eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: Sluneta Ústí nad Labem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔23.9.2014
Představujeme týmy Kooperativa NBL: Sluneta Ústí nad Labem

Please enter banners and links.

Pandy už včera vstoupily do sezony předehrávkou v Nymburku, kterému statečně vzdorovaly, ovšem nakonec padly o 19 bodů.

Jak jsme již psali výše, klub z Ústí nad Labem vstoupil do sezony včerejší předehrávkou na půdě mistra. 32 minut se hosté drželi na dostřel a hráli s Nymburkem velmi vyrovnanou partii. Poté ovšem kouč Kemzura poslal na palubovku všechny domácí hvězdy a ty v poslední čtvrtině nepřipustily překvapení. Nymburk zvítězil 85-66, přesto však Ústečtí můžou být s výkonem v takto ostrém startu do soutěže poměrně spokojeni.

Ale pojďme ke změnám, které se na severu Čech udály v létě, a jichž bylo víc, než dost. Vedení se nepodařilo udržet zahraniční hráče v čele s Kwamainem Mitchellem, a tak bylo potřeba za ně sehnat náhradu. Za MVP základní části loňské sezony NBL se na sever stěhuje Hernst Laroche, jehož čeští basketbaloví příznivci znají z působení v Jindřichově Hradci. O rozehrávku se bude spolu s ním dělit i člen širšího kádru české reprezentace Michal Čarnecký, nový příchozí z Pardubic. Dalším nováčkem na pozici 3 je James Rahon, jenž si předtím zahrál v San Diego State University a nahradit by měl Vernona Lewise. Nutno říci, že včera se Rahon hned blýskl double – doublem za 11 bodů a 10 doskoků. Následující zahraniční posilou je Clayton Vette, jenž hraje na pozici 4 (PF). Vette je poměrně silový hráč, který může v případě potřeby zaskočit i na místě centra. Z dalších nových tváří můžeme jmenovat například Ladislava Pecku, který by měl vyztužit podkošovou sestavu, jež oslabila odchodem Davida Šteffela do Prostějova. Posledním úlovkem Pand je Admir Alič, naposledy hrající v Ostravě. Velezkušený PF by měl do týmu přinést klid a rozvahu, a samozřejmě také doskoky a dobrou střelbu z delší vzálenosti.

Ústí vypadá (i přes velké množství změn) velmi dobře, je však možné, že než se tým plně sžije s novými rozehrávači, bude to zpočátku sezony herně i výsledkově skřípat. I tak by se ovšem ve vyřazovacích bojích této sezony neměli Severočeši chybět.

Sestava:

Rozehrávači: Hernst Laroche, Michal Čarnecký, Jan Dvořáček

Křídla: Jan Bejček, Admir Alič, Vladimír Hejl, Adam Žampach, James Rahon, Richard Musel

Pivoti: Clayton Vette, Ladilav Pecka

Trenér: Martin Stavěl

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace