eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kyle Korver nastřílel 11 bodů za 65 sekund | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kyle Korver nastřílel 11 bodů za 65 sekund

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔31.3.2015
Kyle Korver nastřílel 11 bodů za 65 sekund

Please enter banners and links.

Portland prahne po vítězství v divizi a tak se s nimi neradno střetnou v závěrečné fázi základní části NBA. V sobotu večer na to přišli hráči Denveru, kteří vzdorovali dlouho, leč prohře 120:114 nezabránili. Lamarcus Aldridge přispěl k výhře 32 body a 11 doskoky. V Severozápadní divizi jsou jediným soupeřem TrailBlazers hráči Oklahomy. Ti zaostávají v tabulce o 6.5 zápasu v době, kdy do konce soutěže chybí týmům devět zápasů. K navýšení náskoku pomohli Portlandu samotní hráči Thunder, jež podlehli v Utahu 94:89. Hostům nepomohlo k výhře ani 37 bodů Westbrooka. Týmovou hru Jazzmanů zvedal ještě výše Rudy Gobert s 13 body a 15 doskoky. Výborný kousek se povedl Sršňům z Charlotte, kteří doma zničili 115:100 silnou Atlantu. Nutno však podotknout, že trenér nenechal hrát Ala Horforda, Paula Millsapa ani Kyle Korvera. Atlanta, jenž má jisté první místo ve Východní konferenci, může až do začátku playoff své hvězdy šetřit.

Nesmírně důležitou bitvu o poslední postupové příčky do playoff ve Východní konferenci měli diváci možnost vidět v Miami, kam zavítal Detroit Pistons. Vědom si důležitosti utkání vzal na sebe většinu zodpovědnosti Dwyane Wade a 40 body pomohl Heat k výhře 109:102. Udonis Haslem před startem playoff taky nabírá na obrátkách a k sezónímu nejlepšímu bodovému výkonu (18) přidal 13 doskoků. V dresu Detroitu řádilo duo Andre Drummond a Reggie Jackson. Prvně jmenovaný nastřílel 32 bodů a doskočil 14 míčů, zatímco Jackson nastřílel 31 bodů s devíti asistencemi. Neméně důležitý zápas čekal San Antonio při domácím střetnuté s nevyzpytatelným Memphisem opanujícím druhou příčku konference. Spurs potřebují každou výhru k potvrzení účasti v playoff. Motivace byla na obou týmech znát a tím pádem výsledek 103:89 pro Texaské Spurs není překvapením. San Antonio začíná velmi dobře vnímat blížící se začátek vyřazovací části a rozjíždí se do vysokých otáček. Z posledních šestnácti utkání vyhráli Spurs 13 a v playoff budou určitě patřit k hlavním favoritům na titul, přestože nebudou útočit z předních pozic.

Neuvěřitelný zápas má po včerejší noci za sebou Kyle Korver. V utkání jeho Atlanty hostící Milwaukee strávil na palubovce přes 33 minut. Pokud by jsme z této porce odečetli jednu minutu ukončil by Korver utkání s nula body. To by ale trojkový král nesměl Bucks rozsekat 11 body nastřílenými za 65 sekund! Po zápase sám řekl, že to vyplynulo z frustrace nad nosením ochrané masky přes obličej. Korver musí nosit masku od 15. března, kdy si zlomil nos. Střelecká smršť přišla na Korvera v polovině třetí čtvrtiny za stavu 56:51 pro Atlantu. Za těchto 65 sekund se Bucks neprosadili a tak o chvíli později ukazovalo skóre 67:51. Dva těžké kalibry se potkaly v Torontu, kde místní Raptors přivítali Houston. Na palubovce se střeleckého krále večera utkali Demar DeRozan a James Harden. DeRozan si 42 body vylepšil kariérní maximum a s 11ti doskoky jej vyrovnal. Harden ukončil utkání na 31 bodech. Výsledkově byl rovněž spokojenější DeRozan po výhře 99:96 jeho Toronta.

Z dnešní noci stojí za to se podívat na smeč Andrew Wigginse:

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace