eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liga U17 – Tábor a BCM Ostrava v čele | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Liga U17 – Tábor a BCM Ostrava v čele

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔30.9.2014
Liga U17 – Tábor a BCM Ostrava v čele

Please enter banners and links.

Tento víkend odstartovala i soutěž kadetů do 17 let. V ligové soutěže se v čele svých skupin usadili hráči Tábora a BCM Ostravy, ovšem nejzajímavější vítězství zaznamenal tým Jiskra Kyjov. Pojďme se podívat na výsledky.

Skupina A

Do nového ročníku ligové soutěže hráčů do 17 let vstoupili ve skupině A hráči BK Tábor. Loni se Táborští soutěží protrápili, když si z 22 utkání připsali pouhé 3 vítězství. Nyní však po úvodním víkendu vedou tabulku. V úvodním střetnutí si Tábor vyšlápl na nováčka soutěže z Českého Brodu a na jeho palubovce zvítězil s přehledem 70:44. O nejvíc bodů se postaral Žítt, který si jich připsal 21. Ve druhém utkání tentokrát zavítali Táborští do haly jednoho z loňských nejlepších týmů v ligové soutěži a i zde dokázali vcelku jasně zvítězit. Sokol Vyšehrad porazili 73:55 a tentokrát to byl Žáček, který s 24 body táhl svůj celek za dalšími body. Právě Vyšehrad si za minulý rok připsal v základní části pouze dvě porážky, nyní má na svém kontě od úvodu hned první, druhou totiž hráči proti Tigers z Českých Budějovic rážně odmítli, když si jako jediní připsali za tento víkend více než 100 bodů a před domácími fanoušky slavili vítězství 106:64. To naopak právě v celku loňského play-off z Budějovic bijí na poplach. Tým totiž po ostudném debaklu utrpěl i druhou porážku, tentokrát na půdě nováčka z Českého Brodu, kde po nezvládnutém 2. poločase podlehl domácím 83:62. Na 2. místě tabulky se na začátku soutěže usídlil B tým Sokola Pražského. V sobotním duelu si hráči poradili s dalším nováčkem z Domažlic. Jiskra nebyla od úvodu pro Pražany větším soupeřem, po 19 bodech France si Sokol připsal první výhru 71:55. Ta druhá následovala hned druhý den. Tentokrát se odehrálo malé pražské derby, když se Sokol střetl se Žižkovem. Diváci viděli poměrně vyrovnaný duel, které ve prospěch domácích rozhodla až poslední čtvrtina a skvělý výkon Zalužanského s 24 body. Ovšem ani jeden z dvojice Domažlice a Žižkov neodchází z tohoto víkendu s prázdnou, jelikož se oba týmy představily na palubovce dalšího nového celku z Kladna, který vstup do soutěže nezvládl a připsal si 2 porážky. Nejprve v sobotu nestačil na Žižkov, s kterým prohrál 44:73, když s 24 body zářil Fiala a v neděli si výhru 65:43 zajistila Jiskra Domažlice, za kterou 28 bodů vsítil Císař. Na 3. místě se nachází poslední 100% tým tohoto víkendu a to Levharti z Chomutova. Ti si pro výhry zajeli postupně na palubovky Liberce a Děčína a obě vítězství se rodily poměrně těžko. Nejdříve v sobotu po boji porazili Kondory 76:68 a v neděli ještě těsnějším rozdílem 70:64 porazili Děčín. V obou duelech byl nejvíce vidět hostující Sedláček, který si připsal dohromady 39 bodů. Hůře už se po tomto víkendu dýchá dalšímu nováčkovi v soutěži, Ústí nad Labem totiž ke svým úvodním střetnutím zajíždělo k těžkým sokům, Kondorům a Děčínu, a dostalo hned na úvod pořádnou lekci. Nejdříve je Děčín porazil 63:48 a v nedělním duelu Sluneta dostala ještě větší výprask, když prohrála v Liberci 90:62, o což se s 30 body zasloužil hlavně Šejbl.

21. Kolo

Kondoři Liberec – Levharti Chomutov 68:76

BK Horejsek Děčín – Sluneta Ústí n. L. 63:48

Sokol Vyšehrad – Tigers Č. Budějovice 106:64

BK Č. Brod – BK Tábor 44:70

Sokol pražský B – Jiskra Domažlice 71:55

BK Kladno – Sokol Žižkov 44:73

22. Kolo

BK Horejsek Děčín – Levharti Chomutov 64:70

Kondoři Liberec – Sluneta Ústí n. L. 90:62

BK Č. Brod – Tigers Č. Budějovice 83:62

Sokol Vyšehrad – BK Tábor 55:73

BK Kladno – Jiskra Domažlice 43:65

Sokol pražský B – Sokol Žižkov 65:59

Skupina B

Ve skupině B je úspěšnějších týmů více, najdeme jich zde hned 5 a nejlepším je po úvodu celek BCM Ostrava. Ten ve svých úvodních duelech na domácí palubovce přivítal týmy Opavy a UP-BCM Olomouc, kteří v loňském roce patřili do spodních pater ligové tabulky, což se taky v těchto utkáních ukázalo. Nejdříve díky 20 bodům Zikla smetl Opavu 80:58, aby v dalším utkání ještě větším rozdílem 101:50 rozdrtil Olomouc. Tentokrát s 22 body byl nejvíce vidět Ploskonka. Dalším týmem, který po prvním víkendu nezaváhal, je celek Karviné. Sokol totiž narazil na stejné soupeře jako Ostrava, pouze v opačném gardu. Nejdříve v sobotu po vyrovnaném zápase přehrál Olomouc 62:55 a v neděli taktéž měli hráči co dělat, aby porazili Opavu 76:65. Druhé vítězství si na domácí palubovce připsala rovněž Jiskra Kyjov. Loňský šestý celek tabulky přivítal účastníky play-off ze Zlína a Kroměříže a vedl si na výbornou. V sobotu si na obraně domácích vylámali zuby hráči Zlína, kteří prohráli 71:59. V neděli po větším boji i hráči Slavie, kteří podlehli Jiskře 64:53. Zlín poté nezvládl ani své druhé utkání, jelikož v Brně proti domácím hráčům BŠM nezvládl 2. poločas a opět prohrál vysoko 72:52. To hráči Kroměříže na svém kontě alespoň jedno vítězství mají, když právě v Brně dokázali zvítězit tím nejtěsnějším rozdílem 61:60, o které se s 19 body postaral i výborně hrající Talafant. Dalším neporaženým týmem je Kolín. Ten v minulé sezoně skončil na úplně posledním místě celé ligové soutěže ve skupině B, ale do nového ročníku hráči vlétli ve velkém stylu. Nejdříve si v domácím prostředí poradili s loni 5. celkem Pardubic, když Tesla podlehla těsně 76:70. V následujícím střetnutí taktéž velmi těsně přehráli nováčka soutěže z Josefova, když Baskeťáci nezvládli koncovku a prohráli 71:65. V obou duelech byl nejvíce vidět Nečas, který si připsal za tento víkend 41 bodů. Tesla i Baskeťáci navíc nemají po těchto dvou kolech na svém kontě ani jednu výhru. Proti oběma celkům si totiž vyšlápla i v minulém roce dominantní Vysočina, která nejdříve porazila Josefov 70:60 a následně i těsným rozdílem 89:88 celek Pardubic. V dresu Vysočiny nejvíce zářil Kovář, který si v sobotu připsal 23 bodů a v neděli dokonce 27.

21. kolo

Sokol Karviná – SK UP-BCM Olomouc 62:55

BCM Ostrava – BK Opava 80:58

SAM BŠM Brno – Slavia Kroměříž 60:61

Jiskra Kyjov – SKB Zlín 71:59

BC Vysočina – Baskeťáci TJ Sokol Josefov 70:60

BC Kolín – Tesla Pardubice 76:70

22. Kolo

BCM Ostrava – SK UP-BCM Olomouc 101:50

Sokol Karviná – BK Opava 76:65

Jiskra Kyjov – Slavia Kroměříž 64:53

SAM BŠM Brno – SKB Zlín 72:52

BC Kolín – Baskeťáci TJ Sokol Josefov 71:65

BC Vysočina – Tesla Pardubice 89:88

 

 

www.basketbal.cz, www.cbf.cz / CBF

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace