eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Euroliga v příští sezóně mění hrací formát, komplikace pro Nymburk

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔14.1.2012
Euroliga v příští sezóně mění hrací formát, komplikace pro Nymburk

Please enter banners and links.

Od nadcházející sezóny se změní zaběhlé pořádky v Eurolize. Fáze TOP16 nabídne nový formát, změní se hrací dny i systém kvalifikace.

Do probíhajícího euroligového ročníku se z kvalifikace probil Galatasaray a Charleroi. Istanbulský celek uspěl v osmičlenné konkurenci na kvalifikačním turnaji ve Vilniusu, zaměstnavatel Jiřího Welsche nezaváhal v domácích podmínkách, když ve finále pokořil Nymburk. Sezóna 2012/2013 umožní v kvalifikaci startovat jen 8 týmů, z nichž si jediný ve vyřazovacím systému zajistí účast v základní skupině. Ta zůstává beze změn, nebo-li 24 týmů ve čtyřech skupinách.

Zúžení kvalifikačního pole bude mít za následek zvýšení podmínek a kritérií na udělení pozvánky na kvalifikační turnaj, a proto se může stát, že český mistr, nejpravděpodobnějí Nymburk, bude opomenut. 

Druhou novinkou bude rozdělení ve fázi TOP16 do dvou osmičlenných skupin E a F, tudíž si každý postupující ze základní skupiny zajistí dalších 14 zápasů oproti nynějším 6. 

Další klíč už je neměnný. Čtvrtfinále odehraje čtveřice nejlepších týmů z E a F v sérii na tři vítězná utkání, z níž vzejdou účastníci závěrečného Final Four.

Poslední a nejzásadnější novinkou jsou nové hrací dny. Bude se hrát ve čtvrtek a nově v pátek. Euroliga totiž reaguje na kladná čísla sledovanosti z pátečních zápasů Panathinaikos-Žalgiris a Bilbao-Olympiakos. Ty posloužily jako test před plánovaným krokem změn, protože jsou si všichni vědomi konkurence v podobě jiný sportovních soutěží, především fotbalové Ligy mistrů hrané v úterý a ve středu.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace