eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nový rekord je tu. Libanonský hráč nastřílel 109 bodů v jednom utkání!

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔10.4.2012
Nový rekord je tu. Libanonský hráč nastřílel 109 bodů v jednom utkání!

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO O VIDEO. Hodně exotická zpráva včera rozhýbala basketbalový svět. Není to žádný aprílový žertík, jak by se mohlo na první pohled zdát. I v basketbalu se dějí zázraky.

Je těžké něčemu takovému uvěřit. Obyvlášť pak v dnešní době je krajně podezřelé, že nikde není video nebo fotky z tohoto utkání. Podle všeho je ale tahle zpráva pravdivá a Mohammad Al-Akkari nastřílel v utkání libanonské nejvyšší soutěže 113 bodů v jediném utkání. Jeho Tripolis basketball club Mouttahed totiž porazil Bejjeh 173-141. 

Akkari v tomto utkání trefil 32 z 59 tříbodových střel. Určitě si sami říkáte, co to musí být za úroveň basketbalu a jak je vůbec možné, že měl tolik střel v zápase. Je jasné, že se určitě nejednalo o žádné připravené akce, ale pouze o střelbu z jakékoliv pozice. Mimo těchto trojek totiž Akkarimu šly i dvoubodové pokusy a utkání zakončil se střelbou 40/69 z pole (trojky i dvojky). 

A co na svůj výkon řekl sám hráč? Podle internetového serveru FIBAAsia.net neskrýval své dojetí. "Děkuji Bohu za tento výkon. Myslím, že to byl výsledek mé tvrdé práce," poděkoval střelec. "Také bych chtěl poděkovat našemu trenérovi, že mě nechal hrát tak dlouho a spoluhráčům, že mi pomohli." 

Pár vět poskytnul i jeho americký spoluhráč Austin Johnson: "Dnes byl prostě skvělý. Začal velmi dobře a pak už v tom jen pokračoval. Proto jsme mu stále přihrávali a vyhledávali ho. Gratuluju mu, zaslouží si ten rekord za svoji tvrdou práci v tréniních."

Podle statistik to byl ojedinělý kousek a Akkari se tak stal vůbec prvním hráčem, který nastřílel více než 100 bodů v jednom oficiálním utkání v jakékoliv asijské lize náležící pod FIBA. Na druhou stranu na Filipínách už podobné věci zažili. Lou Salvador nastřílel 116 bodů v roce 1923 na Far Eastern Games. Druhý takovým byl Jeron Teng, který také na Filipínách nastřílel 104 bodů v utkání školní ligy v roce 2011. 

To jsou jistě krásné výkony, ale mohou se vůbec rovnat s Akkariho 113 body v utkání profesionální soutěže, která má daná pravidla podle FIBA? Zřejmě ne. Tento výkon je zkrátka ojedinělý.

Na tento zázrak se ale podívejme i z druhé stránky. Jen těžko si lze představit utkání, kde padne v normální hrací době více než 300 bodů. Na obranu se tu zřejmě příliš nehraje. Jak totiž jeden fanoušek vtipně poznamenal, bylo by dobré vidět hráče, který ho v utkání bránil. Ten by určitě také zasloužil nějaké ocenění. 

DOPLNĚNO: Nyní se můžete podívat na video z onoho zápasu. Podle nejnovějších informací v něm Akkari nastřílel "pouze" 109 bodů a po chvíli určitě zjistíte proč. Basketbal má totiž mnoho podob a ta libanonská je velmi zajímavá.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace