eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Šedesát bodů v jednom zápase? Pro J.R.Smithe nic nemožného.

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔9.2.2012
Šedesát bodů v jednom zápase? Pro J.R.Smithe nic nemožného.

Please enter banners and links.

Basketbal.cz se zaměřil na dění v exotické Číně. Podívejte se, jak si zde vedou bývalí hráči NBA.

Na začátku všeho byl Yao Ming. Obr z Číny, který si dokázal podmanit celou NBA a přitáhnout obrovskou pozornost. Díky němu se v Číně basketbal těžší velkému zájmu a jeho úroveň jde strmě nahoru. I proto se několik hráčů z NBA rozhodlo, že během výluky zamíří právě do Číny. Tamější manažeři si sice dělali zálusk na Kobeho Bryanta nebo Dwyane Wada, ale nakonec nepohrdli ani bývalými hráči Denveru – J.R.Smithem, Kenyonem Martinem a Wilsonem Chandlerem. Právě tyto borce sem přivábila další bývalá hvězda Stephon Marbury. Ten už v Číně exceloval v minulém roce. 

Jedinou vadou na kráse tohoto angažmá byl fakt, že čínské týmy neumožňují návrat do NBA dřív, než skončí jejich vlastní sezóna. To, co se ve chvíli neustálého prodlužování výluky zdálo jako maličkost, se záhy ukázalo jako velký problém. Jakmile se sezóna v NBA rozběhla, začali svého podpisu hráči litovat. A tak se svérázný J.R.Smith snažil urychlit svůj odchod nafilmováním zranění, ale ani to mu nepomohlo.

Zatímco tým Kenyona Martina neměl šanci na úspěch a on tak mohl podepsat smlouvu s Los Angeles Clippers, Chandler a Smith takové štěstí neměli. Obecně vzato Martin v Číně nijak nezářil. V průměru strávil na hřišti 30 minut, během nichž si připisoval 14 bodů a necelých deset doskoků. Na druhé straně Chandler se Smithem předváděli (a stále předvádějí) ohromující výkony. Jejich výbušnost a ohromná energie, se kterou hrají slaví úspěch. Chandler má průměr 26 bodů a téměř devět doskoků na zápas a Smith je na tom ještě lépe. Za 37 minut na hřišti si připisuje více než 35 bodů, 7 doskoků a 4 asistence, přičemž jeho úspěšnost střelby z pole je 50% u dvoubodových pokusů i trojek.

Stejně tak jako byl Smith výstřední postavou v NBA, tak se jí stal i v Číně. Všechno začalo už při jeho příchodu, kdy spoluhráč Josh Boone prohlásil, že Smith bude nejlepším hráčem v lize. On sám pak projevil přání získat v každém zápase triple-double. Že je to nemožné? Smith přeci vždycky byl střelec a málokdo si představil, že by mohl dosáhnout deseti asistencí v jednom zápase. Tím jsme ale trochu odbočili od jeho problémů, mezi něž patřilo již zmíněné filmování zranění i rvačky s fanoušky.

Na hřišti to už byl ale starý dobrý Smith. Do hry přišel z lavičky a opět kolem něho létala nepopsatelné energie, kterou vkládal do každého pohybu. A tak není náhodou, že v několik zápasech nastřílel 50 a více bodů. Jeho nejlepší zápas byl prvního února, když jeho Zheijang Cyclones porazili Qingdao Double Star 122:110. Smith šel do hry znovu jako náhradník, ale strávil na hřišti drtivou část zápasu. Jen těžko se chce člověku věřit, že trefil 14 z 18 trojek a nastřílel 60 bodů (k tomu přidal 8 doskoků a 6 zisků), ale on je takových výkonů schopen. Když mu to "lepí", tak je zkrátka k nezastavení.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace