eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Atlanta, Cleveland i Golden State si zahrají finále konference

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.5.2015
Atlanta, Cleveland i Golden State si zahrají finále konference

Please enter banners and links.

Východní konference 2.kolo:

1. Atlanta – 5. Washington

5. zápas Hawks – Wizards 82:81

Klíčovou výhru za cestou postupu do finále konference zdolávali hráči Hawks do posledních vteřin. Nakonec domácí utkání ovládli až 1.9 sekund před koncem. Atlantští se blýskli v utkání třinácti bloky, z nichž rovných pět měl na svědomí Al Horford. Utkání více než ofenzivní choutky ovládla defenzíva, jenž ale nebyla agresivní. Oba týmy střílely dohromady pouhých 27 trestných hodů. Rozhodující šesté utkání bylo nachystáno na pátek večer v hlavním městě Washingtonu.

6. zápas Wizards – Hawks 91:94

Drama doslova až po závěru utkání vládlo ve Washingtonu. Tam nikdo nevěděl, jestli série bude pokračovat, nebo postoupila Atlanta. Za stavu 91:94 měl poslední útočnou akci Paul Pierce (Washington) a ač atakován dokázal vystřelit se závěrečnou sirénou trojkovou střelu a proměnit ji. Celý Washington vyskočil radostí a čekalo se prodloužení. Rozhodčí však dlouhé chvíle kontrolovali videozáznam, aby po chvíli oznámili, že Pierce držel míč těsně i po čase a trojka nemůže být uznána. Při zklamání celé haly propukli v jásot hráči Atlanty, kteří se mohli začít radovat z postupu. První zápas finále konference je na programu až ve středu v Atlantě, kam zavítá Cleveland.

Stav série: Atlanta vyhrála sérii 4-2

 

2. Cleveland – 3. Chicago

5. zápas Cavaliers – Bulls 106:101

Při absenci Kevina Love i účasti Kyrie Irvinga stále dokazuje LeBron James, že pouze on je jedinečný. V pátém utkání 38 body zničil defenzívu Býků a posunul Kavalíry k poslednímu krůčku postupu do finále konference. I přes drobné zranění kotníku James na palubovce doslova dominoval k bodovému zisku přidal i 12 doskoků, 6 asistencí, 3 zisky, 3 bloky a nezaznamenal ani jednu ztrátu. Finále konference si Cleveland naposledy zahrál v roce 2009 s Jamesem v sestavě. Za Chicago se vedlo Jimmy Butlerovi s 29 body a Miku Dunleavovi s 19. Rozhodující zápas čekal na Cleveland ve čtvrtek večer v Chicagu.

6. zápas Bulls – Cavaliers 73:94

V posledním utkání této série podal Cleveland velmi netradiční týmový defenzivní výkon bez výrazných individualit. Nejlepším střelcem utkání se stal náhradník Matthew Dellavedova s 19 body, za tímto překvapivým lídrem následoval LeBron James s 15 body, následovaný Tristanen Thompsonen s 13, Iman Shumpertem s 13 a J.R. Smithem s 12 body. Takto rovnoměrně zatíženi ubránili Chicagské Býky na 73 bodech. Otázkou zůstavá jestli bude pro finále k dispozici hvězdný rozehrávač Irving. Ten musel odstoupit v průběhu druhé čtvrtiny pro problémy s kolenem. Alespoň malé náplasti na vyřazení z playoff se dočkal domácí Joakim Noah, jenž obdržel cenu J. Walter Kennedy udělovanou každoročně hráčům, či trenérům NBA, kteří se nejvíce zasloužili o službu veřejnosti. Noah cenu obdržel za svoji organizici Noah´s Arc (Noahova archa) pracující s mládeží.

Stav série: Cleveland postoupil 4-2.

 

Západní konference 2. kolo:

 
1. Golden State – 5. Memphis

5. zápas: Warriors – Grizzlies 98:78

Draymond Green prohlásil po jasné domácí výhře, že hra Golden State proti Memphisu je jako víno. Čím je delší tím je lepší. Od vedení Memphisu 2-1 v sérii se hra Válečníků velmi změnila a v sérii naprosto dominují. MVP sezóny Stephen Curry nastřílel 18 bodů díky šesti trojkám, ke kterým přidal šest zisků (nejvíce v playoff v kariéře). K těmto statistikám přidal i sedm doskoků a pět asistencí. Hráči Grizzlies se střelecky spíše trápili. Marc Gasol nastřílel 18 bodů a přidal 12 doskoků. Zach Randolph přidal 13 bodů a 10 doskoků. Poslední zápas na palubovce Memphisu byl na pořadu v pátek.

6. zápas: Grizzlies – Warriors 95:108

I v posledním utkání série dominovalo Golden State. Podle trenéra Válečníků byla rozhodujícím okamžikem utkání střela Stephena Curryho z vlastní polovině hřiště se sirénou závěru třetího dějství. Golden State odskočilo na dvouciferný počet bodů a tento náskok si drželo až do konce. Pro Warriors je to první účast ve finále konference od roku 1976. Golden State předvádí v playoff nejlepší střeleckou úspěšnost od roku 1985. Poprvé od tohoto roku dokázal tým nastřílel více než 14 trojek ve třech po sobě jdoucích utkáních v řadě. Hosté teď musejí čekat na vývoj série mezi Los Angeles Clippers a Houstonem.

Stav série: Golden state postoupilo 4-2.

 

2. Houston – 3. Los Angeles

5. zápas: Rockets – Clippers 124:103

Odvrácení vyřazení č. 1! Triple-double Jamese Hardena udržel Rakety naživu ještě jeden zápas. Harden ukončil zápas s 26 body, 11 doskoky a 10 asistencemi. Dwight Howard přidal 20 bodů a 15 doskoků. Utkání rozhodla zejména druhá čtvrtina, jež ovládli domácí 36:26. Náskok v další části hry pouze zvyšovali. Výborné utkání odehrál i hostující Blake Griffin s 30 body a 16 doskoky. Ukončit sérii se Clippers pokusili na domácí palubovce o dva dny později.

6. zápas: Clippers – Rockets 107:119

Odvrácení vyřazení č. 2! Vedení v sérii 3-1 vzalo za své a Clippers ted budou čelit vyřazení v rozhodujícím sedmém utkání na palubovce Houstonu. A to mohlo být pro Clippers utkání podstatně veselejší. V druhém poločase vedli o 19 bodů a výhru měli ve vlastních rukou. V poslední čtvrtině Clippers neskutečně zkolabovali a prohráli tuto část zápasu 40:15. V této části hry dominoval překvapivě Corey Brewer, jenž zaznamenal v tomto období 15 z celkových devatenácti bodů. James Harden nastřílel 23 bodů zatímco většinu čtvrté čtvrtiny strávil na střídačce. Rozhodující sedmé utkání je na programu v neděli večer v Houstonu.

Stav série: série vyrovnaná 3-3.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace