eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čtvrtfinále F8 Poháru České pošty otevírá své brány

📁 Ostatní domácí soutěže 🕔15.2.2012
Čtvrtfinále F8 Poháru České pošty otevírá své brány

Please enter banners and links.

Na třech různých místech. Ve třech různých časech. Čtyři zápasy během jednoho večera. Šest nejlepších klubů MNBL. Tým hrající Eurocup a VTB ligu. Tým hrající pohár Eurochallenge. Vedoucí celek 1. ligy. To vše nabídne čtvrteční čtvrtfinále domácího poháru. 

BK JIP PARDUBICE – USK PRAHA (17.30, Ústí nad Labem)

Celý program otevře duel ve kterém je mírným favoritem celek z východu Čech. Beksa v současnosti bojuje na dvou frontách. V MNBL soupeří s Prostějovem a Děčínem o druhé místo po ukončení skupiny A1 a skupina Poháru Eurochallenge s Besiktasem a Fuenlabradou je také pro Pardubice skvělým zážitkem a velkou zkušeností. Hlavním problémem týmu je v současnosti marodka. Po uzdravení rozehrávačů Čarneckého s Tothem poslední ligové kolo nehráli Černošek s Pospíšilem a uvidíme v jakém stavu přijedou Pardubice na mrazivý sever.

USK Praha prožívá velmi úspěšnou sezonu. Již dlouho před skončením základní části bylo jasné, že Vysokoškoláci proklouznou do A1 a to je pro tým z Folimanky mimořádný úspěch. V elitní skupině se bude USK přetahovat s Kolínem o celkovou pátou pozici a tudíž lepší nasazení do play off. Úderné trio týmu je známé (Votroubek – Hruban – Sedmák), ale posledně jmenovaného aktuálně trápí třísla a jeho start je značně nejistý.

Že by mohlo jít o vyrovnaný zápas dokládají i oba dosavadní vzájemné ligové duely těchto soupeřů. V obou případech byly sice lepší Pardubice, ale výsledky 65:60 a 87:82 jasně ukazují o jak vyrovnané zápasy se jednalo.

BK DĚČÍN – LIONS JINDŘICHŮV HRADEC (18.00, Děčín)

Jasným favoritem zápasu je domácí celek. Ten v letošním roce ještě neprohrál a tuto bilanci chtějí Severočeši udržet i po pohárovém čtvrtfinále. V posledním kole Děčín přehrál v jistotou Kolín a ani lídr 1.ligy by neměl Válečníky zaskočit. Během týdne byla s testovaným pivotem Dwightem Burkem uzavřena smlouva do konce sezony a Severočeši tak mají pod košem opravdu silnou sestavu. Zdravotně v pořádku je již i mladík Jan Jiříček. 

Jindřichův Hradec se aktuálně nachází na vedoucí pozici v první lize a v Děčíně nebude mít co ztratit. Ve svém kádru mají Jihočeši mnoho zkušených bývalých hráčů MNBL a především pro Jana "Čendu"  Tomance a Lukáše "Gigiho" Krause bude mít návrat do Maroldovky jistě speciální příchuť. Také trenér Karel Forejt má s MNBL své zkušenosti a je tak jasné, že i v tomto případě půjde o zajímavé utkání a konfrontaci předních týmů obou soutěží.

BK PROSTĚJOV – BC KOLÍN (18.00, Varnsdorf)

Hit dne ale uvidí sportovní hala ve Varnsdorfu. Druhý celek naší nejvyšší soutěže Orli z Prostějova mají ideální možnost napravit poslední ligový neúspěch a sice jasnou domácí prohru s Pardubicemi. V posledních dvou ročnících Poháru se Prostějov probojoval až do semifinále a tento cíl má jistě družina kouče Cholevy i tentokrát. Je ale jasné, že Kolín Orlům moc nesedí jak bylo zřejmé při letošních vzájemných zápasech (nejprve výhra Kolína v Prostějově 82:81, následně zvítězil moravský tým v Kolíně 87:85).

Pro Kolín jde o premiérovou účast v rámci finálového turnaje, ale tým kouče Benačka rozhodně nelze podceňovat. Bude ale důležité, jak se přece jen užší rotace Středočechů popasuje s nabitým kádrem Orlů. Kolín v poslední době hodně cestoval (Svitavy, Děčín, nyní Varnsdorf) a například na zkušených Zuzákovi s Amesem je již znát jistá únava. Mírným favoritem tohoto čtvrtfinále je Prostějov.  

SLUNETA ÚSTÍ nad LABEM – ČEZ BASKETBALL NYMBURK (20.00, Ústí n.L.)

Poslední utkání čtvrtečního programu má jasného favorita v mistrovském celku. Obhájce trofeje má před sebou jasný cíl a tím je vyhrát celý finálový turnaj. Bude ale důležité jak rychle Nymburk zapomene na poslední neúspěšný zápas ve VTB lize proti Krasnodaru. Program týmu je skutečně mimořádně nabitý a další týden bude hodně důležitý (MNBL s Prostějovem a Eurocup v Rize). Uvidíme jakým stylem kouč Ginzburg rozloží zátěž mezi své opory, problémem jsou zdravotní potíže pivota Drewa Naymicka.

Los čtvrtfinále nebyl Severočechům příliš nakloněn a Sluneta je v tomto zápase outsiderem a může pouze překvapit. Oba dosavadní ligové duely v lize skončily jasně pro mistra v poměru 92:71 a 91:59. Především pro mladé hráče Slunety (Bažant, Novák, Slunéčko) bude možnost hrát proti Simmonsovi či Wilsonovi neocenitelnou zkušeností do budoucna a pro průběh zápasu bude zásadní s jakou mírou respektu Ústí do zápasu vstoupí. Absentovat bude zraněný pivot Jaroslav Tyrna.

Sdílejte tento článek

Podobné články

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut. Opava přesto

Více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace