eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga U17 – Kadetky Slavie a Karlových Varů v čele | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga U17 – Kadetky Slavie a Karlových Varů v čele

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔7.10.2014
Liga U17 – Kadetky Slavie a Karlových Varů v čele

Please enter banners and links.

O tomto víkendu začala i soutěž kadetek do 17 let. Ještě před extraligovými boji si pojďme shrnout výsledky v nižší, tedy ligové, soutěži.

Skupina A

Stejně jako v extralize do 17 let, tak i ligová soutěž má za sebou první střetnutí. Alespoň po začátku soutěže to vypadá, že jedním z velkých favoritů na boj o postup do extraligy bude celek Karlových Varů. Lokomotiva totiž v úvodních duelech uštědřila lekci Aritmě a poté i Kladnu. Nejdříve v Praze zvítězila velkým rozdílem 113:27, když se na destrukci svých soupeřek nejvíce podílela Fišková s 28 body. V dalším utkání, tentokrát na palubovce Kladna, to byla opět Fišková, která s 24 body řídila vítězství s komfortním náskokem 105:30. Dalším týmem, který nešetřil bodovými příděly, byl plzeňský DBAK „A“. Ten nejdříve v sobotu rozebral Slovan Litoměřice, když za domácí nejvíce zářila Buňková, která nasázela 22 bodů a táhla svůj celek za vítězstvím 95:58. O 5 bodů více nastřílely hráčky v následujícím utkání proti České Lípě. Tu tentokrát porazily 100:81 a opět byla nejvíce vidět Buňková, ke které se ještě přidala Sklenářová, dohromady nastřádaly 52 bodů. Ovšem z haly Plzně neodjíždí ani jeden celek bez bodu a navíc se role otočily a byly to právě Litoměřice a Česká Lípa, kdo naděloval. Ve stejné soutěži, jako DBAK „A“, totiž nastupuje i „B“ tým tohoto celku a ten své úvodní duely v nové sezoně nezvládl. Nejdřív si na hráčkách smlsla Česká Lípa, která vyhrála 98:48, když už v poločase na tabuli svítilo 51:15. Poté to byly Litoměřice, které vyhrály 105:59, v celku hostí se nejvíce dařilo Tmějové, která nasázela 20 bodů. Posledním úspěšným týmem bez porážky je další „B“ tým, tentokrát však USK Praha. Pražanky si však v úvodních duelech vybraly i velký ranec štěstí, když oba své soupeře, jak celek Jablonce, tak i poté tým Brandýsa porazily tím nejtěsnějším možným rozdílem jednoho jediného bodu. Nejdříve porazily Bižuterii 66:65 a poté podobným rozdílem, tentokrát 69:68, i tým Brandýsa. Hráčky Brandýsa musí být celkově po těchto zápasech zklamané, stejně smolně totiž prohrály i duel proti Sadské, které na její palubovce podlehly také těsným rozdílem 61:57, když se v domácím dresu dařilo Urbanové s 18 body. Naopak hráčky Bižuterie Jablonec na celek Sadské vyzrály a z jejich palubovky si odvážejí cenné vítězství 61:49, když se tentokrát dařilo v dresu hostí nejvíce Ješkeové se 17 body.

2. kolo

ŠBK P-H Sadská – BK Brandýs n.L. 61:57

USK Praha B – Biž. Jablonec n.N. 66:65

DBaK – Slovan Litoměřice 95:58

DBaK B – BK Č. Lípa 44:98

Aritma Praha – Loko Karlovy Vary 27:113

TJ Sokol Kladno – HB Basket Praha 63:104

3. kolo

ŠBK P-H Sadská – Biž. Jablonec n.N. 49:61

USK Praha B – BK Brandýs n.L. 69:68

DBaK – BK Č. Lípa 100:81

DBaK B – Slovan Litoměřice 59:105

Aritma Praha – HB Basket Praha Nehráno

TJ Sokol Kladno – Loko Karlovy Vary 30:105

Skupina B

Ve skupině B jsou po úvodních kolech na čele bez porážky tři celky – Slavia, Jičín a Olomouc. Prvně jmenovaný tým příjemně překvapil hned v úvodu, když po prodloužení dokázaly Slávistky zvítězit na palubovce „B“ týmu SŠMH Brno 80:70. V dresu hostů se nejvíce dařilo Báčové, která zaznamenala 24 bodů. V dalším střetnutí už Slávistky zvítězily s větším přehledem, když v Kyjově proti místní Jiskře slavily vítězství 87:37 a tentokrát to byla s 20 body Ptátková, která táhla svůj tým za výhrou. Ovšem jak Brňanky, tak i hráčky Kyjova své zaváhání napravily a navíc si náramně své zápasy užily. Čekal je totiž duel s možná nejslabším týmem soutěže, Basketbal Pečky. Hned od úvodu je znát, že tento tým minimálně ze začátku ročníku zaostává. V Kyjově totiž hráčky prohrály 62:19 a ještě větší debakl pak schytaly v Brně, kde prohrály 90:20. V dresu SŠMH se nejvíce dařilo Lešanyčové, která zaznamenala 24 bodů. Druhým týmem v průběžném pořadí je Jičín, který si obě vítězství připsal na domácí palubovce. Nejdříve si místní hráčky po vyrovnaném průběhu hry připsaly těsné vítězství 64:58, když vývoj otáčely až v poslední čtvrtině nad Havířovem. V neděli taktéž musely vítězství strhnout na svou stranu až v poslední čtvrtině, to porazily „B“ tým Ostravy 92:78. V obou duelech se nejvíce dařilo Čapkové, která si dohromady připsala 41 bodů. Ovšem jak Havířov, tak i Ostrava přece jen body za vítězství posbíraly. Z Jičína totiž oba celky zavítaly do nedalekých Pardubic, kde o body obraly „B“ tým Studánky. Nejdříve zde jasně zvítězila Ostrava 78:49. Poté zde vyhrál i Havířov, tentokrát poměrem 69:41. A nakonec Olomouc, ta si pro obě vítězství zajela do Prahy. Konkrétně na palubovku Sokolu Nusle a poté k hráčkám Sparty. Oba duely vyhrály olomoucké basketbalistky velmi těsným rozdílem. Nejdříve za přispění dobře hrající Kroutilové vyhrály v Nuslích 56:51. Prakticky stejným rozdílem si pak poradily se Spartou B, kterou porazily 56:52. Posledním celkem, který se představil v Praze, byl Frýdek-Místek. Ten rovněž rozesmutněl Spartu, když v zápase, ve kterém padlo pouhých 87 bodů, vyhrály hostující hráčky 47:40. Euforii však rázně zkrotily hned v následujícím utkání Nusle. Hráčky Sokola totiž alespoň jednou zvítězily, když zvítězily 75:40.

2. kolo

BA Sparta B – BK Frýdek-Místek 40:47

Sokol Nusle – OSK Olomouc 51:56

Studánka Pardubice B – SBŠ Ostrava B 49:78

BSK TJ Jičín – BK Havířov 64:58

SŠMH Brno B – BLK Slavia Praha 70:80

Jiskra Kyjov – Basketbal Pečky 62:19

3. kolo

BA Sparta B – OSK Olomouc 52:56

Sokol Nusle – BK Frýdek-Místek 75:40

Studánka Pardubice B – BK Havířov 41:69

BSK TJ Jičín – SBŠ Ostrava B 92:78

SŠMH Brno B – Basketbal Pečky 90:20

Jiskra Kyjov – BLK Slavia Praha 37:87

 

www.basketbal.cz, www.cbf.cz / BK Havířov

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace