eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

U19: Slovanka ztratila zápas s Friscem, nedala totiž přes 9 minut koš

📁 Mládež 🕔28.1.2012
U19: Slovanka ztratila zápas s Friscem, nedala totiž přes 9 minut koš

Please enter banners and links.

Frisco si zásluhou heroického výkonu ve čtvrté desetiminutovce proti Slovance udrželo dvoubodový náskok na čele před pronásledovateli USK, Hradcem a Slovankou. Trutnov poprvé uspěl v roce 2012. Těsně v Kroměříži a od dalšího úspěchu nebyl daleko na palubovce Valosunu.

15. kolo

OSK Olomouc-BK Strakonice 61:70 (Ondrejková 18, Malinová 16, Kubová 9 – Kuncipálová 18, Paroubková 16, Jozová 13)

Zásluhou vítězství Strakonic nyní mezi Olomoucí a Jihočeškami zeje propast 4 bodů, ačkoliv jsou v tabulce hned za sebou na 7. a 8. místě. Hostující hráčky trefily 9 trojek, z toho Paroubková se nemýlila čtyřikrát z perimetru. Olomouc musí ještě teď mrzet 9 neproměněných šestek (Vítková 0/4, Ondrejková 2/5).

SBŠ Ostrava-USK Praha 45:94 (Pustějovská 17, Kustvánová 8, Dvořáková 6 – Matulková 21, Vyoralová 18, Vondráčková 16)

Ostrava od samého úvodu v duelu s USK tahala za kratší konec. Navíc se dopustila 35 ztrát (6x Pustějovská, 5x Nagyová) a za vysokoškolačkami zaostala o propastných 49 bodů. Nejlepší střelkyní zápasu byla Tereza Matulková, autorka 21 bodů a zároveň i 8 ztrát.

Frisco Brno-Basket Slovanka 67:55 (Havlíková a Křivánková 14, Vacková a Hošková 13 – Effangová 16, Opočenská 11, Brejchová 7)

Tomáš Vencúrik, asistent trenéra Frisco Brno: "Očakávaný zápas prvého z druhým sľuboval dobrý basketbal a boj o každú loptu. Od začiatku to bol súboj plný nasadenia a hlavne tvrdej obrany. Do polčasu sa nedokázalo ani jedno družstvo bodovo odtrhnúť, ak keď väčšinu času sme boli vo vedení (maximálne o 6 bodov). V 3. štvrtine prišla strata koncentrácie dievčat v obrane a Slovanka toho dokonale využila. Dievčatá prestali komunikovať a v útoku sa dopustili zbytočných strát, z ktorých pramenili rýchle body súpera a do poslednej štvrtiny sme sa dostávali z 10 bodovým mankom. V 4. štvrtine prišiel obrat, 5 min. pred koncom sa vyfaulovali 2 hráčky a súperovi sme za 9 min. hracieho času nedovolili streliť ani 1 bod. Slovanka dokázala prvýkrát skórovať až 43 sekúnd pred koncom štvrtiny! Výborná obrana v poslednej štvrtine a bodová šnúra 21:0 nám zaručila víťazstvo v zápase o 12 bodov."

Frisco Brno, juniorky U19, komentář vítězného týmu: "Sobotní duel se Slovankou dopadl přesně podle očekávání. Již dopředu nám bylo jasné, že to nebude jednoduchý zápas. Zároveň to byl boj o první místo v tabulce a my jsme rozhodně chtěly vyhrát. Ostatně jako vždy. Trenér Fousek, který se konečně vrátil po operaci kolene, nás připravil na to, že holky z pražského celku hrají tvrdý a rychlý basket. O tom se na vlastní kůži přesvědčila Anet, která od jedné z pivotek dostala loktem, a z hřiště ji vyprovodil krvácející ret. Celý zápas byl velmi vyrovnaný. Všechny hráčky, které dostaly příležitost podívat se na hřiště, makaly ze všech sil a i přes menší zkrat ve třetí čtvrtině, kdy jsme prohrávaly o 10 bodů, se nám nakonec podařilo dotáhnout to do vítězného konce. Chtěly bychom poděkovat také fanouškům, za to, jakou nám připravili atmosféru a dokázali nás hrnout kupředu. DĚKUJEME!!!" (Mirek Štěpánek, dorkybrno.webnode.cz)

Studánka Pardubice-BK DE Prosek 56:72 (Žáková 17, Hlaváčková a Horáková 13 – Urbanová 14, Kulhánková a Pešková 12)

Studánka měla ideální příležitost získat druhé vítězství v sezóně. Proti Proseku Východočešky po třech čtvrtinách živily naději na úspěch, ztrácely jen 7 bodů. Pardubice však zcela propadly na doskoku. Hostům jich povolily 26 na útočné polovině, celkově pak 63 oproti 42. Na double-double za 14 bodů a 11 doskoků dosáhla hostující Michaela Urbanová.

Slavia Kroměříž-KARA Trutnov 54:56 (Vojtíková 16, Petrová 11, Koukalová a Mutlová 8 – Havlová 16, Veselá 13, Murgašová 8)

Do zápasu jsme bez většiny opor nastoupili strašně zakřiknutě a po sedmi minutách vedl domácí celek 9:2. Ještě pět minut před koncem poločasu vedla Kroměříž 20:17, ale zbytek poločasu patřil nám.

Po změně stran jsme však na povedený výkon ze závěru první půle nedokázali navázat a zadělali si na drama. To opravdu přišlo, když v poslední minutě trojkou Vychopňová vyrovnala na 54:54. Naštěstí dokázala košem zareagovat Veselá, domácí celek následně nebyl úspěšný a posledních dvacet vteřin už nás nedokázal "dofaulovat" k trestným hodům..

Vydřená výhra v nepříliš pohledném utkání, ale dva body samozřejmě bereme. Největší oporou našeho celku byla Havlová, která k bodům přidala společně s Brázdovou i slušné pokrytí domácí Mutlové. Solidně se i přes stálé problémy v důrazu a na doskoku prezentovaly i Veselá s Murgašovou, premiéru v extralize juniorek zvládla i M. Strnadová. (Petr Kapitulčín, bktrutnov.cz)

Valosun Brno-Sokol Hradec Králové 47:72 (Vojtková 16, Burešová 10 – Selucká 20, Lachnitová 18, A. Andělová 13)

Romana Ptáčková, trenérka Sokola Hradec Králové: "Do Brna jsme vycestovali v oslabené sestavě, kdy stále chybí Zoubková a onemocněly kapitánka Nosková a také Hrušková. Valosunu sice chyběla rozehrávačka Brhelová, ale přesto zůstal silným protivníkem. V prvním poločase jsme se nemohli dostat do našeho obvyklého tempa (začátek utkání 20h) a minimálně jsme se prosazovali z rychlého protiútoku. Nájezdy mezi vysoké hráčky Valosunu také mnoho šancí nedávaly, a tak jsme museli zrychlit hru a být aktivnější ve hře bez míče. Ve druhém poločase se naše hra i pohyb rapidně zlepšily a 3. čtvrtinu jsme vyhráli 30:3. V poslední části už oba soupeři jen dohrávali a šetřili síly na nedělní utkání. V našem dresu zaslouží pochvalu za útočnou hru Selucká, Lachnitová a Andělová A., v obraně nejvíce práce odvedly sestry Andělovy a Samková. V týmu soupeře se výrazněji prosadila pouze Vojtková, která se však nedokázala zbavit svého největšího neduhu – ztrát (8). Její reprezentační kolegyně Adamcová tentokrát nebyla příliš vidět (4 body)."

Začala extraliga juniorek, bez porážky brněnské celky a Hradec

U19: Hradec a Frisco nadále bez porážky, zářila Gabriela Mervínská

U19: Hradec bez porážky, v Trutnově se zabydluje Hana Veselá

U19: Hradec Králové stále bez porážky, první vítězství slaví Kroměříž

U19: Hradec nalezl přemožitele, Pustějovská královnou 11. kola

U19: Hradec dvakrát nestačil na Trutnov a ten jde s Friscem do čela

U19: Trutnovu se vstup do roku 2012 vůbec nevydařil

U17: Ostrava se dostala do společnosti Frisca Brno, Slovanky a Hradce

U17: Třináctiletá Reisingerová dopomohla USK k 2 vítězstvím

U17: Bez porážky Frisco a Slovanka, na chvostu Studánka a Prosek

U17: Ostrava doma dvakrát prohrála, Prosek deklasoval Studánku

U17: Na čele se osamostatnila Slovanka, Hradec nasázel 17 trojek

U17: Paradox v zápase Studánky, Strakonice s novým antirekordem

U17: Slovanka se vrátila do čela, USK doma nestačil na Frisco

16. kolo

SBŠ Ostrava-BK Strakonice 80:71 (Kustvánová 24, Pustějovská 19, Pudilová a Bartoňová 10 – Kuncipálová 17, Paroubková 15, Jozová 11)

Naopak na Ostravu si Jihočešky nepřišly. Domácí opanovali doskok 43:29 (Pustějovská 15d, Pudilová 10d), stříleli o 11 šestek více (42/31 – 31/21) a měli především bodovou jistotu v Kustvánové a Pustějovské (dohromady 43 bodů). Tímto vítězství se Ostrava dotáhla na osmou Olomouc.

OSK Olomouc-USK Praha 67:101 (Lančová 21, Ondrejková 19, Malinová 14 – Reisingerová 21, Vondráčková a Vyoralová 14)

Zatímco Ostravu od stovky ušetřili, v Olomouc USK nasázel 101 bodů a dokráčel k 12. vítězství v sezóně. Zápas nabídl dvě jednadvacetibodové střelkyně, olomouckou Lančovou a hostující Reisingerovou. Rozdíl na doskoku (20:42) pouze odráží výslednou podobu skóre.  

Studánka Pardubice-Basket Slovanka 50:112 (Žáková 20, Horáková, Drbalová a Křížková 5 – ???)

Slovanka si po nezvládnuté čtvrté čtvrtině v duelu s Friscem s chutí zastřílela v Pardubicích. Poslednímu týmu tabulky nadělila 112 bodů a s bilancí 12-4 se zařadila s Hradcem a uSK do klubka pronásledovatelů vedoucího Frisca (14-2).

Frisco Brno-BK DE Prosek 81:47 (Hošková 21, Křivánková 18, Beránková 11 – Urbanová 14, Kulhánková 9, Fichtnerová 8)

Tomáš Vencúrik, asistent trenéra Frisco Brno: "Vyčerpávajúci zápas so Slovankou mal svoje následky (absencia kapitánky) a preto bolo potrebné aby sa do zápasu zapojili aj ostatné hráčky. Prvú štvrtinu sme vyhrali a súper dokázal streliť len 6 bodov. Druhú štvrtinu sme zaspali a prestali brániť a pravdepodobne prišlo opäť uspokojenie s výsledkom z 1. štvrtiny, čo sa nám vypomstilo a štvrtinu sme prehrali 15:17. Do druhého polčasu dievčatá vstúpili koncentrovane a nenechali nič náhode, pričom si zahrali aj všetky hráčky s lavičky a zápas sme dotiahli do víťazného konca v pomere 81:47. Avšak v ďalšom kole nás čakajú vonku nepríjemní Hradec a Trutnov, kde budeme musieť zabojovať minimálne tak ako so Slovankou, ak chceme byť úspešní." 

Frisco Brno, juniorky U19, komentář vítězného týmu: "Neděle – nový den, nový zápas. Další pražský tým tentokrát Prosek, přijel k nám na Rosničku změřit síly. I přesto, že se nacházejí na nižších příčkách tabulky, nechtěly jsme nic podcenit. Od začátku jsme šly tvrdě za vítezstvím. Na hřiště se podívaly všechny hráčky, kromě Míši, která si v sobotu poranila koleno. Doufáme, že za čtrnáct dní bude v pořádku, protože nás čeká Hradec a Trutnov a naši kapitánku budeme velmi potřebovat. Další úspěšný víkend je za námi a my se můžeme těšit z krásných výher. Snad se nám bude dařit i nadále!" (Mirek Štěpánek, dorkybrno.webnode.cz)

Valosun Brno-KARA Trutnov 69:58 (Vojtková 24, Burešová 15, Němcová 12 – Talácková 17, Mazurová 12, Potočková 10)

Domácí celek byl favoritem a to potvrzoval prvních šest minut, kdy vedl 9:4. Pak se ale dosti nezvyklé sestavě M.Strnadová (J.Strnadová) – Potočková – Talácková – Brožková – Murgašová podařilo zápas dokonale otočit, když po sérii 19:2 vedl náš celek ve 13. minutě 23:11! Bohužel "dorazit" soupeře se nám nepodařilo, naopak poslední dvě minuty první půle jsme prohráli 0:8 a Valosun se vrátil do vedení.

I po změně stran jsme však zejména díky Taláckové a konečně probuzené Mazurové byli o něco lepší a znovu si vybudovali až šestibodový náskok. Ovšem pro velký úspěch jsme znovu v posledních dvou minutách zopakovali propadák ze závěru druhé čtvrtky a soupeř zase získal minimální náskok. I v posledním hracím období jsme vstřelili první čtyři body, pak už ale převzal otěže zápasu soupeř. Ještě dvě minuty před koncem to bylo jen o čtyři (60:56), ale poslední minuty nám dnes prostě nešly.

Tohoto zápasu je škoda. S výhrou jsme nepočítali, cílem před odjezdem na víkend bylo spíše udržet lepší vzájemné zápasy (což se podařilo), ovšem ono se to vyhrát dalo a možná i mělo. Bohužel za celý víkend jsme nenašli nikoho se stálou výkonností, výrazné výkyvy mezi jednotlivými dny nebo i poločasy měly v podstatě všechny hráčky. U debutujících se to dalo očekávat, bohužel předpokládané opory ostatní také nepodržely. (Petr Kapitulčín, bktrutnov.cz)

Slavia Kroměříž-Sokol Hradec Králové 44:91 (Koukalová a Petrová 10, Kováčová 7 – Prachařová 18, Selucká 17, Kaňuková 14)

Romana Ptáčková, trenérka Sokola Hradec Králové: "Také nedělní utkání jsme rozhodli ve 3. části hry, kterou jsme vyhráli 33:9. Celý zápas jsme vlastně trénovali útok na zónovou obranu. Postupem času jsme začali dobře kombinovat a hrát úspěšně přes pivoty. A když nám soupeř nechal prostor pro střelbu z trojkové vzdálenosti, tak jsme s 43% úspěšností trestali. Hned 7 hráček dokázalo z této vzdálenosti skórovat. Utkání se povedlo znovu Selucké a také mladým Prachařové s Kaňukovou (obě r.1996)."

Tabulka Extraligy juniorek po 16 odehraných zápasech

1. Frisco Brno 14-2

2. USK Praha 12-4

3. Basket Slovanka 12-4

4. Sokol Hradec Králové 12-4

5. KARA Trutnov 11-5

6. Valosun Brno 10-6

7. BK Strakonice 9-7

8. OSK Olomouc 5-11

9. SBŠ Ostrava 5-11

10. BK DE Prosek 3-13

11. TJ Slavia Kroměříž 2-14

12. BK Pliska Studánka Pardubice 1-15

Basketbal.cz děkuje všem trenérům a basketbalovým nadšencům za spolupráci.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace