eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: ČEZ Basketbal Nymburk

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔21.9.2014
Představujeme týmy Kooperativa NBL: ČEZ Basketbal Nymburk

Please enter banners and links.

Jedenáctinásobný český šampion si jde v následující sezoně podle všeho pro další trofej.

Ještě neskončily dozvuky ze španělského mistrovství světa a už se o slovo hlásí Mattoni NBL! Jako první vám přinášíme představení Nymburku, který opět obhajuje zlaté medaile. Nymburští fanoušci jsou natolik namlsaní tituly v české lize, že ani letos neočekávají nic jiného, než dvanáctý triumf. A ruku na srdce, nic jiného, než nymburský titul č. 12, nepredikují ani basketbaloví experti a bookmakeři sázkových kanceláří. I přesto, že Nymburk nastoupí letos opět k duelům ve VTB lize a také v některém z evropských pohárů (kvalifikace o Euroligu startuje v Belgii již v úterý a Nymburk vyzve Hapoel Jeruzalém o den později), nečeká se, že by některý z loňských semifinalistů, potažmo třeba Děčín, sebral mistrovi v play off více, než jeden zápas.

Letos se v týmu, kterému šéfuje litevský stratég Kestutis Kemzura, přes prázdniny událo více změn, než by bylo zdrávo, a tak si na ně pojďme posvítit: V nymburském dresu už dále nebudeme vídávat dvojici rozehrávačů – Thomase Massambu a Vlada Ilievskiho, což ovšem až tolik nevadí, vzhledem k tomu, kdo přišel na jejich místo. První náhradou není nikdo jiný, než „starý známý“ Darius Washington, jenž si v Nymburku zahrál před lety a mezitím okusil i NBA – v dresu šampionů ze San Antonia! Derek Raivio bude více, než solidní back-up. Na pozicích 3 a 4 čili na křídlech se udála největší přestupová bomba během kvalifikace o Eurobasket 2015, kdy Nymburk získal Luboše Bartoně, toho času volného hráče. Zajímavou akvizicí je i Američan Christian Burns, jenž si loni proti Nymburku zahrál v rámci VTB ligy v dresu Jeniseje Krasnojarsk. Největší ztrátou je nejspíše odchod Rašida Mahalbašiče. Slovinec s rakouským pasem si to namířil do kazašské Astany. Místo něj vedení přivábilo dalšího Američana – Garreta Stutze. Tým vypadá opticky silnější než minulý rok a pokud budou všichni zdraví, tak s kvalitnější rozehrávkou by se mohl mistrům podařit i nějaký lepší výsledek v pohárové Evropě, nebo ve VTB lize. V přípravě Nymburk zvítězil na turnaji v polském Zhořelci, když porazil ALBU Berlín a domácí Turow a podlehl o bod účastníkovi Adriatické ligy, maďarskému Szolnoki Olaj. Generálka na sezonu však mistrům nevyšla, prohráli totiž v Zielone Goře 72-90. Jak si povede Nymburk v prvním utkání NBL s Pandami z Ústí, to můžete sledovat živě na ČT Sport zítra od 17:45.

Soupiska

Rozehrávači: Derek Raivio (USA), Darius Washington (USA), Jiří Welsch, Theodor Dlugoš

Křídla: Vojtěch Hruban, Chester Simmons (USA), Luboš Bartoň, Christian Burns (USA), Martin Kříž, Tomáš Pomikálek, Matěj Svoboda

Centři: Garret Stutz (USA), Radoslav Rančík (SR, hrává i na pozici 4 = PF), Pavel Houška (hrává i na pozici 4 = PF), Petr Benda (hrává i na pozici 4 = PF)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace