eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Začíná nová sezóna první ligy (1. část) | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Začíná nová sezóna první ligy (1. část)

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔19.9.2013
Začíná nová sezóna první ligy (1. část)

Please enter banners and links.

 Již tento pátek startují některé zápasy druhé nejvyšší české ligy, zbylé další se pak odehrají v neděli. Postupně si představíme všechny týmy a jejich změny.

Loňský vítěz základní části BA Sparta

Kromě názvu klubu, který se nepatrně upravil na GBA Sparta Praha, se toho změnilo docela hodně. Mužstvo v minulé sezóně vedené trenérem Jaromírem Geršlem dokázalo vybojovat play off z prvního místa. Po sezóně se však událo mnoho změn. Ze Sparty se stala Academie zaměřená hlavně na mladé hráče, jak české, tak zahraniční. O tom svědčí i soupiska. Bude zajímavé sledovat, jak si tento perspektivní tým bude počínat v tomto ročníku. V týmu podle soupisky nebudou pokračovat Lipold,  Gargula, Žampach, Skála a dokonce ani hlavní trenér J. Geršl.

Sokol Hradec Králové

Mužstvo, které obsadilo 2. místo v uplynulém ročníku neprošlo skoro žádnou změnou, alespoň navenek ne. U týmu nebude pokračovat ze základní rotace akorát Tomáš Macela, pendlující hráč z Mattonkového týmu ze Svitav. Stejně tak jako u Sparty bude zajímavé sledovat tento kádr, složený převážně z mladých hráčů s pomocí z Mattonky, doplněný o zkušené borce.

BK Lokomotiva Plzeň

Obsadila 3. místo. Družstvo, které rok předtím sbíralo zkušenosti v nejvyšší soutěži ukazovalo svojí sílu především v domácích zápasech. Po sezóně prodělal klub několik změn. Do Nymburku odešel nadějný rozehrávač Kozina, Ladislav Pecka odchází hrát do Japonska. V. Honomichl a M. Bašta změnili své působiště v Mattoni NBL, ale i nadále budou pomáhat Plzni v 1. Lize. Stejně tak K. Aušprunk, který odešel do Jindřichova Hradce. Hlavním trenérem se stal Pavel Frána.

JBC MMCITÉ  Brno

Minulý ročník se Brnu povedl, do play off postoupilo sice ze 4. místa, ale dokázalo splnit svůj sezónní cíl a sice postup do Mattoni NBL. Pro nadcházející ročník tudíž bude nastupovat ve dvou nejvyšších českých soutěžích. Těžko odhadnout jaké rozvržení sil zvolí, ale jedno je jisté, tento kádr by se neměl podcenit.

Slavoj BK Litoměřice

Tento klub za poslední roky udělal velký pokrok a i nadále v tomto trendu hodlá pokračovat. I přesto, že Koranda a Slunečko nebudou pokračovat v tomto oddílu, nově příchozí jako Grunt (bývalý člen reprezentace do 19 let, která si zahrála na Mistrovství světa v Praze),  Stariat nebo Z. Hanzlík posílí Litoměřice pro nadcházející sezónu. Hlavním trenérem se stal Tomáš Eisner, který předchozí roky působil ve stejné pozici v Mattonkovém týmu Chomutova.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace