eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Derby pro Opavu, oslabený Děčín vyučil Pardubice | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Derby pro Opavu, oslabený Děčín vyučil Pardubice

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔31.3.2016
Derby pro Opavu, oslabený Děčín vyučil Pardubice

Please enter banners and links.

V boji o předposlední, osmé a čtvrté místo stále nic jistého. Rozhodne se v sobotu!

Děčín i bez čtveřice Stria, Landa, Houška a Jelínek přehrál Pardubice. Bekse nestačilo ani nevídaných 28 útočných doskoků. Obrana Východočechů a také jejich střelecká produkce jakoby neexistovala. Hosté vůbec nevyužívali výškové převahy svého týmu a prohrávali prakticky po celý zápas. Pardubicím nepomohl ani návrat Viktora Půlpána a tak se tým trenérů Sanderse a Bartoška musí dále zaobírat bojem o čtvrté místo. Momentálně však Východočeši nemají situaci ve svých rukou. Pokud v sobotu zvítězí Opava v Ústí nad Labem, tak bude mít v případě stejného počtu výher lepší vzájemné zápasy. Výtečný výkon v domácím dresu předvedl Tomáš Vyoral, autor 20 bodů, 11 asistencí a 6 doskoků.

„Musím blahopřát domácímu týmu ke zcela zaslouženému vítězství, my jsme ani vteřinu nevedli. Vstoupili jsme do utkání hrozně vlažně, i když jsme si to říkali a připravovali se na to. Domácí toho plně využili, hráli v obrovském nadšení a laufu. A s tou energií a radostí, která z nich čišila, šla i obrovská úspěšnost ve střelbě za dva i za tři body. Tím srdcem a bojovností prostě dneska dokázali, že chtějí vyhrát daleko víc než my, i když byli v sestavě, v jaké byli, jelikož mají marodku. Ale tým to semklo, bojoval a zvítězil. Ve druhém poločase na nás dolehla i křeč v útoku, kdy jsme nedávali střely, přecházeli střelecké pozice. To už byl důsledek toho prvního poločasu, kdy jsme ho absolutně nezvládli v obraně, nechali jsme si dát mraky jednoduchých košů, domácí to nakoplo a hráli v obrovském laufu,“ posteskl si kouč hostů Tomáš Bartošek.

„Děkuju za gratulaci. Napadá mě spousta myšlenek, ale nevím, jak je formulovat, protože basketbal v našem případě opět ukázal svoji krásu i krutost během několika dní. Musím říct, že dneska jsem byl na kluky skutečně hrdý, jakým výkonem se prezentovali v posledním domácím utkání (v základní části) před vlastními fanoušky, i přesto, že už máme jasno a že jsme postrádali víceméně klíčové hráče, marodka se nám navíc ještě rozšířila před zápasem o Luboše (Striu) a na začátku utkání ještě o Pomiho (Tomáše Pomikálka). Za tu dobu, co tady trénuju, tak jsem takhle mladý tým proti takhle dobrému týmu nikdy nevedl. Dneska jsme si však vedli vynikajícím způsobem. Natěšený jsem byl i z atmosféry z hlediště, že jsem po dlouhé době cítil opravdovou podporu od našich fanoušků, a pak i tu upřímnou radost, protože tahle výhra znamená trochu povzbuzení pro všechny mladé hráče. V základní části jsme s Pardubicemi neprohráli ani jednou – bilance 4:0 s Pardubicemi je myslím výsledek dobré práce a doufám, že se dáme nějak zdravotně do kupy před play-off,“ radoval se kouč Děčína Pavel Budínský.

Pokračování: 1 2 3 4 5 6
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace