eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Na základě rozhodnutí STK postoupil do play off ligy „U14“ Kyjov

📁 Mládež 🕔16.3.2012
Na základě rozhodnutí STK postoupil do play off ligy „U14“ Kyjov

Please enter banners and links.

O řadě nejasností týkajících se utkání extraligy „U14“ mezi BVK  Holice a Jiskrou Kyjov včera jednala STK ČBF.

O výsledku jednání STK nám zaslal informace zástupce Sokola Hradec Králové 2, pan Jiří Mráz, který byl jednání STK přítomen. Zasedání STK se zúčastnil i zástupce klubu BVK Holice. Zde je vyjádření Sokola HK 2 k incidentu, který se stal během posledního kola extraligy „U14“, kdy se rozhodovalo o play-off:

1.Předmětné utkání bylo kontumováno 20:0 ve prospěch Jiskry Kyjov a družstvu BVK
  Holice byl ponechán jeden bod.

2.Pořadí zainteresovaných týmů v extraligové skupině „B“ je tedy následující – 5. Jiskra Kyjov (postup do play-off), 6. Sokol Hradec Králové 2 (konec soutěže a přímý postup do ligy „U15“ v příští sezóně), 7. BVK Holice (konec soutěže a nutnost hrát kvalifikaci o ligu „U15“).

3.Námitka Hradce byla uznána jako odůvodněná, nicméně STK nemohla podle dostupných informací (2 zápisy, v jednom více chyb než ve druhém, původní originál se ztratil aj.) určit věrohodný výsledek zápasu. Proto rozhodla o kontumaci utkání vzhledem k jediné opodstatněné skutečnosti, kterou byl neoprávněný start hráče domácích v prvních třech čtvrtinách utkání.

4.V Hradci Králové se cítíme být poraženým vítězem (takto nás nazvala i STK ČBF), ale žádnou radost z toho nemáme. Podle řádů ČBF a doložených důkazů to nemohlo dopadnout jinak a STK musela rozhodnout podle něčeho, co je jednoznačně prokazatelné a tudíž nenapadnutelné.

5.Basketbalové právo a slepá spravedlnost zvítězily, ale sport dostal na frak. Z uvedeného rozhodnutí tak nemá radost ani jeden účastník sporu. Kyjov postoupit nechtěl a nyní musí hrát play-off a vynaložit náklady spojené se sehráním minimálně tří utkání proti Písku. Je to tedy pro něj penále za vlažný přístup k zápasu. Hradec chtěl do play-off, kam se nedostal. Holice se oprávněně nedostaly do play-off a budou muset hrát i kvalifikaci o ligu „U15“.

6.My v Hradci si uvědomujeme, že život jde dál. I ten basketbalový. Budiž je tato unfair kauza mementem pro naše kluky, aby v každém utkání hráli naplno od první do poslední minuty a soustředili se na každou akci a každou střelu. Je nám také jasné, že postup jsme si částečně prohráli vlastně již dříve (stačilo dotáhnout do zdárného konce některý z dobře rozehraných zápasů…). Toto vše nás musí posílit do další sezóny, protože jsme basketbalově trpěli, ale nezemřeli.   
 

 
    Za Sokol Hradec Králové 2, Jiří Mráz
    

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace