eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Opava nezvládla závěr, USK vyrovnal sérii | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Opava nezvládla závěr, USK vyrovnal sérii

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔14.4.2016
Opava nezvládla závěr, USK vyrovnal sérii

Please enter banners and links.

Slezané vedli 8 sekund před koncem druhého čtvrtfinále v Pardubicích o sedm bodů, přesto odešli poraženi 93-91 po prodloužení. Naopak se dařilo USK Praha, který díky Josipovičovi a Bohačíkovi odvrátil možnost posledního domácího zápasu v sezoně.

Vysokoškoláci vstoupili do zápasu s vicemistrem nebojácně a podobně jako v první zápase v Děčíně vyhráli první čtvrtinu (20:14). Hostujícími oporami v dalších minutách byli rozehrávači Vyoral se Šiškou a první jmenovaný otáčel necelou minutu před poločasem na 35-34 pro Válečníky. Poslední slovo v první půli měl však Jaromír Bohačík, který trojkou rozjásal Folimanku (38-36). Mladý shooting guard zaznamenal v úvodní dvacetiminutovce 14 ze svých celkových 19 bodů. Po přestávce USK ještě více uzavřel šrouby v obraně a šňůrou 14-0 odskočil na rozdíl šestnácti bodů.

Děčín zaznamenal první body v této části až po více, než pěti minutách, když se prosadil Stria. Válečníci mají v krvi zarputilost a rozhodně pro ně není nic ztraceno. Vyoral s Jelínkem proto zredukovali ztrátu na 57-52 po třech čtvrtinách. A pro Sovy bylo ještě hůře: Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby srovnával Šiška na 66-66 a začínalo se od nuly. Po timeoutu USK, v němž kouč Alilovič metal na lavičce hromy a blesky, domácí zavřeli svou cestu ke koši a Josipovič s Bohačíkem dodali USK klid (70-66). Když navíc Šiška 17 sekund před koncem ztratil, museli hosté faulovat a Pražané už Folimanku uhájili.

„Gratuluji trenérovi a jeho týmu k letošní první výhře nad námi. Musím také říci, že po dlouhé době jsem zažil na Folimance atmosféru, kdy se fandilo z obou táborů. My máme problémy se sestavou, to se ví, přesto to nějak řešíme. Hlavním důvodem porážky bylo, že jsme dnes měli nižší procento střelby. Čtyřicet procent je na Folimance málo. Domácí dnes stříleli mnohem lépe. Některé situace nás mrzí, když jsme je nechali střílet z pod koše. Špatně jsme tam četli hru, nebo jsme to řešili kombinačně jinak, než jsme potřebovali. Na druhou stranu USK hrálo týmově, drželi se systému, a když ne, tak nás Jaromír Bohačík potrestal třemi trojkami do obličeje. To je frustrující, ale poločas byl otevřený. Nevyšel nám úvod druhého poločasu. Nebyli jsme schopni trefit se na vzdálenější straně. Naopak USK dalo 2 trojky, koš a šlo až na 16 bodů. My jsme nesložili zbraně, udělali jsme z toho samozřejmě drama. Našli jsme sestavu, která byla produktivní v útoku, trochu jsme přibrzdili USK zónou. K tomu, aby se šlo do prodloužení, nebo my do vedení, jsme nebyli schopni v držení míče vystřelit na koš,“ konstatoval kouč Děčína Pavel Budínský.

„V posledních dvou dnech jsme se věnovali především našemu systému a týmovosti. Dvakrát jsme se dnes dopustili příliš výkyvů. Především ve druhém poločase, což podnítila zóna soupeře. Důležité bylo, že jsme nezačali panikařit. Stále jsme měli dost času se na to adaptovat a zvrátit to. Máme dost času na to se teď připravit a vše zlepšit. Na konci rozhodla naše obrana, kdy jsme kontrolovali doskok jejich nedaných střel. Skvělé utkání pro fanoušky, plné energie a odolnosti. Musíme být i nadále ve střehu. Play-off není sprint, ale maraton. Stav je 0:0,“ oddechl si lodivod USK Mirsad Alilovič.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace