eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Skvělý první poločas vynesl Děčínu finále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Skvělý první poločas vynesl Děčínu finále

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔12.2.2016
Skvělý první poločas vynesl Děčínu finále

Please enter banners and links.

Severočeši vedli po dvaceti minutách o 16 bodů a zkušeně kontrolovali svůj postup.

Opava s mnoha absencemi, resp. hráči hrajícími se zraněními, nevstoupila do utkání dobře. Slezané sice trefili první trojku, avšak Vlčkovy body byly nadlouho vším, co mohlo opavské příznivce v hale potěšit. Děčín poté spustil neskutečnou kanonádu, jíž vedl sedmibodový Luboš Stria. Výsledkem bylo vedení Severočechů 16-3. Válečníci se až příliš lehce prosazovali z pod koše a v opavském dresu zůstával v útoku osamocen Jakub Blažek a svěřenci kouče Budínského se dopracovali k poločasovému vedení 45-29. Stříbrný tým loňského pohárového Final Four si vybral slabší chvilku ve třetí čtvrtině, kdy hosté snížili na místy osmibodovou ztrátu. Klíčový však byl přelom mezi třetí a čtvrtou desetiminutovkou, kdy dali Válečníkům klid trojky Houšky a Strii, Děčín vedl 67-51 a utkání se poté vlastně už dohrávalo. Houšku a spol. nevyvedly z klidu ani body Šiřiny a Jurečky a Válečníci slaví postup do finále po výsledku 76-66.

„Děčín hrál skvěle, první poločas mu tam spadlo úplně všechno, jejich body se rozdělily mezi spoustu hráčů, zato na naší straně se dařilo jen Kubovi Blažkovi. A když se střelecky nedaří našemu týmu, tak s Děčínem nemůžeme hrát vyrovnanou partii. Dneska jim vyšlo skoro všechno a my jim musíme pogratulovat. Především nám nevyšel začátek, kde jsme měli ze soupeře asi zbytečný respekt, či strach – a tam nám ujel vlak. My jsme začali hrát až když to bylo o dvacet, kde nám asi přeplo v hlavě a chtěli jsme s tím výsledkem něco udělat. V závěru si to soupeř pohlídal svojí zkušeností a zápas dovedl do vítězného konce,“ řekl po zápase křídelník Opavy Luděk Jurečka.

„My jsme do zápasu vstoupili daleko koncentrovanější, než náš soupeř, což nám samozřejmě dodalo sebevědomí. V Ostravě jsme začali podobně, vyšlo nám prvních pět minut a sami víte, jak to dopadlo. Z tohoto zápasu jsme se poučili, z vítězství máme obrovskou radost. Zítra nás přijede na finále podpořit spousta fanoušků, všichni si to užijeme a věříme ve vítězství“ radoval se kapitán Děčína Jakub Houška.

BK Opava – BK ARMEX Děčín 66:76 (15:26, 14:19, 17:13, 20:18)

Body: Blažek 24, Jurečka 11, Šiřina 6 (8 doskoků a 9 asistencí), Kramný 6, Klečka 6, Cvek 6, Vlček 4 (6 doskoků), Zbránek 3 – J. Houška 17 (9 doskoků), Stria 13, Vyoral 12 (10 doskoků a 7 asistencí), Jelínek 12, Bažant 11, Pomikálek 7, Kroutil 4

Doskoky: 35 – 38

Trojky: 9/25 – 9/25

Šestky: 9/11 – 17/26

Asistence: 15 – 14

Ztráty: 17 – 12

Fauly: 26 – 18

 

Foto: Milan Stehura

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace