eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Trojková smršť přinesla Opavě bronz | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Trojková smršť přinesla Opavě bronz

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔13.2.2016
Trojková smršť přinesla Opavě bronz

Please enter banners and links.

Opava dominovala na doskoku 45-27 a v zápase o třetí místo i díky 13 trojkám zdolala Kolín.

Utkání plné zvratů začala lépe opavská družina, která proměnila první tři trojky ze čtyř pokusů a Slezané vedli 11-6. Kolín se ale dobrého nástupu soupeře nezalekl a ve svižně hrané první periodě srovnal na 13-13 a posléze otočil na 24-21. Poslední slovo v úvodní desetiminutovce měl opavský pivot Jakub Blažek, jenž proměnil trojku a s osmi body byl v té chvíli nejlepším střelcem utkání. Ve druhé polovině druhé části Opavští nabídli několika lacinými ztrátami a nedůsledností v útoku Kolínu šňůru 11-0 a vedení 39-28. V těch chvílích dostával až příliš velkou porci střel opavský pivot Radim Kramný, jemuž se však příliš nedařilo. Tečku za prvním poločasem udělal svými šestkami kolínský McEachin a Medvědi byli vpředu o pět bodů (44-39). Po přestávce Opava zapracovala na doskoku, což spolu se zlepšenou obranou přineslo své ovoce. Nejvýraznějšími postavami třetí čtvrtiny byli KlečkaKramným a Slezané vedli po Šiřinově koši 63-61. Opava pokračovala i v poslední periodě tam, kde skončila v té předchozí a šňůrou 8-0 získala rozhodující náskok. Bodovou pojistku přidal trojkou Jurečka, což bylo pro Kolín faktické KO a Opava převzala po vítězství v ofenzivním zápase bronzové medaile v Českém poháru.

„Skóre vypadá jednoznačně, ale myslím si, že jsme byli v prvním poločase lepším týmem.Ve druhém poločase nám odešel především obranný doskok, nedávali jsme střely. Opavě tam v poslední čtvrtině padlo všechno. V našem týmu panuje velké zklamání,“ byl stručný pivot poražených Karel Aušprunk.

„Po včerejší prohře, kde náš výkon v první půli vůbec nevypadal na semifinále Českého poháru, jsme to chtěli dnes napravit. Přijelo za námi hodně fanoušků, takže jsme odsud nechtěli odjíždět se dvěma prohrami. Náš dnešní první poločas byl lepší, než včera, kdy jsme dostali 44 bodů. V šatně trenér musel trochu zvýšit hlas, řekli jsme si, že takhle hrát nechceme a druhý poločas jsme na ně vlítli. Ve čtvrté čtvrtině jsme si to pohlídali a hráli jsme skvělý basket. V obraně jsme makali a v útoku jsme nacházeli volné pozice a proměňovali je. Pro nás je to skvělé zakončení turnaje,“ radoval se kapitán Opavy Jakub Šiřina.

BC Geosan Kolín – BK Opava 75:91 (24:24, 20:15, 17:24, 17:28)

Body: Glover 18 (5 asistencí), McEachin 17, Bakič 12, Horák 7, Vocetka 6, Ličartovský 5 (5 asistencí), Skinner 5, Machač 3, Aušprunk 1, Hunt 1 – Šiřina 19 (9 asistencí), Kramný 16 (9 doskoků), Blažek 13 (6 doskoků), Zbránek 9 (7 doskoků), Cvek 9, Jurečka 8, Lyčka 7 (7 doskoků), Vlček 2

Doskoky: 27 – 45

Trojky: 6/17 – 13/32

Šestky: 23/32 – 10/15

Asistence: 16 – 21

Ztráty: 13 – 13

Fauly: 19 – 28

 

Foto: bkopava.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace