eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Triple-double Jamese Hardena zničil Minnesotu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Triple-double Jamese Hardena zničil Minnesotu

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔24.2.2015
Triple-double Jamese Hardena zničil Minnesotu

Please enter banners and links.

Jedině sobotní výhra New Orleans na palubovce Miami mohla trošku utěšit fanoušky Pelikánů. Ti totiž přišli v průběhu osmé minuty zápasu o největší hvězdu týmu Anthony Davise. Ten si obnovil zranění ramene. Aby toho nebylo málo, ve třetí minutě druhé čtvrtiny musel hřiště opustit i Ryan Anderson pro potíže s kolenem. V dresu Miami se poprvé od přestupu představil Goran Dragič. V utkání zaznamenal 12 bodů, 3 doskoky a jednu asistenci. Jeho spoluhráč a stále rostoucí hvězda Heat Hassan Whiteside přidal k 11 bodům i 16 doskoků a 5 bloků. Střelecký den měli hráči oblékající dres Chicaga, kteří vyzvali na domácí palubovce hosty z Phoenixu. Nejvýrazněji zářila hvězda domácích Pau Gasol s 22 body a 14 doskoky. Bulls si nakonec s Phoenixem poradili 112:107.

Poprvé od přestupu zavítali J.R. Smith a Iman Shumpert do bývalého působiště – New Yorku. S novými spoluhráči z Clevelandu si na Knicks lehce smlsli a odvezli domů výhru 83:101. LeBron James nastřílel 18 bodů, k nimž přidal 7 doskoků i asistencí. Kevin Love se zastavil na 16 bodech a stejném počtu doskoků. Smith se představil 17 body a Shumpert ke 4 bodům přidal 7 asistencí. Výhru Atlanty v domovské aréně Milwaukee zařídil především Paul Millsap. Ten pomohl nastřílením 23 bodů a 16 doskočených míčů. Russell Westbrook nesoucí díky zranění Kevina Duranta veškerou tíhu Oklahomy na svých ramenou vylepšoval v utkání proti Denveru kariérní statistiky. K průměrným 21 bodům přidal 17! asistencí a 8 doskoků. Tento počet je nyní v jeho kariéře na prvním místě. Serge Ibaka i Enes Kanter z těchto přihrávek těžili a oba nastříleli 20 bodů. Ani 39 bodů Klaye Thompsona nestačilo na výhru Golden State na palubovce Indiany. Indiana domácí tvrz uhájila při konečném skóre 104:98.

Veškeré pondělní události v NBA zastínil jediný hráč. V utkání hraném v Houstonu řádil James Harden natolik, že si z utkání odnesl velmi ceněný triple-double. K 31 nastříleným bodům doskočil 11 míčů a nahrál do deseti finálních akcí. Během utkání se mu podařilo zblokovat i čtveřici střel. Rockets si jasně dokráčeli k vítězství 113:102. Pro Hardena to byl druhý triple-double v letošní sezóně, i když to zpočátku nijak slavně nevypadalo. Harden minul úvodních sedm střel a do pohody se dostal až v závěru prvního dějství. V dresu Minnesoty odehrál přes 41 minut nováček Andrew Wiggins, jenž nastřílel 30 bodů a získal 6 doskoků. Ricky Rubio si z utkání odnesl 14 bodů, 9 doskoků a 7 asistencí.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace