eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Prostějov zvládl prodloužení a je dalším semifinalistou

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔20.4.2016
Prostějov zvládl prodloužení a je dalším semifinalistou

Please enter banners and links.

David Šteffel byl ústřední postavou Orlů na kolínské palubovce, když Středočechy sestřelil 23 body a přidal 10 doskoků. Ariete postupuje po výsledku série 3-1.

Pro Kolín skončila sezona. Těžko říct, jak ji bude vedení spolu s hráči hodnotit, nicméně kdyby Medvědi odehráli období před Vánocemi tak, jak se jim to povedlo v novém kalendářním roce, mohli třeba pomýšlet i na vyšší mety, než bylo čtvrtfinále. Nicméně série s Prostějovem byla až na třetí zápas velmi vyrovnaná, o čemž svědčí i oba duely v Kolíně, jež musely být rozhodnuty až v prodloužení. V tom rozhodujícím, čtvrtém, se oba týmy tahaly o každý bod. Celkem osmnáctkrát se změnilo vedení a nejvíce vedl vedlo jedno mužstvo o osm bodů. Tím týmem byli Hanáci, kteří se po šňůře Palyzy se Šteffelem na začátku poslední části dostali do trháku 59-67.

Kolín je však doma velmi silný a když potřebuje umí i ona zapnut v obraně. Orli nedali více, než tři minuty ani bod a Bakič nastartoval šňůru 10-0. Dvě minuty před koncem normální hrací doby srovnával Šteffel na 71-71, jenže potam už koš nepadl a utkání dospělo do prodloužení. I v něm začali lépe hosté, přesná ruka Romana Marka při střelbě šestek jim vydobyla vedení 71-75. Jenže Kolín se ještě jednou vrátil do hry a po koších McEachina dokonce vedl 79-78. Marko však v prodloužení řádil dál a dalšími čtyřmi body srovnal na 82-82. Vítězný koš Ariete zaznamenal 33 sekund před koncem nastavení Ondřej Peterka a hosté si toto vedení i přes mohutnou šestkovanou v závěru už pohlídali.

„Byl to obrovský boj. Tři utkání s Prostějovem se rozhodovali v posledním útoku. Pro diváky to byl určitě vynikající zápas, který si užili. Utkání bylo vyrovnané. Neměli jsme štěstí v závěru, kdy jsme nedali koš v pěti ze šesti útoků. Měli jsme několik otevřených střel. Nedali jsme. Šli jsme do prodloužení. Tam se na začátku stalo, co se stalo, když nám byl vyloučený Bakić, a i přesto jsme se dokázali vrátit do utkání. Nakonec rozhodlo spoustu dalších věcí. Jak říkám, i štěstí se musí zasloužit a Prostějov si ho dnes zasloužil. Také chci poděkovat hráčům Prostějova i Kolína, kteří předvedli dobré zápasy i pro diváka. Život jde dál a já přeji Prostějovu hodně štěstí v závěru sezony,“ dodal trenér Kolína Predrag Benáček.

„My jsme hrozně rádi, že jsme podvanácté v řadě v semifinále. Za to jsme strašně rádi. Série s Kolínem byla strašně těžká, protože Kolín je velmi dobrý tým. Celou druhou půlku sezony to dokazoval, stejně tak jako tady v té sérii. Také dnes na domácí palubovce předvedl to, co ho zdobilo, i když se tolik nedařilo Bakičovi a ani střelba z dálky, ale to ani nám. Jsem rád, že jsme byli koncentrovaní na začátek zápasu, tam nám to neuteklo. Druhá půlka byla trochu jiná, tam jsme šli ve třetí čtvrtině trochu dopředu a za to si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Nakonec koncovka nás dovedla do prodloužení, kde byli velké nervy. Tam se rozehrál McEachin, bral to hodně na sebe, byl hodně produktivní, ale i tak jsme to nějakým způsobem udolovali. Tam byla důležitá dvojka z pod koše Ondry Peterky a nakonec i šestkami jsme to dotáhli do konce,“ přiznal kouč Ariete Zbyněk Choleva.

BC Geosan Kolín – Ariete Prostějov 86:90 po prodl. (19:19, 22:24, 12:14, 18:14, 15:19)

Body: McEachin 20 (6 doskoků), Bakič 19, Skinner 15 (8 doskoků), Hunt 13, Machač 12 (9 doskoků), Ličartovský 3, Aušprunk 3, Glover 1 – Šteffel 23 (10 doskoků), Palyza 15 (6 doskoků), Marko 12 (6 asistencí), Slezák 15, Norwa 10 (11 doskoků), Dokoupil 8, O. Peterka 4, Roseboro 3

Doskoky: 43 – 45

Trojky: 7/27 – 6/24

TH: 23/33 – 24/32

Asistence: 15 – 15

Ztráty: 10 – 18

Fauly: 28 – 26

 

Foto: orliprostejov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace