eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ve Španělsku kraluje Real a vzdaluje se Malaze | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ve Španělsku kraluje Real a vzdaluje se Malaze

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔4.5.2015
Ve Španělsku kraluje Real a vzdaluje se Malaze

Please enter banners and links.

Královský klub dobyl palubovku Compostely a v čele ligového pelotonu už má čtyřbodový náskok, neboť druhá Malaga doma nečekaně klopýtla se Zaragozou.

Porážce Compostely nezabránil ani Pavel Pumprla, který tentokrát nastoupil z lavičky. Domácí měli slabý úvod obou poločasů a to se jim stalo osudným. Dvouciferný náskok po pěti minutách zajistil Královským nezadržitelný Ayón a i když veterán Triguero ve třetí čtvrtině zařídil vyrovnání, nestačilo to. Na palubovku se vrátil Ayón, dal rychle šest bodů a vaz zlomil hráčům Compostely ostrostřelec Carroll dvanácti body během tří minut.

Český reprezentant zaznamenal 4 body a 2 asistence a na konci prvního poločasu se blýskl krásnou smečí, jíž snižoval na rozdíl pouhých dvou bodů.

Druhá Malaga podruhé v týdnu klopýtla. Zatímco v dohrávce na palubovce Realu byla její porážka pochopitelná, domácí klopýtnutí se Zaragozou nikdo nečekal. Hosté udeřili zkraje druhého poločasu třemi trojkami v řadě a v polovině třetí části už vedli o 14 bodů. Ve zbývajícím čase diváci sledovali souboj hostů proti skvěle hrajícímu Uruguayci Grangerovi – jeho jméno se v posledních dnech začalo skloňovat v souvislosti s Realem, Barcelonou nebo Fenerbahce -, který dal do konce zápasu 18 bodů a v poslední minutě snížil na rozdíl jediného koše. Hosté ovšem s jistotou proměňovali trestné hody a díky nečekanému úspěchu stále drží naději na postup do play off. Do karet jim nyní hraje i los; dva ze zbývajících zápasů proti teoreticky slabším soupeřům budou hrát doma.

Barcelona doma bez problémů přehrála Estudiantes, přeskočit Malagu na druhém místě bude do konce základní části ale hodně těžké. Hodně napoví vzájemný souboj obou týmů za dva týdny v Malaze. Vylosování zbývajících tří zápasů má lepší Barca – hraje dvakrát doma, Bilbau má co vracet, zatímco Malaga jede do Compostely a do Bilbaa.

Tomáš Satoranský se vrátil do základní sestavy a během necelých 20 minut se kromě 6 bodů, 4 doskoků a 6 asistencí prezentoval rovněž parádním zakončením alley oop pozadu obouruč po nahození Brazilce Huertase.

Ve hře o záchranu se povedl husarský kousek v posledních týdnech uvadajícímu San Sebastianu. Doma prohrával s Tenerife sedm minut před koncem o 13 bodů, potom ale sevřel hosty do kleští, povolili jim jediný bod a vynutil si prodloužení. Nadšení tribun dostoupilo vrcholu, když za nerozhodného stavu pár sekund před koncem nastaveného času proměnil trestný hod rozehrávač Jordan a zajistil Baskům v boji o záchranu klíčové vítězství.

Klíčový souboj o záchranu naopak nezvládli hráči Fuenlabrady v Manrese. Ve druhé čtvrtině nechali domácí rozstřílet z dálky, zatímco jejich lídr Panko se trápil. Ve třetí části prohrávali už o 18 bodů, přesto v sobě ještě našli síly a utkání zdramatizovali, když se přiblížili půldruhé minuty před koncem na pět bodů. Vzápětí ale Panko dvakrát chybil, zatímco domácí Seeley a White nikoliv a bylo rozhodnuto.

V boji o záchranu vysoko prohrála i Sevilla na hřišti Andorry a nic na tom nezměnil ani český reprezentační dlouhán Ondřej Balvín. Během 19 minut vyšel bodově naprázdno, minul všechny tři střely a do statistik si tak připsal alespoň 5 doskoků

Ze čtyř sestupem nejvíce ohrožených týmů má nejlepší výchozí pozici právě Sevilla. Ze tří zbývajících zápasů hraje doma s Gran Canarií a Badalonou a čeká ji zápas v San Sebastianu, jehož hráči naopak zamíří na palubovku Murcie a Zaragozy, tedy celků, které chtějí do play off. Dvakrát doma bude hrát i Fuenlabrada, její ztráta je ale už kritická a záchranu nemá ve svých rukou, neboť musí čekat na výsledky konkurence. Velice těžký los má Manresa. Míří do Zaragozy, doma se střetne s Estudiantes a končí na palubovce Realu.

Výsledky 31. kola ACB ligy:

Obradoiro Compostela – Real Madrid 76:85

Waczyński 15, Triguero 12 – Ayón 18, Carroll 14

Unicaja Malaga – CAI Zaragoza 86:90

Granger 28, Kuzminskas a Thomas 13 – Robinson 19, Jelovac 17

FC Barcelona – Estudiantes Madrid 76:62

Abrines 16, Doellman 13 – Aradori, Birčevič a Fernández 13, Martín 8

Bruixa D´Or Manresa – Montakit Fuenlabrada 68:53

White 21, Seeley 11 – Panko 13, Akindele 12

MoraBanc Andorra – Baloncesto Sevilla 89:65

Green 17, Jawai 16 – Porzingis 17, Woodside 13

Gipuzkoa San Sebastian – Iberostar Tenerife 77:76 po prodl.

Díez 19, Doblas 18 – Blanco 13, Sikma 12

Dominion Bilbao – Joventut Badalona 95:92 po prodl.

Bertans 19, López 17 – Hannah 20, Suton 15

Laboral Kutxa Vitoria – UCAM Murcia 77:85

Causeur 15, Adams a James 13 – Cabezas 18, Bamforth 15

Herbalife Gran Canaria – Valencia BC 90:76

Salin 19, Kuric 18 – Van Rossom 16, Harangody 14

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace