eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liberec má první vítězství, Dedek zazářil proti Šlapanicím

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔3.12.2014
Liberec má první vítězství, Dedek zazářil proti Šlapanicím

Please enter banners and links.

V první lize mužů už mají všechny týmy alespoň po jednom vítězství. Liberečtí Kondoři porazili v souboji outsiderů Vyšehrad a až v desátém utkání sezóny si připsali první úspěch. Ve skupině Východ byly k vidění jasné duely, hned tři družstva zvítězila o 26 a více bodů.

Lotyši opět hráli prim

Liberečtí hráči hostili zatím nejlehčího soupeře, vždyť Vyšehrad měl před vzájemným duelem pouhá dvě vítězství. Domácí celek měl k úspěchu velmi blízko již po třech čtvrtinách, druhou desetiminutovku ovládl v poměru 31:13. Pražané však utkání zdramatizovali, do vítězného konce ale zápas nedotáhli.

Pražské derby mezi Spartou a Sokolem Pražským mělo jasný průběh. Již v poločase vedli Sparťané rozdílem třídy. Domácí nasázeli 15 trojek a výborně se uvedlo duo Lotyšů Meznieks a Gluditis. Tito dva hráči nastříleli dohromady 41 bodů, Gluditis přidal k 21 bodům i devět asistencí.

Trutnov dokázal vyhrát v Jihlavě, ačkoliv celý zápas tahal za kratší konec. Ještě na začátku poslední čtvrtiny měla Jihlava k výhře blíž, ale Trutnovští dali v posledních šesti minutách 17 bodů a vybojovali vítězství 90:80.

Plzeň dojela do Litoměřic jen se sedmičkou statečných, ale k překvapení nedošlo. Domácí družstvo drží i po deseti utkáních neporazitelnost.

Zlínští nepřipustili překvapení

Ve skupině Východ došlo pouze k jedinému dramatu. Olomouc měla k vítězství ve Zlíně velmi blízko. Domácí otočili vývoj zápasu až ve třetí čtvrtině, ale po zbytek utkání udržovali mírné vedení. Osm sekund do konce ještě získal naději pro hosty Andres, který snížil trestnými hody na rozdíl jediného bodu, ale zlínští hráči nepřipustili porážku. Úspěch potvrdil dvěma úspěšnými šestkami Ondřej Chwaszcz.

Ostatní favorité už byli přesvědčivější. Vysokoškoláci z Ostravy suverénně zdolali Šlapanice. Hosté trefili pouze dvě trojky, zatímco domácí se prosadili z dálky ve dvanácti případech. VŠB využila trojici střelců Šubert, Dedek a Urbánek. Jiří Dedek podal vynikající výkon, když zaznamenal 28 bodů, 13 doskoků, čtyři zisky a šest získaných faulů.

Další nováček 1. ligy ze Šumperku dostal lekci v Hradci Králové. Domácí zvítězili o 33 bodů a šest jejich hráčů získalo dvouciferný počet bodů. Jediný pozitivní výkon v šumperském družstvu podal Josef Kresta, autor 27 bodů.

Basketbalisté opavského béčka stále nemohou najít formu z minulé sezóny. V Brně selhali především v poslední desetiminutovce, kterou prohráli 14:32. Kromě trojice hráčů NBL v opavském dresu se nikdo výrazněji neprosadil.

Výsledky

GBA Sparta Praha – Sokol Pražský 84:69 (Gluditis 21, Meznieks 20 – Brůha 14 + 13 doskoků, Tomas 12)

Kondoři Liberec – Sokol Vyšehrad 77:73 (Němeček 19, Bím 15 – Štěrba 19, Fait 13)

Slavoj Litoměřice – BK Loko Plzeň 84:73 (Soukup 25, Klimeš 15 – Pecka 24, Říha 16)

Vysočina Jihlava – Kara Trutnov 80:90 (Číha 20, Šoula 18 – Linhart 19, Hlaváček 18)

VŠB Ostrava – Sokol Šlapanice 94:58 (Dedek 28 + 13 doskoků, Šubert 20 – Malčík 14, Pavličík 13)

Sokol Hradec Králové – TJ Šumperk 103:70 (Synáček 17, Šírek 16 – Kresta 27)

SKB Zlín – Basketbal Olomouc 76:73 (Grečynskyj a Zumer po 16 – Sehnal 17, Andres a Sedlák po 14)

JBC Brno – BK Opava „B“ 99:73 (Nehoda 21, Hrabovský 19 – Bujnoch a Vlček po 19)

Ilustrační foto: Jan Mudra, ČBF

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace