eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín ubojoval triumf v předehrávce, obrat vedl Šiška

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔10.10.2016
Děčín ubojoval triumf v předehrávce, obrat vedl Šiška

Please enter banners and links.

Opava sice vedla v Děčíně v polovině třetí čtvrtiny už 45-37, jenže do konce tohoto herního období nedala ani bod a Děčín šňůrou 17-3 za 6,5 minuty ovládl televizní mač.

Válečníci přitom nezačali utkání vůbec dobře – první čtvrtinu sice ještě díky potentnímu Pomikálkovi vyhráli 20-15, jenže 9 ztrát za deset minut dávalo tušit problémy. Ty nastaly po opavské šňůře 11-0, to když Blažek zvyšoval na 22-26 pro hosty. Ve druhé periodě pak táhl domácí Lukáš Bažant, který spolu s Kroutilem a Pavlem Houškou znovu pomohli převzít iniciativu pro barvy Válečníků. Poslední slovo měl však hostující Jurečka, jenž využil jednoho z četných faulů Děčína a upravil na poločasových 32-33.

Děčínská produktivita v první polovině třetí desetiminutovky opadla a nervozita domácích borců sílila, o čemž svědčily i diskuze s rozhodčími. Z osmibodového deficitu Válečníky začal vysvobozovat Ondřej Šiška, jenž pěti body v řadě ukončil třetí periodu (46-45). Ještě veseleji bylo v ARMEX Sportcentru o chvíli později, to když Šiška potopil další trojku a z brejku přidal dva body na 56-48. Hosté se sice ještě vzchopili a po trojkách Jurečky s Kouřilem a koši s faulem Blažka snížili půl minuty před koncem na 66-63, v rozhodující chvíli však Šiřina ztratil při driblingu míč a Pomikálek s Pavlem Houškou jistili domácí výhru č. 4 v této sezoně.

„Gratuluji k vydřenému vítězství, protože dnes to bylo trápení z obou stran. Vyhrál bojovnější a koncentrovanější tým. My jsme zvládli tři čtvrtiny, nezvládli jsme ale poslední, která rozhodla. Inkasovali jsme v ní dvacet šest bodů, což je v zápase, kde to nejde v útoku, hrozně moc. Navíc jsme v poslední čtvrtině dovolili Děčínu útočný doskok a sami jsme ho dostali na koně. Chyběla mi také větší touha po vítězství, což naopak nechybělo Děčínu,“ litoval ztraceného zápasu kouč Opavy Petr Czudek.

„Očekával jsem, že to nebude jednoduché utkání, protože jsme hráli třetí utkání v šesti dnech, z toho dvě těžká na palubovkách soupeřů. My jsme v utkání předvedli několik tváří. Měli jsme vcelku dobrý vstup, ale festivalem hloupých ztrát jsme měli v poločase dvanáct ztracených míčů oproti čtyřem opavským. Nedařila se nám také střelba a místy to vypadalo, že se hůř adaptujeme proti zónové obraně a menší sestavě Opavy. Soupeř pak hrál díky pestrosti svých rozehrávačů kombinaci pick and roll, s kterou je velmi efektivní, má na ni vhodné typy hráčů. Momentum utkání byly dva získané míče Jakuba Krakoviče, jenž pomohl v defenzívě zvednout umdlévající náladu, a odvaha Ondry Šišky, který trefil důležité střely. Pak se nastartoval Robert Landa, přidal se Tomáš Pomikálek, najednou jsme byli na koni a koncovku jsme si pohlídali. Bylo to vydřené vítězství, ale máme dva body a bereme je všemi deseti,“ oddechl si lodivod Děčína Pavel Budínský.

 

BK ARMEX Děčín – BK Opava 72:65 (20:15, 12:18, 14:12, 26:20)

Body: P. Houška 15, Pomikálek 13 (11 doskoků), Šiška 13, Bažant 9, Kroutil 8, Vyoral 8, Krakovič 4, Landa 2 – Šiřina 13 (6 asistencí), Jurečka 13, Gniadek 11, Dragoun 7, Kvapil 6, Blažek 5, Kouřil 4 (7 doskoků a 5 asistencí), Vlček 4, Zbránek 2

Doskoky: 43 – 34

Trojky: 6/27 – 6/24

TH: 12/16 – 15/19

Asistence: 16 – 13

Ztráty: 14 – 11

Fauly: 23 – 20

 

Foto: bkdecin.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace