eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: USK Praha | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: USK Praha

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔20.9.2016
Představujeme týmy KNBL: USK Praha

Please enter banners and links.

Vysokoškoláci loni po čase nakoukli do play off, kde zle zatápěli pozdějšímu finalistovi z Děčína. Letos se cíl Pražanů nemění, jen by rádi nakoukli do nadstavby A1.

Kádr Sov zůstal přes léto pohromadě a mladíci jsou zase o rok zkušenější. Dvě podstatné změny se odehrály „pouze“ na pozici 4 a 5. Zkušeného Admira Aliče, jehož kariéra však jakoby stagnovala a nevyhýbala se mu ani zranění, nahradil létající Fin Alexander Madsen. Jedenadvacetiletý hráč se stal letos nejlepším pivotem (jakkoli jinak hraje na pozici 4) ME U20 divize B a nakoukl už i do seniorské finské reprezentace. Jeho tah na koš poznali například Němci, proti nimž se Madsen blýskl 19 body za 12 minut hry. Pro tým USK, jenž se loni potýkal s horší produktivitou u svých „dlouhých“ bude zcela jistě přínosem. Další posilou pod koš je momentálně nejstarší hráč Pražanů – Chorvat Mladen Primorac. Šestadvacetiletý centr přišel zacelit mezeru po Igoru Josipovičovi, jenž zkouší štěstí v Levicích. Od Primorace si vedení klubu slibuje i větší útočný potenciál.

Kouč Mirsad Alilovič staví úspěchy týmu na precizní defenzivě, kterou měli loni Vysokoškoláci třetí nejlepší v lize, hned po Děčínu a Nymburku. A právě s Děčínem soubor z Prahy loni padl v prvním kole play off. Série to však byla vyrovnaná a stačilo málo a Děčín se 3-1 na zápasy radovat nemusel. V přípravě zatím USK neodehrál mnoho utkání, z nichž vypíchněme například dvě výhry nad slovenskou Handlovou a také jednu nad Jindřichovým Hradcem. USK letos rozhodně má kvalitu a pokud zůstane zdravá osa týmu J-Bohačík – Michal Mareš – Madsen, můžou Sovy zle zatápět i favoritům na medaile. Zvláště pak na Folimance, kde se ve specifickém prostředí nehraje žádnému týmu příliš dobře.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace