eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jak je důležité míti Navarra | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jak je důležité míti Navarra

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔15.10.2016
Jak je důležité míti Navarra

Please enter banners and links.

První kolo nového ročníku Euroligy uzavřely čtyři dramatické páteční zápasy.

Barcelona byla v Kazani dlouho jalová a její nový kouč, známý svou náročností, nešetřil projevy nespokojenosti. Když už se zdálo, že domácí Kazaň oslaví premiérové vítězství nad španělským gigantem – šest minut před koncem vedl Unics o 14 bodů, dal o sobě ještě jednou znát veterán Juan Navarro. Kapitán hostů dvěma trojkami pozvedl uvadající prapor Barcy, aby v poslední minutě přidal třetí, vítěznou. Během šesti minut nastřílel 11 bodů a společně s nejlepším střelcem zápasu Doellmanem zařídil pro Barcelonu málem ztracené vítězství.

V dresu ruského celku zklamal ostrostřelec Langford, který proměnil jen 5 ze 16 pokusů ze hry.

Unics Kazaň – FC Barcelona Lassa  63:69
Langford 14, Williams 12, Ponkrašov 10 – Doellman 23, Navarro a Tomič 13

Dramatický závěr měl rovněž duel na horké půdě v Istanbulu, kde loňský finalista Fenerbahce hostil německý Bamberg. Po slabším úvodu se domácí rozjeli ve druhé části a tři minuty před koncem zápasu ještě vedli o pět bodů. Pak ale snížil trojkou rozehrávač Strelnieks a následně byl nejlepší hráč německého mistra Miller faulován při dalším trojkovém pokusu. Po jeho trestných hodech vedli hosté o bod, zakrátko jej však napodobil domácí Antič a Fene znovu vedlo. Na linii trestných hodů krátce před koncem pak pohořel Jan Veselý, ovšem závěrečná trojka Itala Melliho se neujala a zaplněná hala si zhluboka oddechla.

Český reprezentant zaznamenal 10 bodů a 6 doskoků, proměnil ovšem jen 2 z 10 pokusů ze hry a 6 z 11 trestných hodů.

Fenerbahce Istanbul – Brose Bamberg  67:66
Bogdanovič 18, Antič, Udoh a Veselý 10 – Miller 17, Zisis 11, Heckmann a Theis 8

Panathinaikos doma na litevský Žalgiris tradičně umí – naposledy s ním v O.A.K.A. Areně prohrál v říjnu 2010, a potvrdil to i tentokrát, byť po výpadku ve třetí čtvrtině musel skóre otáčet. V závěrečné části ovšem PAO zaznamenalo díky agilnímu Pappasovi za pět minut 18 bodů a náskok sedmi bodů nakonec uhájilo, neboť závěrečný nápor hostů dokázali odvrátit Kalatis s Feldeinem proměňováním trestných hodů.

Žalgirisu nepomohlo ani výrazně lepší doskakování (44 – 33), jelikož jeho hráči často faulovali a darovali hráčům PAO o čtrnáct trestných hodů více.

Panathinaikos Atény – Žalgiris Kaunas  84:76   
Pappas 19, N. Kalatis a Singleton 13 – Motum 19, Jankunas 13, Lekavičius 12

Veliké drama nabídl i nejofenzivnější páteční souboj v Baskicku, kam zavítal bohatý Efes v čele s koučem Perasovičem, strůjcem loňského zázraku, kdy se Baskonia probojovala do Final Four. Jeho poznatky hodně pomohly a hosté byli dlouho o krok vpřed. V závěrečné části ale vrátil do hry sedmi body v řadě dlouhán Voigtmann a pět minut před koncem už vedli domácí o pět bodů. Drama vrcholilo v posledních dvou minutách, kdy hosté zabrali a letní posila Cotton necelou půlminutu před vypršením normální hrací doby z trestných hodů vyrovnala. Po oddechovém čase zůstala výhra v Baskicku, jelikož Toko Šengelija proměnil jeden trestný hod, zatímco Cottonova trojka s klaksonem se na druhé straně neujala.

Hvězdou utkání byl italský dlouhán Andrea Bargnani, který během 25 minut na palubovce zaznamenal 26 bodů a 4 doskoky.

Baskonia Vitoria – Anadolu Efes Istanbul  85:84
Bargnani 26, Šengelija 16, Voigtmann 12 – Brown 16, Cotton a Osman 13

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace