa NBL.

Na jaké své angažmá vzpomínáte nejraději a proč?

Nejlepší tým a místo, kde jsem kdy hrál, je určitě PAOK Soluň z Řecka. Byl to opravdu silný eurocupový tým s několika hráči, kteří dříve působili v NBA. V tom roce (2015) jsme měli úspěchy jak v Eurocupu, tak i v řecké lize, v níž jsme skončili na výtečném třetím místě!

Sezonu jste s Brnem nezačali nejlépe, máte jen jednu výhru a šest porážek. Přesto zejména doma dokážete odehrát i s favority dobré zápasy. Pak ale přijde jedna čtvrtina výpadku a je po zápase. Čím to?

Letos se pro nás ta sezona zatím vyvíjí velmi smolně. Je to zapříčiněno zraněními několika hráčů, z nichž nám nejvíce chybí náš kapitán Michal Křemen, což je hráč s obrovskými zkušenostmi. Je velmi těžké udržet vysoké tempo hry po celý zápas, když hrajete v úzké rotaci, což je samozřejmě hlavní důvod, proč jsme začali takto špatně. Ale pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom výsledky zlepšili a ve zbytku základní části častěji vyhrávali!

Zatím se 17,7 body na zápas patříte k nejlepším střelcům NBL. S 21 trojkami jste také zatím nejlepším střelcem trojek, co se týká jejich počtu. Žádný hráč ligy ještě nepřekonal metu dvaceti trojek. V nové hale MMCITÉ máte navíc skvělou bilanci 14/27. Svědčí vám tamní prostředí? Plánujete atak na nejlepšího střelce ligy?

Samozřejmě, že jsem šťastný, když se podívám na své statistiky. Na druhou stranu, basket je týmový sport a pár svých bodů bych vyměnil za více výher Brna. Jak jsem však řekl, jsem optimista a věřím, že vítězství přijdou. Já sám jdu do všech zápasů na sto procent a doufám, že mé dobré výkony budou pokračovat a budu prospěšný týmu.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace