eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real s Olympiakosem si v Eurolize zahrají o titul | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Real s Olympiakosem si v Eurolize zahrají o titul

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.5.2015
Real s Olympiakosem si v Eurolize zahrají o titul

Please enter banners and links.

Ruský CSKA stejně jako před třemi roky v závěru zkolaboval, turecký Fenerbahce vyhořel v prvním poločasu, a do finále letošního ročníku Euroligy jde řecký Olympiakos a domácí Bílý balet.

Ruské Déjà vu

V úvodním semifinálovém zápasu letošního Final four v Madridu měl dlouho navrch ruský CSKA Moskva, považovaný mnohými za horkého favorita na zisk letošního titulu. A dlouho se mu to i dařilo. Po většinu zápasu si udržoval těsný náskok a Francouz De Colo byl znovu k neudržení. Na přelomu třetí a závěrečné části jej podpořil i Teodosič a necelé čtyři minuty před koncem vedli Rusové o devět bodů. Jenže v tu chvíli přišly velké chvíle „reds“ a jejich kapitána Spanulise. Ten trojkou odstartoval šňůru dvanácti bodů Olympiakosu v řadě, zatímco CSKA dal pouze jediný koš. Za vyrovnaného stavu dal deset sekund před koncem opět Spanulis vítěznou trojku a ruskému obru se rázem vybavily smutné vzpomínky z finále před třemi roky, kdy v závěrečných sekundách ztratili vyhraný zápas a tím i titul.

CSKA Moskva – Olympiakos Pireus 68:70 (20:17, 16:18, 15:12, 17:23)

De Colo 18, Kaun 11, Jackson a Weems 9 – Printezis 14, Spanulis 13, Slukas 10

Veselého kanonáda porážku neodvrátila

Český reprezentační dlouhán byl v souboji s Realem společně s ostrostřelcem Goudelockem nejlepším hráčem Fenerbahce. Střelecky Američanovi zdatně sekundoval, pod košem pětkrát nekompromisně zasmečoval, přidal i 6 doskoků a 2 asistence. Ani to ovšem nestačilo. Real po vyrovnaném úvodu zařadil ve druhé části druhou kosmickou rychlost a soupeře doslova smetl z palubovky. Pod košem byl k neudržení Mexičan Ayón, z dálky se trefoval Rivers a doslova všude byl nestárnoucí Nocioni. Bílý balet dal během deseti minut 35 bodů (!) a po třech trojkách zkraje druhého poločasu vedl už o 27 bodů. Turci sice nesložili zbraně, dřeli do úmoru, ztráta však byla příliš vysoká a domácí měli svůj den. Šest z nich zaznamenalo dvouciferný počet bodů a naprázdno vyšel nečekaně jen kapitán Reyes, který se navíc nečekaně rychle vyfauloval.

Real Madrid – Fenerbahce/Ülker Istanbul 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28)  

Ayón 18, Rivers 17, Rodríguez 13 – Goudelock 26, Veselý 20, Bogdanovič 12

Závěrečný turnaj vyvrcholí v Madridu v neděli. Nejprve o souboji o třetí místo utká od 17:00 CSKA Moskva s Fenerbahce a po nich od 20:00 vyvrcholí letošní ročník Euroligy finálovým zápasem domácího Realu s Olympiakosem Pireus.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace