eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mattoni NBL: Pětka měsíce října | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Mattoni NBL: Pětka měsíce října

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔3.11.2011
Mattoni NBL: Pětka měsíce října

Please enter banners and links.

Od nové sezóny upouštíme od pětky kola a nově servírujeme pětičlennou sestavu měsíce podle toho, jak hlasovali členové redakce Basketbal.cz. Zde je pětka měsíce října, kam jsme započítali i první kolo, které se hrálo v září. 

Svou pětku měsíce volilo 8 redaktorů.

Derek Wright (Levharti Chomutov, 7 hlasů) – Chomutov je tým, ve kterém DJ Wright vynikne mnohem více než ve svém předchozím působišti. Derek ve svém novém působišti odehrál v deseti zápasech průměrně skoro 37 minut, což ukazuje, že trenér Tomáš Eisner na něm staví hru svého týmu. Během této doby na hřišti ztratí tři míče, doskočí jich více než šest a pětkrát asistuje svým spoluhráčům. Za deset zápasů vstřelil tento americký hráč 179 bodů, což ho řadí na 6. až 7. pozici mezi střelci NBL. Jen dvakrát Derekovi chyběl jeden doskok, respektive asistence k double-double. „Derek je v Chomutově spokojený,“ říká Tomáš Eisner v rozhovoru pro web Levhartů.

Rob Lowery (Levharti Chomutov, 5 hlasů) – Svého týmového kolegu v naší sestavě i na hřišti během zápasů Levhartů v NBL doplňuje rodák z Washingtonu DC. Průměrně na palubovce pobývá skoro 34 minut, během nichž nastřílí skoro 20 bodů. Také o spolupráci Lowery – Wright hovoří Tomáš Eisner na klubovém webu: „Jejich spolupráce je dobrá, ale v některých případech řeší situace moc individuálně. Na tom samozřejmě pracujeme a snad se to brzo projeví na hřišti ještě lepšími výkony celého týmu.“ 

Vojtěch Hruban (USK Praha, 4 hlasy) – USK mile překvapuje šesti výhrami po jedenácti zápasech a po dlouhé době dává pražským divákům důvod chodit na basketbal. Velký podíl na tom má Vojtěch Hruban. Průměrně dostává příležitost předvádět na hřišti své umění o pět minut déle než vloni a kouči Scalabronimu se odvděčuje vyrovnanými výkony s pravidelným přídělem bodů pro svůj tým. 

Pavel Houška (BK Děčín, 5 hlasů) – I letos je nejdůležitějším tahounem Severočechů Pavel Houška. Za dva body má letos zatím úspěšnost skoro 59%, za tři body to má 20/10, přestože se obvykle pohybuje na úplně jiných místech palubovky. Už třikrát během deseti zápasů zaznamenal Pavel Houška double-double a dvakrát mu k této metě chyběl jediný doskok. V žádném zápase zatím Houška nevstřelil méně než 12 bodů.

Marcus Arnold (BK JIP Pardubice, 5 hlasů) – Jistotu minimálně 12 bodů na zápas mají i Pardubice v Marcusu Arnoldovi. Nedávno ho trápily zdravotní problémy, když zápas ve Svitavách dohrával se sebezapřením a následně nemohl nastoupit proti USK. Nyní se zdá být opět v plné síle a proti Nymburku zaznamenal 12 bodů a 11 doskoků. Již čtyřikrát byl autorem double-double a za dva body má úspěšnost více než 60%. „Basket je týmový sport a počítají se výhry, ne individuální statistiky,“ to říká Arnold pro web Pardubic.

Další hráči s větším počtem hlasů: Keaton Grant (3 hlasy), Pavel Staněk (3 hlasy), Richard Field (3 hlasy).

Svým oblíbeným hráčům nezapomeňte dát hlas v anketě do dovednostních soutěží a základních pětek All-Star Game.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace