eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

MČR juniorek: Mistrovský titul vybojovala BA Sparta | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

MČR juniorek: Mistrovský titul vybojovala BA Sparta

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔19.4.2016
MČR juniorek: Mistrovský titul vybojovala BA Sparta

Please enter banners and links.

Zápas o třetí místo lépe rozehrály domácí Žabiny. Jejich vedení se ve druhé čtvrtině opět přehouplo do dvojciferných čísel, Valosun se však nevzdal a ztrátu na konci třetího dějství úplně smazal. Žabiny ale tentokrát soupeřky do vedení nepustily a výbornou čtvrtou čtvrtinou rozhodly o svém vítězství, když se jim dařilo na obou polovinách hřiště. Žabiny si tak po roce opět pověsily na krk bronzové medaile. Tým ofenzivně táhla rozehrávačka Petra Holešínská, která vsítila čtrnáct bodů. Double – double za třináct bodů a stejný počet doskoků získala Lenka Šoukalová, která navíc přidala i osm zisků. V dresu Valosunu se nejvíce dařilo Veronice Remenárové, která zatížila konto soupeřek devatenácti body.

Žabiny Brno – Valosun Brno 68:50

Ve finále se stejně jako loni utkaly dva pražské celky. USK, který skončil po základní části na druhém místě, obhajoval loňský titul. BA Sparta, která postoupila na závěrečný turnaj ze čtvrtého místa, chtěla městskému rivalovi vrátit porážku z minulého roku. Od začátku zápasu bylo k vidění opravdové finále. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a ani jeden tým si nevytvořil výraznější vedení. V poločase si vedení do šaten odnášel USK, ale pouze v té nejtěsnější možné formě. Po změně stran si lépe vedla Sparta, ale USK čtyři minuty před koncem vyrovnal skóre. Od té doby ale vsítil dva body, Spartě se jich naopak podařilo přidat ještě sedm a po dvou letech se znovu mohla radovat z mistrovského titulu. K zisku zlatých medailí Spartě výrazně pomohla Kateřina Rokošová, která zapsala double – double za šestnáct bodů a osmnáct doskoků. Stejný počet bodů nastřílela Patricia Gallasová, deset jich přidala Karolína Malečková. USK se opíral o výkon Michaely Krejzové, autorky sedmnácti bodů.

USK Praha – BA Sparta Praha 57:62

All – star tým: Petra Holešínská, Lucie Hošková (obě Žabiny Brno), Veronika Remenárová (Valosun Brno), Julia Reisingerová (BA Spart Praha), Michaela Krejzová (USK Praha)

Nejlepší střelkyně: Julia Reisingerová (BA Sparta Praha)

MVP: Julia Reisingerová (BA Sparta Praha)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace