eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U19 – Hradec Králové krůček od prvního vítězství

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔7.2.2016
Extraliga U19 – Hradec Králové krůček od prvního vítězství

Please enter banners and links.

Prostějovští Orli, kteří mají velké ambice na postup do playoff, si tento víkend připsali další cenné body a nebyli daleko ke dvěma viktorkám. V sobotu na svém hřišti přivítali tým z Plzně, který nastupuje stále bez svého nejlepšího hráče, dlouhodobě zraněného, Davida. Hosté do poločasu udržovali s Prostějovem krok. Jenže ve třetí čtvrtině si Orli vzali vedení na svou stranu a zápas s přehledem vyhráli 72:51. Za domácí odehrál další skvělé utkání Nábělek, který si připsal 21 bodů a 7 asistencí. Na straně Plzně byl nejlepším střelcem Fleischhans s 21 body.

V neděli na Prostějov čekal poněkud silnější tým v podobě USK Praha. Domácí drželi s vedoucím týmem tabulky krok po celý zápas a skore bylo velmi vyrovnané. Ovšem v poslední čtvrtině měli hráči USK více štěstí a zvítězili 60:69. Za domácí nastřílel 23 bodů Váňa a hosty vedlo duo Žikla (20b.) a Sehnal (19bodů, 14 doskoků a 7 asistencí!).

USK si z „moravské tour“ odvezl plný počet čtyř bodů, i díky výhře proti Ostravě. Velký rozdíl byl v úspěšnosti střelby za 3 body (Ostrava 11% – USK 56%!). Pražané si vypracovali náskok již v prvním poločase a poté ho jen zvětšovali. Konečné skóre 64:95. Nejlepším střelcem domácích se stal Štěpánek s šestnácti body a za hosty to byl Zídek s devatenácti body a také Sehnal s osmnácti body, ke kterým přidal ještě 7 asistencí.

V neděli si Ostrava mohla spravit chuť s Plzní. Do poločasu byl k vidění vyrovnaný souboj, ale v druhé půli již Ostravané svému soupeři nedali šanci a vyhráli 74:47. Domácí předvedli týmový výkon, o čemž svědčí 5 hráčů s dvojciferným počtem bodů. Nejvíce zářil Bukovjan, který ke svým patnácti bodům přidal ještě 10 doskoků a 6 asistencí.

Výborný zápas byl v sobotu k vidění v Pardubicích, kam zavítal Sokol Pražský. Skóre bylo po celý zápas téměř vyrovnané, i když si Pražané stále udržovali minimální náskok. Domácí trápila zejména střelba za tři body, kdy vystřelili 31 střel a do koše spadly pouze 4! Pardubice, které do tohoto zápasu měly bodový průměr 79,5 bodu na zápas, vstřelily pouze 57 bodů a prohrály 57:64. Za Pardubice se nejvíce projevil Roub (21b.) a za Sokol Hartig (20b.) s Dolanským (16b.).

Pardubice však přece jen získaly za tento víkend výhru, protože v neděli nastoupily proti Písku, kterému chyběli dva nejlepší střelci týmu – Janda a Novák. Domácí nedali Sršňům sebemenší šanci a deklasovali je 121:55! Za domácí nejvíce zářilo duo Roub – Kantůrek, kdy oba zaznamenali 25 bodů. Za hosty lze zmínit Bartoše s patnácti body.

Oslabený Písek také pocítil tento víkend chuť vítězství, v sobotu totiž nastoupil proti Hradci Králové a byl to boj do posledních vteřin. Písek celý zápas vedl, ale v poslední čtvrtině domácí Hradec vyrovnal skóre na 91:91. 20 vteřin do konce utkání měli ve svých rukou míč domácí, avšak po ztrátě proměnili hosté rozhodující nájezd a zvítězili tak 91:93. Neuvěřitelný zápas odehrál domácí Žaba, který zapsal nový rekord soutěže – vstřelil 48 bodů a doskočil 18 míčů!! Hosté ukázali týmový basketbal, protože hned 3 hráči – Hejda, Bartoš a Fical překonali dvacetibodovou hranici.

Hradec Králové stále nezískal svou první výhru, protože v neděli před kulisou 75 diváků prohrál po jasném průběhu s týmem Sokola Pražského 67:106. Vítěz zápasu byl téměř jistý již v poločase, kdy domácí prohrávali rozdílem devatenácti bodů a náskok hostů se v druhé půli postupně navyšoval. Důkazem, že to v Hradci střílí, byl hostující Dolanský, který zaznamenal 36 bodů, domácí Žaba vsítil 23 bodů.

Nymburk v sobotním utkání čekalo Brno, které v posledních týdnech není v dobrém rozpoložení a to se potvrdilo i v tomto zápase, ve kterém utrpělo již třetí prohru v řadě. Výsledek první půle však neodpovídá konečnému skóre, protože do poločasu byl stav téměř vyrovnaný 35-30. Ale po změně stran Nymburk zabral a do konce třetí desetiminutovky navýšil skóre na rozdíl dvaceti bodů a nakonec zvítězil 85:51. Rozhodující byl také poměr ztrát (7 – 18).

Zlín odehrál obě svá utkání již dříve a nezískal v nich ani bod. V prvním utkání prohrál proti Nymburku rozdílem padesáti bodů 52:102, kdy průběh hovořil jasně a hosté potvrdili roli favorita. Mráz zaznamenal 16bodů.

V druhém zápase přijel do Zlína tým GBA Praha i bez svého nejlepšího střelce Dmitrijeviče, ale ani to GBA nezastavilo  a do poločasu byl vítěz jasný (19:57). Nakonec si GBA odvezlo jednoduché vítězství 35:103 a upevnilo si druhou pozici v tabulce. Jelínek 20b. – Štencl 12b.

18. kolo se uzavře 17.2., kdy GBA bude hostit Brno.

Sobotní výsledky:

Prostějov – Plzeň 72:51

Ostrava – USK 64:95

Pardubice – Sokol Pražský 57:64

Hradec Králové – Písek 91:93

GBA – Zlín 103:35

Nymburk – Brno 85:51

Nedělní výsledky:

Ostrava – Plzeň 74:47

Prostějov – USK Praha 60:69

Hradec Králové – Sokol Pražský 67:106

Pardubice – Písek 121:55

Nymburk – Zlín 102:52

 

Zdroj foto: basketbal.tjloko-plzen.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace