eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Austrálie dál kraluje, dál jdou i ostatní favorité | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Austrálie dál kraluje, dál jdou i ostatní favorité

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔18.8.2016
Austrálie dál kraluje, dál jdou i ostatní favorité

Please enter banners and links.

USA si spravily chuť po nevýrazných výkonech ve skupině, Španělé nedali žádnou šanci Francouzům a Chorvaté doplatili v derby se Srbskem na 18 ztrát.

Australští rozehrávači Mills s Dellavedovou „utavili“ svého litevského kolegu Kalnietise, a protože za něj kouč Kazlauskas neměl adekvátní náhradu, byl to jeden z faktorů vysoké litevské porážky. Boomers vedli od začátku utkání, v němž Dellavedova proměnil dvě trojky za sebou. Protinožci také lépe stříleli a méně ztráceli, v neposlední řadě spoléhali rovněž na skvělého Millse, jenž se blýskl 24 body. Litva musí právem žehrat na špatnou formu Jonase Valančiunase, o nějž se po celý olympijský turnaj čekalo rozhodně více.

Podobně jednoznačně zvítězili Španělé nad Francií: Scariolův výběr nastartoval Nikola Mirotič, jenž zaznamenal 10 ze svých 23 bodů hned v první čtvrtině. Pau Gasol byl tentokrát skvěle bráněn Gobertem, jenže Španělé mají ve svém středu Willyho Hernangomeze, jenž nastřílel své letošní olympijské maximum (15). Francie špatně bránila a v útoku paradoxně doplácela na příliš individualistického Parkera. O španělském triumfu tak po šňůře 7:0 v závěru třetí desetiminutovky, po níž byl stav 64-42 pro mistry Evropy, už nemohl být pochyb.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace