eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čechům v zahraničí znovu vévodil Jan Veselý | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Čechům v zahraničí znovu vévodil Jan Veselý

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔22.12.2015
Čechům v zahraničí znovu vévodil Jan Veselý

Please enter banners and links.

Pivotman z Fenerbahce naplno bodoval na všech frontách, což nelze říci v případě dalších českých hráčů za hranicemi.

Robustní dlouhán Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul, který pomohl svému týmu k vítězství na obou frontách. V Eurolize Fene přehrálo Chimki Moskva na jeho palubovce těsně 70:68 a český reprezentant byl s 19 body, k nimž přidal i 6 doskoků, 2 asistence, 3 zisky a 2 bloky, nejlepším střelcem Turků. V BSL lize pak jeho tým porazil Trabzonspor 81:70 a Veselý se na výhře podílel 8 body, 7 doskoky a 3 bloky.

V Eurolize znovu neuspěla Barcelona, která podlehla v Krasnodaru 78:74 a připravila se tak o první místo ve skupině. Rozehrávač Tomáš Satoranský v utkání zaznamenal 3 body, 3 doskoky a 4 asistence. V ACB lize si Barca spravila chuť a k vítězství v katalánském derby 83:74 nad Badalonou přispěl 7 body, 5 doskoky a 2 asistencemi.

Druhý z českých krajánků v ACB tolik štěstí neměl. Sevilla Ondřeje Balvína hrála na půdě favorizované Vitorie dlouho vyrovnaně, pak jí ale došly síly a prohrála 89:73. Obr z Ústí nad Labem zaznamenal 8 bodů, 5 doskoků a 1 blok a mihnul se i dvěma pěknými smečemi.

Uplynulý týden nevyšel dle představ oběma českým reprezentantům v polské lize. O poznání lépe je na tom Patrik Auda, jehož AZS Koszalin vyhrál v Tarnobrzegu 81:73. Český křídelník ihned po příchodu na palubovku zasmečoval a nakonec zaznamenal 14 bodů a 7 doskoků. Anwil Włocławek naproti tomu utrpěl debakl v Zielonej Góře 91:64 a David Jelínek vůbec poprvé v sezóně nedal dvouciferný počet bodů. Zaznamenal jich 7, ovšem naposledy skóroval na začátku druhé čtvrtiny.

Uplynulý týden nevyšel dle představ ani Pavlu Pumprlovi z Charleroi. V posledním zápase základní části Eurocupu Belgičané podlehli ve Španělsku doposud suverénní Valencii 97:76 a český křídelník zaznamenal během 12 minut 2 body a 1 asistenci. Jeho tým skončil se 3 výhrami a 7 porážkami ve skupině na předposledním místě a do dalších bojů nepostoupil.

Italská Reggio Emilia prohrála v Eurocupu s Gran Canarií těsně 78:73, Adam Pecháček se však ani tentokrát nepodíval na palubovku ani na minutu. V italské lize pak jeho tým vysoko porazil Casertu 87:62 a pražský rodák během dvou minut na hřišti přispěl k vítězství 2 body a 1 asistencí.

Slovenské Komárno Jana Kratochvíla a Filipa Halady se po vypadnutí z poháru FIBA Europe Cup věnuje naplno už pouze slovenské lize, v níž naposledy cestovalo k atraktivnímu zápasu do Bratislavy poměřit síly s tamním Interem. Domácí nakonec v prodloužení těsně zvítězili 102:99, v dresu hostů ovšem oba Češi odehráli ze všech cizinců nejméně času. Halada zaznamenal 6 bodů, Kratochvíl o čtyři méně.

Ve zkratce:

Barcelona B po třech porážkách ve španělské druhé lize konečně zvítězila. Z Breoganu veze výhru 83:68 a Luboš Bartoň se na ní podílel 7 body a 13 doskoky. V dresu Lleidy prohrál Tomáš Hampl vysoko v Melille 101:78 a v utkání zaznamenal 8 bodů a 4 doskoky. Clavijo Jakuba Kudláčka prohrálo o bod v Castellu 77:76, český rozehrávač se ale na palubovce kvůli přetrvávajícímu zranění znovu neobjevil.

Ve třetí lize se z výhry po dvou posledních porážkách radoval El Olívar Šimona Puršla, který doma porazil celek Fragata Morón 68:52, a český mladík si jako náhradník připsal 2 body a 7 doskoků.

Ve druhé italské lize zvítězil Tomáš Kyzlink a jeho Treviglio nad Brescií 93:87 a český hráč pomohl k výhře velmi všestranným výkonem, když zaznamenal 19 bodů, 6 doskoků a 5 asistencí.

Rakouský Wels Aleše Chána prohrál doma s Klosterneuburgem 75:67 a ostřílený dlouhán, který znovu nastoupil v základu, zaznamenal 13 bodů a 7 doskoků.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace