eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Golden State jako první postoupilo do druhého kola | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Golden State jako první postoupilo do druhého kola

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔26.4.2015
Golden State jako první postoupilo do druhého kola

Please enter banners and links.

Východní konference:

1. Atlanta – 8. Brooklyn

3. zápas: Nets – Hawks 91:83

Až na sedmý pokus dokázal Brooklyn v letošní sezóně zdolat první celek Východní konference. Altanta zápas ztratila již v úvodní čtvrtině, kterou prohrála 16:34. Hlavní zásluhu na výhře Nets měli Brook Lopez s 22 body a 13 doskoky společně s Thaddeusem Youngem a jeho 18 body s 11 doskoky. V rozmezí třetí a čtvrté čtvrtiny utekli domácí šňůrou 18:0. Kyle Korver, hájící dres Hawks, dokázal zaznamenat alespoň jednu trojku v 51. po sobě jdoucích zápasech. V dnešním utkání dokázal proměnit pouze jednu střelu z pole. Všech pět pokusů za tři body nenašlo svůj cíl.

Stav série: Atlanta vede 2-1
4. Toronto – 5. Washington
Stav série: Washington vede 3-0

 

3. Chicago – 6. Milwaukee

4. zápas Bucks – Bulls 92:90

Infarktový závěr pro obě družstva přineslo čtvrté vzájemné střetnutí mezi Chicagem a Millwaukee. Za stavu 90:90 si vzal trenér domácích Jason Kidd oddechový čas. 1.3 sekund před koncem tak rozehrávali hráči Bucks na útočné polovině. Míč šel z autu na Jerryda Baylesse, jenž ihned vystřelil a v Millwaukee od jásotu málem spadla hala. Nejlepším střelcem zápasu se stal Jimmy Butler s 33 body. Rozhodujícím faktem zápasu však nebyl závěr, ale hra střídajících hráčů. Střídačka Millwaukee přestřílela tu býků 47:13.

Stav série: Chicago vede 3-1

 

2. Cleveland – 7. Boston
Stav série: Cleveland vede 3-0
Západní konference:

1. Golden State – 8. New Orleans

3. zápas Pelicans – Warriors 98:109

Ofenzivně laděné utkání se neslo ve jménu dvou nejlepších střelců obou celků. Stephen Curry vedl Golden State 39 body a 9 asistencemi. Na druhé straně Anthony Davis přispěl 36 body a 11 doskoky. V dresu Pelikánů se ještě dařilo Ericu Gordonovi s 29 body. Tím ale učinkování v letošním playoff pro New Orleans končí. Válečníkům se dařilo i z velké vzdálenosti při úspěšnosti střelby 54% za tři body. Stephen Curry proměnil 6 trojek z osmi pokusů. Ve druhém kole čeká na Golden State s největší pravděpodobností Memphis, jenž vede v sérii 3-0 nad Portlandem.

Stav série: Golden State postoupilo v poměru 4-0
4. Portland – 5. Memphis

3.zápas Trail Blazers – Grizzlies 109:115

Ani na palubovce soupeře se Memphis nezalekl a s vedením Marca Gasola a Zacha Randolpha v poklidu kontroloval průběh utkání, ve kterém s menším či větším rozdílem vedl po celou dobu. Potíží pro Grizzlies může být odstoupení Mikea Conleyho ve třetí čtvrtině po úderu do obličeje. Zda bude ve čtvrtém utkání k dispozici zatím není známo. Memphis si v letošním roce upravuje mnohé historické rekordy v playoff. V tomto utkání je to 62 bodů za první poločas, což je nyní historické maximum Memphisu. Grizzlies také nikdy v historii nevedli v playoff 3-0 v sérii. 39 úspěšných trestných hodů je také nejvíce v playoff. Ve čtvrtém utkání bude Portlandu pravděpodobně chybět pivot Chris Kaman.

Stav série: Memphis vede 3-0

 

3. Los Angeles – 8. San Antonio
Stav série: San Antonio vede 2-1
2. Houston – 8. Dallas

Stav série: Houston vede 3-0

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace