eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Na slovíčko s Kamilem Švrdlíkem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Na slovíčko s Kamilem Švrdlíkem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔31.1.2016
Na slovíčko s Kamilem Švrdlíkem

Please enter banners and links.

Basketbalový portál proBasket.cz přichází s novou rubrikou – Na slovíčko. V této pravidelné dávce rozhovorů budeme přinášet postřehy hráčů, trenérů a funkcionářů na aktuální téma KNBL. Dnes si můžete přečíst rozhovor s hráčem, který má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Tento 205 cm vysoký borec si loni zkusil angažmá ve druhé nejvyšší turecké soutěži. Jak se mu líbí nyní v Pardubicích? Chystá se už na Hyundai final4? Čtěte dále!

Kamile, jaký byl pro tebe rok 2015?

Pro mě začal vlastně ještě v Turecku. Po mém návratu do ČR jsem hned vyhrál pohár s Prostějovem, což je mé největší vítězství  v týmové kariéře, takže v tomhle byl úspěšný. V tom roce bylo hodně změn. Vrátil jsem se do Prostějova, teď jsem v Pardubicích. Kdyby se mi s Pardubicemi více dařilo v sezóně, tak bych ten rok hodnotil na jedničku.

Jak by jsi zhodnotil tvůj přestup do Pardubic? Jak se ti líbí fungování klubu?

Tady v Pardubicích je velká marketingová podpora. Dělá se tu hodně akcí kolem basketu. Několikrát se přitáhlo hodně lidí do velké arény, což je super. My k tomu ale potřebujeme přidat cíle a výsledky, které chceme splnit. Teď jsme v tom finále poháru, kde chceme udělat úspěch, tak snad k tomu také přispějeme.

Za dva týdny nás čeká Hyundai final4. Vy rozhodně díky domácímu prostředí patříte k největším favoritům. Už na tento důležitý turnaj myslíte?

Ještě na to nemyslíme, protože my máme co dohánět v lize. Ještě máme dva zápasy, které chceme vyhrát, a poté se na to můžeme soustředit. Samozřejmě, že chceme úspěch. Já s Radkem Nečasem víme, jaký je ten pohár vyhrát. My na to určitě máme, a doufám, že se nám to podaří. Bylo by to super.

Do finále postoupilo kvarteto týmů – Kolín, Děčín, Opava a vy. Jaký by byl vhodný soupeř do semifinále?

Pokud chceme vyhrát, tak musíme porazit kohokoliv. Nemá moc cenu nad tím přemýšlet. Doma musíme porazit kohokoliv.

V lize se momentálně nacházíte na 5. místě. Čím to je, že máte tak kolísavé výsledky? Rozhodně si myslím, že máte na víc.

Souhlasím. My jsme prohráli strašně moc zápasů do tří, až pěti bodů. Hlavně jsme se strašně trápili v útoku. I doma jsme dávali kolem 60 bodů. což je špatný. Obrana není špatná, ale hodně jsme se trápili v postupném útoku, nedávali jsme střely z dálky, tím jsme se dostávali do koncovek, kde jsme vůbec neměli štěstí, a prohráli jsme hodněkrát poslední střelou, nebo nějakou akcí v posledních vteřinách, což bylo špatně, ale hlavně to nic nepřidalo k sebevědomí.

Před nedávnem proběhla změna na vašem trenérském postu, kde Dušana Bohunického vystřídal Ell Sanders. Jaká je to pro vás změna?

Ell už byl hrajícím asistentem pod trenérem Bohunickým, takže už v tom čase do toho trochu mluvil, ale žádná velká změna to pro nás není. Je to spíš pro nás psychický impulz, ale nemyslím si, že by to byla pro nás nějaká velká zásadní změna.

Do vašeho týmu přišel nový hráč Lamb Autrey. Jak týmu pomáhá? Je plus pro vás, že jste ho znali z předešlé sezóny, kde oblékal dres Jindřichova Hradce?

Je to samozřejmě plus. Zatím si myslím, že je to super posila. Střelecky se hned předvedl ve druhém zápase, kde dal spoustu bodů, a to přináší dost energie. On chodí většinou z lavičky, což nám moc prospěje. Tam jsme měli dost hluchá místa, kde jsme třeba prvních 10 minut odehráli dobře, a potom přišli hráči z lavičky, kde jsme se trošku trápili, takže z mého pohledu jeho příchod dost pomohl.

 

 

Zdroj foto: Wojta Zavřel

 

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace