eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy MNBL – BC Farfallino Kolín | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy MNBL – BC Farfallino Kolín

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔7.10.2013
Představujeme týmy MNBL – BC Farfallino Kolín

Please enter banners and links.

Kolínský soubor vstupuje do ročníku 2013/2014 s novým hlavním sponzorem a transformací do jedné z dalších zvířecích forem, kterých je v české lize velká spousta a stávají se jakousi módou. Pojďte, pane, budeme si hrát aneb Medvědi z Kolína!

Logo medvěda se neobjeví pouze u můžu, nýbrž se promítne ve všech kategoriích, přípravku dětí mezi 4-6 roky života nevyjímaje. Co se týká titulárního partnera, svatební salon Farfallino majitele Silvestera Krajčíra se po několikatýdenním jednání dohodl s prezidentem Kolína Martinem Buřičem a měl by tak pomoci k zajištění potřebných financí.

Mužstvo ze Středočeského kraje je pravidelným účastníkem závěrečných bojů v play off. Jiné než minimálně stejné ambice nemůže mít ani letos. Většinou se jednalo o čtvrtfinále, před dvěma lety dokonce tento menší klub dosáhl historického úspěhu v podobě bronzové medaile. Za šest sezón v nejvyšší soutěži jistě dostatečný důkaz o kvalitní práci od vedení, přes realizační tým až k samotným hráčům.

Co se týká odchodů a příchodů, nalezneme velkou spoustu změn. Nejcitelnější ztráty jsou v podobě Američanů Demariuse Boldse, který se přesunul do Řecka, Richarda Fielda, jenž bude k vidění ve slovenské Prievidze a Američana/Portoričana Manu Ubilly, ten svou budoucí kariéru prozatím spojil s Holandskem. Ze zahraničních akvizicí už nelze nalézt Bosňana Dejana Raduloviče a Portorikánce Eduarda Gonzaleze vracejícího se domů. Z Čechů pak menší problém je třeba hledat u Martina Kříže, který přesvedčil v Nymburce, Tomáše Vyorala po dohodě s Děčínem a Michala Hubálka, pro nějž je teď prioritním zaměstnáním pozice technického asistenta v Nymburce.

Mezery po výše napsaných by měli nahradit americký navrátilec Chadwick Barnes, který zde působil před odchodem do NH Ostrava, další Američan Levance Fields přicházející z Dominikánské Republiky, všem dobře známý Slovák Martin Sýkora naposledy působící ve Svitavách, jiný Slovák Jozef Treml z Prievidzy a Štefan Ličartovský, který již také v Kolíne působil, Litevec Vytautas Kamarunas hájící naposledy barvy běloruského družstva a Češi Jan Koranda z Ústí nad Labem, Ladislav Horák taktéž z Ústí, Petr Holý z nymburského "béčka", Pavel Jiránek a Lukáš Horák.

Dlouholetým trenérem je Predrag Benáček.

Konečná podoba soupisky obsahuje 13 jmen.

Rozehrávači: Levance Fields, Pavel Jiránek, Vytautas Kamarunas

Křídla: Jan Koranda, Martin Sýkora, Chadwick Barnes, Štefan Ličartovský, Petr Holý

Pivoti: Stanislav Zuzák, David Machač, Jozef Treml, Ladislav Horák, Lukáš Horák

Výsledky přípravy se dají spíše považovat za průměrné, především vzhledem k soupeřům. Kolínští si přizvali na souboje hned několik klubů z nizších soutěží. Na druhou stranu porazili soupeře z MNBL, Jindřichův Hradec nebo NH Ostravu.

Soupeř pro 1. kolo: ČEZ Basketball Nymburk – doma, 12. 10. 2013 17:45

3 otázky pro člena BC Farfallino Kolín – Martin Sýkora

1) Obligátní otázka – Jaké jsou klubové cíle před novou sezónou?

V současné době nevím o konkretních cílech, ale určitě budeme chtít hrát atraktivní a bojovný basketbal, aby se líbil divákům a fanouškům.

2) Od července jsi v Kolíně, je to už tvé třetí působiště v MNBL, pokud tedy počítáme jen česká mužstva. Spatřuješ nějaký specifický rozdíl oproti Pardubicím či Svitavám?

Sice jsem v červenci podepsal smlouvu, ale přípravu jsme začali později a tak mi za tak krátkou dobu nepřísluší hodnotit prostředí a porovnávat ho s dalšími působišti.

3) Možná otázka na tělo. Je ti 32 let, plánuješ ukončit kariéru v ČR nebo doma? A jaké máš plány do budoucna?

Zatím se cítím dobře a ukončit kariéru se ještě nechystám. Řídím se příslovím "je mi tolik let, na kolik se cítím". A já se cítím opravdu výborně.

Ostatní kluby si můžete přečíst zde.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace