eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čtenářská pětka 5. kola NBL, jakou jste sami zvolili | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Čtenářská pětka 5. kola NBL, jakou jste sami zvolili

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔15.10.2014
Čtenářská pětka 5. kola NBL, jakou jste sami zvolili

Please enter banners and links.

Česká nejvyšší soutěž nabírá na obrátkách a my vyhlašujeme již pátou nejlepší pětku v této sezoně!

Celkem 175 vašich hlasů se sešlo na naší stránce pro dvanáctku borců. Celkem 129 pak putovalo samotné „all star“ pětce. Do ní se probojoval jeden rozehrávač, dva křídelníci a dva hráči, kteří mohou nastupovat jak na pozici PF, tak i na pozici centra. Jediný Hernst Laroche nedokázal svůj tým dovést v pátém kole k triumfu, všichni jeho souputníci z top pětky se naopak z výhry radovali.

Hernst Laroche (Ústí nad Labem) – 29 hlasů

Americký rozehrávač ve službách ústeckých Pand se zaskvěl v nedělním duelu s USK Praha: Laroche totiž zaznamenal 14 bodů a 17 asistencí, čímž kromě double – doublu vyrovnal rekord NBL v počtu přihrávek v jednom utkání. Ten dosud držel rozehrávač Mlékárny Kunín Ivan Tomeljak, jenž přihrál sedmnáctkrát před téměř deseti lety. Laroche kromě zmíněných statistik ještě získal čtyři míče a pouze dva ztratil, což mu vyneslo velmi pěknou validitu 25. Škoda pro něj i celé Ústí, že Pandy svého soupeře z Prahy v neděli neporazily.

Michal Mareš (USK Praha) – 29 hlasů

Pokud byla řeč o výhře Sov na severu Čech, tak nemůžeme nezmínit 19 bodů a 5 doskoků jejich křídelníka Michala Mareše. Ten trefil v Ústí všech 6 střel z pole a navrch získal na svou osobu 7 faulů, čímž si vysloužil jen o bodík nižší užitečnost, než Laroche (24).

Dylan Talley (Ariete Prostějov) – 20 hlasů

Strůjcem prostějovského triumfu nad Děčínem byl tentokrát Američan Dylan Talley, který se vrátil po kratší pauze zapříčiněné zraněním. Talley se trefil sedmkrát z 12 střel z pole, doskočil tři míče a celkově zaznamenal 23 bodů. Na stejném čísle se také ustálila jeho validita.

Stanislav Votroubek (Tuři Svitavy) – 26 hlasů

Pondělní televizní duel sice rozhodl Michal Šotnar, ovšem jeho spoluhráč Stanislav Votroubek byl spolu s Corym Abercrombiem hlavním tahounem Turů. Votroubkovi o pouhý jeden doskok utekl ceněný double – double, ale i tak bývalý hráč USK Praha svému novému týmu pomohl 14 body a 9 doskoky, k nimž přidal ještě tři bloky a dvě asistence. Statistici mu napočítali validitu 20.

Stanislav Zuzák (Jindřichův Hradec) – 23 hlasů

Další Stanislav, tentokrát Zuzák, řídil ve vítězném duelu Lions na palubovce Opavy. Na rozdíl od svého jmenovce Zuzák dosáhl na double – double, když Slezany trápil bilancí 19 bodů a 12 doskoků. Kromě vítězství v prodloužení tak bylo jeho jméno ozdobeno i titulem hráč kola s užitečností 25.

 

www.basketbal.cz, www.cbf.cz / basketbal.svitavy.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace